Gummy smile en overbite

Author:
piepeltje
Posted:
di, 02/10/2009 - 00:01
Ik heb best een dringende vraag en hoopte dat iemand mij hiermee zou kunnen helpen? De 17e ga ik naar de tandarts voor composiet facings om mijn tanden lichter te laten lijken. Ik heb ook een redelijke gummy smile die ik echt afgrijslijk vind. Op internet heb ik veel gezien over een operatie maar ook dat je dat met facings zou kunnen bijwerken. Hoe gaat dat, of moeten die twee in combinatie met elkaar? Ook heb ik een overbite van 7 mm en ik weet dus niet hoe dit verholpen kan worden, ik ben 19 jaar en ik heb gehoord dat dat niet meer met een beugel kan?
BJN

ik heb gehoord dat dat niet meer met een beugel kan?


Onzin.
Laat je goed voorlichten door een team (tandarts/orthodontist/kaakchirurg) en denk goed na over alle behandelingsopties. Kies dan de aanpak die bij jouw gebit EN wensen/verwachtingen past.

Sommige tandartsen beheersen het 'truukje' van de facings en willen dat liefst op 'iedereen' toepassen. 'Vergeten' daarbij andere behandelingsopties (en dus andere behandelaars) te betrekken bij de afweging. Dat is in strijd met de wet (WGBO), maar daar weet de patient helaas vaak weer te weinig van.

Aan de andere kan hebben sommige patienten te veel haast, en willen niet de behandelingstijd investeren die voor een goede oplossing nodig kan zijn. Sommigen gaan er van uit dat een beugel duur is. Ik zie geregeld plannen met facings (6-8-10x) die de beugelprijs ruim overstijgen....

Volgens de WGBO (en normaal professionalisme) moet een behandelaar alle behandelingsopties, inclusief voor en nadelen, kosten en andere aspecten bespreken met de patient. Lijkt ons logisch, gebeurt niet altijd....
di, 02/10/2009 - 07:26 Permalink
piepeltje

Jah de facings worden vergoed door mijn verzekering dat heb ik nagevraagd en is noodzakelijk voor het witten van mijn tanden. Toen ik jong was heb ik namelijk een stukje van mijn voortanden verloren en dat is volgens mij ook met composiet aangemaakt, vandaar dat ik ze niet kan bleken. Ik vond het ook al raar dat het niet met behulp van een beugel zou kunnen, maar dat heb ik nog niet besproken met mijn tandarts, hij weet alleen van mijn behoefte om mijn tanden witter te krijgen af. De rest heb ik op internet gezocht, ook niet de meest ideale optie natuurlijk.
di, 02/10/2009 - 13:17 Permalink
vV

Toen ik jong was heb ik namelijk een stukje van mijn voortanden verloren en dat is volgens mij ook met composiet aangemaakt, vandaar dat ik ze niet kan bleken.
gewoon eerst bleken, daarna composiet vervangen. Hoeft niet met facings tenminste niet van porselein. Het een sluit het ander niet uit, dat er dan niet meer gebleekt kan worden is klinklare onzin!
di, 02/10/2009 - 19:51 Permalink
piepeltje

oke ik heb dus mijn facings, alleen heb ik een probleem met de kleur. Mijn tandarts zei mij dat het een tint lichter werd dan mijn eigen tanden, omdat deze op zichzelf al lichter zijn dan gemiddeld. Maar als ik goed kijk lijkt het wel donkerder ipv witter. Ik ben hier best ongelukkig mee en ik wil het het liefst overnieuw doen. Is dit uberhaupt wel een optie? Of kan je ze gewoon wat lichter maken mbv een andere methode? de vorm etc is perfect er is hiermee dan ook een tand gecorrigeerd die scheef stond.
wo, 02/18/2009 - 11:53 Permalink