Groot kunstgebit

Author:
Patricia42
Posted:
vr, 12/19/2008 - 13:58
Hallo iedereen,

ik heb een vraagje over mijn boven protese,1 Dec is de hele bovenkant getrokken en heb gelijk een protese in gekregen,Na 3 keer bij vijlen bij de tandarts heb ik gelukkig geen drukplekken meer,Alleen me gebit zit echt los,Wanneer kan je het laten opvullen,Moet ik wachten tot ong 6 weken na de ingreep..

En ik heb nog een vraagje over botsplinters,Ik had er 1ntje in mijn boven kaak en nu zit er iets hards waar mijn kies is getrokken,Ik dacht eerst aan een stukje kies maar dat zou de kaakchiurg wel opgevallen zijn,Waar komen deze stukjes vandaan en wat kan je er tegen/ mee doen..

Groetjes Patricia
Spiegeltje

En ik heb nog een vraagje over botsplinters,Ik had er 1ntje in mijn boven kaak en nu zit er iets hards waar mijn kies is getrokken,Ik dacht eerst aan een stukje kies maar dat zou de kaakchiurg wel opgevallen zijn,Waar komen deze stukjes vandaan en wat kan je er tegen/ mee doen..

Bij het trekken kan soms een botsplintertje achterblijven. Ook als de wond al dicht is kunnen deze naar buiten komen, daar zorgt het lichaam automatisch voor. Het kan geen kwaad maar wel hinderlijk zijn. De tandarts kan deze eenvoudig verwijderen
vr, 12/19/2008 - 15:37 Permalink
Patricia42

Mag ik vragen wat dat is,waar ik mijn gebit mee kan opvullen,Ik kan echt geen 3 maanden :smt012 wachten want het zit echt veels te los..Ik heb al kukident gehaald maar nog niet gebruikt.Het is bij mij bijna 4 weekjes terug dus het is nog niet allemaal goed genezen maar als ik kauw schuurt de protese over het tandvlees en gaat het wat bloeden...Het is geen drukplekje want normaal voel ik het niet...Bedankt..
wo, 12/24/2008 - 17:49 Permalink
Newtan

Waarom heb je nog geen kukident gebruikt? Of iets dergelijks.
Even een tip: de poeder houdt ongeveer 3 tot 5 uur. De pasta houdt ongeveer 4 tot 10 uur, dus veel langer. Doe geen kleefspul in het gedeelte van het verhemelte, maar wel waar je tanden zitten. Ongeveer 2mm is voldoende dikte.
do, 12/25/2008 - 11:26 Permalink
robinson

Wanneer er nog extractie-alveoles( plaatsen waar de tanden/kiezen hebben gezeten) aanwezig zijn liever geen "plakspul" gebruiken tpv.van deze wondjes.
Belemmert de wondgenezing.
Beter wel een laagje op het verhemelte.
do, 12/25/2008 - 11:59 Permalink
Newtan

Met alle respect voor het advies om geen kleefmiddel te gebruiken, maar de reden daarvoor is niet helemaal wetenschappelijk onderbouwd. En op dit moment passeren allemaal lekkere hapjes :roll:
Kleefmiddel is bedoeld als tijdelijk hulpmiddel en ik kan me niet goed voorstellen wat dat voor invloed heeft op de wondgenezing. Het is uiterst milieuvriendelijk spul.

Ik geef hier m'n eigen mening: als je er geen last van hebt: zo laten die prothese. Maar als hij veel te ruim zit om mee te eten: kleefmiddel. Doe ermee wat je wilt.
vr, 12/26/2008 - 11:56 Permalink
robinson

Beste Frank, zolang een wond open is en/of hechtingen nog aanwezig zijn en er vreemd weefsel achter kan blijven in de extractie-alveole kan er een ontstekingsreactie optreden en derhalve een vertraagde wondgenezing.Dit heeft inderdaad niets te maken met het inerte kleefmiddel.
Overigens adviseer ik nergens om geen kleefmiddel te gebruiken.Integendeel.
Advies mijnerzijds was om uitsluitend kleefmiddel te gebruiken op het palatum.Zoals je wellicht weet resorbeert dit gedeelte niet.
Nog beter is het om de prothese middels een tissue conditioning aan te passen.( GC reline/viscogel of Softliner) en bij gebrek aan retentie kleefpasta te gebruiken.
Smakelijke voortzetting. :wink:
vr, 12/26/2008 - 21:23 Permalink
ikbennogjong

Hallo allemaal,
Ik zal bij deze zo kort mogelijk mijn probleem voorleggen!
Bovenin HAD ik een frame van 5 elementen. Op 23 december heb ik zowel boven als onder alles laten trekken. En heb direkt een prothese weer in gekregen!..ideaal natuurlijk...maar ik heb veel hinder ondervonden EN NOG!
23 december alles laten trekken-mooi NIEUW gebit er weer in!
24 december even terug voor controle! zag er goed uit!....kon ik me niet voorstellen
5 januari maar eens gebeld..het gebit rammelt onderin, zit erg los! kan eigenlijk niet praten want dan valt mijn bovengebit er uit!
ik kan direkt 5 januari nog smiddags komen!
Eenmaal bij de tandarts, heeft hij EVEN gekeken...ja ja ja zei hij!...kan der niet zo veel mij...kleefpasta! en 3 maart een afspraak...
Eenmaal op weg naar huis, bedacht ik dat ik maar direkt langs de drogist zou gaan want ik moest ook nog werken en kon zo werkelijk niet praten!
Kukident heeft 1 week gewerkt..en het is nu weer ERG WAARDELOOS!
voel me zo wanhopig!ik heb een weekje kunnen eten......heb vanmorgen weer met de tandarts gebeld..(assistent)maar ze kunnen me niet helpen.Ze kunnen me wel eerder helpen, dan moet ik het zelf betalen en dat kost 260 euro!
Nu ga ik er van uit dat ze rebasen bedoeld wat dus eigenlijk op 3 maart gebeurd!wel heeft ze de afspraak vervroegd...jawel naar 24 februari! Maar nu dan?Die kukident werkt gewoon niet meer!Nu heb ik het 1 en ander over tisseuconditioning gelezen hier en dat is iets in de 35 euro? Kan mijn tandarts dat dan niet bij mij doen ter overbrugging? Of zou ik dat eventueel bij een ander tandarts kunnen laten doen?Ik ben echt wanhopig!Heb vanmiddag maar weer eens ander spul gekocht DENTOFIX extra forte kleefpoeder!
Ja verkeerde keuze, ben ik een uurtje geleden achter gekomen!Ook dat werkt niet. Ik kan niet eens met mijn kinderen communiceren, ik heb 3 kinderen!Morgen weer aan het werk..Kan ik eventueel nog dentofix extra forte KLEEFPASTA proberen? of werkt dat net als kukident?
Pff ik weet het niet meer voel me erg wanhopig! en erg verdrietig!...mijn middelste dochter schreef me een briefje omdat ze doorhad dat ik niet kon praten: mam ik vind het echt zielig
voor je! En kan elke tandarts een tisseuconditioning doen?(mijne dus ook?) mag hij me dat weigeren? kost een tisseuconditioning 260 euro?Ik hoop dat ik antwoord krijg! ben de wanhoop nabij!
in afwachting :cry: :cry: :cry:
ma, 01/19/2009 - 22:02 Permalink
ikbennogjong

Die prijs valt me mee, is heel wat anders dan de 260 die mijn tandarts in eerste instantie zei!
Is dat dan incl. montage? :oops:
Goed ik heb vanmorgen gebeld, de assistent wimpelde me weer af!...
Een tisseu conditioner gaf geen MEERWAARDE als kukident kleefpasta! en nadeel er brokkeld van alles af! ZEGGEN ze!
is dat dan echt zo? of helpt het wel...pffffff ik word er zo moedeloos van...
Trouwens wat ik ook nog wilde vragen:
heeft er iemand ervaring met dentofix EXTRA forte KLEEFPASTA? ik heb de poeder gehaald...maar dat werkt dus niet bij mij!
Hoop dat ik wat hoor van jullie..
di, 01/20/2009 - 23:01 Permalink
robinson

Afbrokkelen?
Laat ze dan maar GC reline of GC Softliner gebruiken.
Flauwekul,ik werk dagelijks met dit soort problemen.
En of het een meerwaarde geeft.
Afscheepbeleid!!

Waarschijnlijk bedoelen ze met dat hoge bedrag een definitieve rebase
En wat bedoelt u met "montage"?
wo, 01/21/2009 - 07:58 Permalink
Patricia42

Ik heb morgen een aspraak voor een TC ,Ik ben benieuwd hoe dat gaat,Maar mijn boven gebit zit wel los maar kan het nog wel vast drukken met de tong...Ik verwacht dat mijn kaak nog veel verder gaat slinken,Omdat ik nog maar 7 weken geleden getrokken ben.....

patries.
wo, 01/21/2009 - 10:04 Permalink
ikbennogjong

Goedemorgen

Wat ik eigenlijk bedoel met montage is dat ze bijv. geen 70 kunnen vragen, ipv de 35,80 wat dan volgens mij een vast bedrag is! Maar als jullie zeggen dat dat in de basisverzekering vergoed word..
Ik heb nogmaals gebeld..als ik er PERSE op sta willen ze het volgende week doen, niet eerder!
Het is dan mijn eigen verantwoording.. :( Tevens werd me nog wel even gezegd dat dit normaal niet hun gang van zaken is!

Patries ik ben erg benieuwd hoe het met jou gaat morgen..Als ik bovenin geen kleeftoestanden gebruik, moet ik mijn mond dichthouden anders valt hij er uit!als ik lippenstift op wil doen, ligt hij onderin!...erg frustrerend!
Ik werk 2 dagen per week voor de thuiszorg, maar praten is op dit moment erg lastig.. :smt010 Zelfs met kukident......bij mij is het allemaal getrokken op 23 december nog maar erg kort geleden dus! en nu al zoveel problemen....

Bedankt allemaal voor jullie reacties..ik stel dat zeer op prijs!
wo, 01/21/2009 - 11:15 Permalink
Patricia42

Hi,

En het zit weer een stuk beter...Raar dat jou tandarts jou er zo mee laat klooien,Ik vind dat echt niet kunnen.Misschien een optie om een andere te gaan zoeken.....
Je kaak zal blijven slinken tot een maand of 6 na het trekken,dan is het ergste achter de rug,Mijn kaak ging wat sneller dan gemiddeld maar die van jou wel iets sneller....Ik zou dit echt niet accepteren....

Succes Patricia.
do, 01/22/2009 - 18:53 Permalink
ikbennogjong

Hallo allen...

Nou na veel telefoontjes naar de tandarts heb ik het dan eindelijk voor elkaar gekregen!
Ik MOCHT vanmorgen komen.....en heb een tisseuconditioner gekregen!!! :roll:
Om kwart voor 9 en ben nu weer thuis...kweet niet wat hij gebruikt heeft, maar het was een erge chemische geur!....wat ik nu nog ruik.....mijn gebit zit heerlijk alleen voel ik wel allemaal oneffenheden als ik met mijn tong voel....ook op mijn tanden....en als ik langs mijn gehemelte voel met mijn tong voeld dat ook erg ruw.....zal waarschijnlijk met de T.C. te maken hebben...Nu zou ik graag willen weten hoe ik mijn gebit nu het beste schoon kan maken...gewoon net als anders of moet ik "hem"nu speciaal beandelen...Na weken van steeds maar meer en meer kukident...voeld mijn gebitje op de ruwigheden erg LEKKEr in mijn mond...Vind nu nog een beetje eng o te praten omdat dat NOOIT meer kon zonder kukident!...ik zal laten weten hoe mijn dag is gegaan....
Patricia?
Hoe gaat het nu met jou?
Volgesn mij heb jij nu sinds een week de T.C. zit het nog goed? en wanneer heb jij een afspraak voor de definitieve rebase dan?
Groetjes van een gelukkig iets minder wanhopig mensje! :wink:
wo, 01/28/2009 - 10:05 Permalink
Cheyenne

Neen,beter van niet.


Waarom niet, Robinson? Ik heb na de tissue conditioning ook gewoon gepoetst met Ecosym. De tandprotheticus heeft niet gezegd dat dat niet mocht. En de restjes van dat spul, het beetje dat aan de buitenkant van de prothese terecht was gekomen, mocht ik voorzichtig wegkrabben.
wo, 01/28/2009 - 13:46 Permalink
Cheyenne

Ik heb wel gewoon kleefpasta gebruikt toen het allemaal weer wat losser ging zitten. Maar ik zou even het antwoord van Robinson afwachten, want misschien doe ik het wel helemaal fout 8) Er is bij mij niks misgegaan, maar je weet het maar nooit.
wo, 01/28/2009 - 22:12 Permalink