grijze tand schijnt door nieuwe porseleinen kroon

Author:
Cynthia85
Posted:
zo, 02/05/2012 - 13:22
Hallo,

Op mijn 16de ben ik gevallen en kreeg hierdoor een grijze tand. Ik heb vervolgens een kroon gekregen omdat de tandarts niets kon doen aan de grijze kleur in mijn tand. Een aantal jaren later ben ik in behandeling geweest bij de orthodontist. Nadat de beugel eruit was, wou ik het plaatje compleet maken door de kroon te vervangen door een mooie porseleinen kroon. De kroon welke ik toen had, was gedeeltelijk van metaal en was ook een beetje beschadigd door de beugel. Er zat een klein deukje in. Ik heb dit niet vermeld bij de orthodontist en deed er verder niet moeilijk over. Ik was allang blij dat de beugel eruit was.

Ik had een adresje gevonden bij een andere tandarts die gespecialiseerd zou zijn in het plaatsen van kronen. Oude kroon verwijderd, noodkroon geplaatst en 3 weken later kon ik terecht voor mijn nieuwe kroon. Deze werd geplaatst en wat bleek, hij zag er grijs uit. Mijn eigen grijze geslepen tandje, scheen dus door de kroon heen en de kleur was verder niet goed. Ik ben toen naar Drenthe gegaan (2 uur heen en 2 uur terug), waar de tandtechnicus zat (tandarts zelf zit in Rotterdam) zodat zij een betere kleurbepaling konden maken en gevraagd of de tand minder doorzichtig kon worden gemaakt. Na een aantal weken kwam ik weer terug bij de tandarts. Helaas, weer scheen de tand door. Ik ben vervolgens weer naar Drenthe gereden.

Na de derde keer dat ik naar de tandarts ging, was ik tevreden met de kroon. Hij scheen minimaal door en met de kleur was ik ook meer tevreden. (ik moet zeggen dat ik niet 100 % tevreden was, maar ik was het zo zat allemaal) Alles heeft in totaal zeker een paar maanden geduurd.

Nu de kroon erin was gezet, merkte ik op dat mijn tanden niet meer recht stonden. Ik heb zelf het idee dat de kroon iets te groot was, waardoor hij de andere tanden opzij duwde, waardoor die niet meer recht stonden. Ook de ortho gaf aan dat het niet meer recht stond en ik moest opnieuw in de beugel. Ik gaf toen ook duidelijk aan dat ik een nieuwe kroon had en of het geen kwaad kon, de beugel. (betreft beschadigingen etc.) Dit zou geen enkel probleem zijn.

De beugel ging er een paar maanden weer uit en wat blijkt nou... Mijn kroon slaat weer grijs uit!

Ik ben terug gegaan naar de tandarts. Hij en de tandartsassistente zagen ook gelijk dat hij grijs was geworden. Hij geeft de orthodontist de schuld. Dat de kroon iets uit het tandvlees is getrokken waardoor de huls lager hangt en de grijze tand meer doorschijnt en dat zij bij het schoonmaken een laagje van de kroon hebben weggeslepen.
Ik weer naar de ortho. die zegt dat dit absoluut niet kan. Dat er niks met de kronen gebeurd bij het schoonmaken en ook het verhaal over dat de kroon meer uit het tandvlees is getrokken vond hij lariekoek.

Wat moet ik nu doen?

alvast bedankt voor het lezen.
Newtan

Je bent helaas bij iemand terecht gekomen die zegt dat hij expert is. Maar niet heus.
Je orthodontist heeft gelijk, je tand kan hij er niet uit trekken in dit tempo.
Eerder is het tandvlees terug getrokken.
En dat probleem is veroorzaakt door de man die de kroon heeft gemaakt.

Maar zo te zien zal de kronenexpert eerder de schuld op de technicus afschuiven of op de ortho dan het probleem voor je oplossen.
Lekker dan.
Nou heeft hij verwachtingen gewekt en die zijn niet uitgekomen.
Hij heeft dus de schone taak om alsnog de beloofde dienst goed te leveren.
Anders is de overeenkomst (een mooie kroon van een expert) nietig en krijg je je geld terug.
Dus zo kun je het naar voren brengen.
Vervolgens moet je waarschijnlijk naar de klachtencommissie.
Maar probeer eerst maar via de man die de kroon heeft gemaakt.
ma, 02/06/2012 - 22:38 Permalink