Grote spleet wat er mee te doen ?

Author:
barryconnected
Posted:
ma, 03/01/2010 - 18:12
Hallo allemaal,

Ik ben barry de lange en ben op dit moment al weer 21 jaar.
Ik heb altijd gezegd ik neem geen beugel, vond het niet mijn ding..
Maar nu ik eenmaal 21 jaar ben ga ik denk ik toch spijt krijgen..
Iedereen herkent het wel lachen met je hand voor je mond, of bijna niet lachen..

Nu zou ik graag willen weten als ik voor deze enorme spleet een beugel nodig heb, off als ze er misschien een stukje nep tand aan kunnen maken...

Hoop graag wat van jullie te horen.

Met vriendelijke groet,

Barry

http://www.pkcom.nl/Tanden.jpg
Spiegeltje

Met "neptand" (composiet) is het spleetje te dichten maar dan krijgt u wel twee heel brede voortanden! Door meer tanden bij de behandeling te betrekken is meer mogelijk maar dat is ook ingrijpender omdat er dan moet worden geslepen aan gezonde tanden.

Van orthodontie weet ik weinig tot niets, behalve dat kennelijk enorm veel mogelijk is, en u kunt natuurlijk altijd een afspraak maken met een orthodontist voor advies. Een verwijzing is meestal niet nodig maar het kan natuurlijk ook in overleg met de eigen tandarts.
ma, 03/01/2010 - 20:13 Permalink
vV

stuk aanzetten kan maar idd niet mooi. beter is ortho hat gat laten dichten en dan eventueel zowel de centrale snijtanden als de kleine ernaast breder maken, krijg je meer harmonie. Oftewel: als je iets gaat doen, doe het dan egwoon in 1x goed. Dat sluiten van die spleet is neit zo heel veel werk, is echt geen 2 jaar beugel (mits het het enige is).
di, 03/02/2010 - 08:29 Permalink
barryconnected

Bedankt al voor jullie reacties,

Ik begrijp er uit dat het stuk aanzetten dus niet mooi wordt, me voortanden zijn al aan de brede kant en ik snap dat het dan te wordt..
Betreft een beugel, bestaat het ook nog steeds dat je dat kleine modelletje in je mond doet, bijvoorbeeld alleen in de avond/nachtelijke uren..
Ik wil namelijk zo ie zo al nooit aan de bracket's ik vind dat geen gezicht om heel eerlijk te zijn :oops:
di, 03/02/2010 - 08:41 Permalink
vV

keuzes maken. Of goed doen en de ortho de ruimte en mogelijkheden daarvoor geven . of gewoon zo laten.
Geen (onmogelijke) eisen gaan stellen, je wilt iets, dan heeft het bereiken van dat doel consequenties. Alles ertussen in wordt rommelen en ook dat heeft gevolgen waar je nog minder blij van wordt dan van even een kortere periode met een beugel. je bent echt de enige volwassene niet met zo`n ding hoor. en uiteindelijk ziet men toch dat er iets verandert, waarom zou je dat niet gewoon laten zien?
di, 03/02/2010 - 08:50 Permalink
barryconnected

Beste vV,

Keuzes maken is inderdaad waar, rommelen wil ik zeker niet want voor de rest is me gebit gewoon goed.
Behalve dat ik zwaar een schijterd ben voor de tandarts "hoor je wel vaker" wil ik er wel wat aan laten doen.
Ik wil best met een beugel een tijd rond lopen, maar bracket's zie ik alleen niet zitten, ik snap eerlijk gezegd ook niet wat deze doen ? houd dit alles nog eens op de plaats ?
Wel komen achterin mijn verstandkiezen bovenin door, kan dit nog uitmaken met de spleet ? ze passen er precies naast misschien dat alles nog opschuift ? of is dat bedrog.

Bedankt telkens voor uw snelle reacties.
di, 03/02/2010 - 09:32 Permalink
Romy32

Ik wil best met een beugel een tijd rond lopen, maar bracket's zie ik alleen niet zitten, ik snap eerlijk gezegd ook niet wat deze doen ? houd dit alles nog eens op de plaats ?

Nee, die brackets zijn alleen voor de sier :wink:

De draad van de beugel zorgt ervoor dat je tanden verschuiven. Maar die draad moet wel ergens aan vastgemaakt worden, vandaar de brackets. Je kunt ook witte nemen, die vallen veel minder op.
di, 03/02/2010 - 19:43 Permalink
Romy32

Aha, nu snap ik het!
Maar weet je wat de pest is met een uitneembare beugel?
Dat je 'm uit kunt doen.....

Een vaste beugel niet, en daardoor zal het daarmee waarschijnlijk wel sneller gaan. (Als het al kan hoor, een uitneembare beugel voor jouw probleem. Maar daarvoor moet je, zoals vV je al aanraadt, toch langs bij een orthodontist.)
wo, 03/03/2010 - 21:15 Permalink
barryconnected

Ja dat is inderdaad de pest met een uitneembare beugel...

Maar aan de andere kant als ik hem dan vanaf 16 uur tot de volgende ochtend 8 uur in neem vind ik het mooi zat.
Daar op ken ik me zelf ik wil het dus moet het mogelijk zijn...
Ik heb dinsdag een tandarts afspraak en dan ga ik het voorleggen bedankt voor jullie reacties
do, 03/04/2010 - 02:06 Permalink
alpifresh

Je bent ondertussen bij je tandarts geweest. Heeft dat nog iets opgeleverd?

Als je het niet prettig vindt om met zichtbare brackets rond te lopen, kun je ook een linguale beugel overwegen. Dan zitten de brackets aan de binnenkant.
Google met de woorden 'linguale beugel' voor meer informatie hierover, en om een orthodontist te vinden die dit kan.

Ehm, je betaalt je wel te pletter hiervoor. Misschien zinvol om eerst een goede aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten, en wat later met je beugel te beginnen.
za, 03/20/2010 - 23:20 Permalink
gatso24

Barry, het voordeel van vaste beugels is dat het

A. een mooier resultaat oplevert
B. sneller gaat dan de manier die jij wilt.

Je kan tanden verplaatsen vergelijken met wandelen. Als jij 8 uur naar links wandelt en daarna 8 uur naar rechts, dan ben je op hetzelfde punt uitgekomen (en dus niks opgeschoten) Dat gebeurt dus als je een beugel 12 uur draagt en 12 uur niet .

Een vaste beugel zorgt ervoor dat je eigenlijk 24 uur per dag 1 kant op wandelt. Dan ga je dus letterlijk en figuurlijk vooruit ! Kortom, vergeet die losse slisbeugel, naar de ortho, goed bespreken (ook de financien) en binnen een jaar of 2 heb je een stralende lach, helemaal naar jouw wens
ma, 03/22/2010 - 19:57 Permalink