Gezonde tanden

Author:
crucio
Posted:
ma, 09/15/2003 - 14:36
Beste Tandarts,

Ik ben aa het leren voor tandartsassistente. Nu hebben ze op school ons de opdracht gegeven de omschrijving te geven van de gezonde tand. Dat is eigenlijk niet zo moeilijk maar enige is hoe formuleer je het heb al uitgebreid de opbouw beschreven maar of dat nu echt het antwoord is weet ik niet. Helaas moet het van ieder element. Heeft u misschien een duidelijke omschrijving ervan wat precies een gezonde tand inhoudt? Dus niet dat de gingiva mooi rose moet zijn enz. Want nergens in de boeken vind je het begrip gezonde tand of wat daarmee te maken heeft.

Ik hoop dat u mij kunt helpen!!! (werkstuk is al voor woensdag maakt niet uit als de info later komt maar zou wel fijn zijn als het morgen er al staat:))

Ik wens u een fijne werk dag zonder al te veel spoedgevallen.

Groetjes,
Crucio
Van Leeuwen

Wat een moeilijke vraag zeg. Het enige dat ik kan zeggen is dat een gezonde tand een tand is zonder enige vorm van tandbederf.

Het klinkt vrij kortaf maar het is toch een juist antwoord.

Er kunnen wel heel veel afwijkingen aan tanden en kiezen voorkomen maar dit betekend niet dat de tanden en kiezen dan ongezond zijn.

Als je het dan per tand moet omschrijven moet je misschien de anatomie beschrijven (zoveel wortels, zoveel knobbels etc. etc.)

Probeer even bij je mede-studenten te informeren wat die ervan vinden.

Suc6

Gr. Maurice
ma, 09/15/2003 - 16:40 Permalink
crucio

Hallo

Erg bedankt voor uw tip. Vond hem zelf ook al behoorlijk lastig en mijn medestudenten snapten het zelf al niet. Maar ben nu bezig alles maar op te schrijven/typen wat er maar te vinden valt over de elementen heel karwei maar ja beter te veel dan te weinig. Denk ik. Maar hoezo zijn afwijkingen dan geen ongezonde tand bedoel de tad op zich is misschien geznd maar de situatie toch meestal niet? of zie ik dat verkeerd?
(alvast bedankt)

Groetjes
Crucio
ma, 09/15/2003 - 16:47 Permalink
Van Leeuwen

Je ziet het helemaal goed hoor. De normale anatomie van een tand is de anatomie die het meeste voorkomt.

Iedereen weet dat een snijtand geen kauwvlak heeft. Als dit toch het geval is is er sprake van een afwijkingmaar dit is geen ongezonde tand.

Misschien bedoelen ze wel dat een tand die behandeling nodig heeft ongezond is. Een gebroken tand is niet ongezond maar wil je meestal toch wel behandelen.

Ik denk wel dat je goed bezig bent hoor!

Suc6 verder

Gr.Maurice
di, 09/16/2003 - 08:47 Permalink
crucio

Hoi Maurice

Ik heb mijn werkstuk eindelijk af zijn een stuk of 15 pagina's geworden. Ben benieuwd wat de tandarts ervan zegt die ons les geeft. Hoop toch dat er wel 2 dingen goed zijn whaha anders heb ik al mijn werk voor ehm niks gedaan nou ja dat is ook weer niet war heb natuurlijk wel alle lesstof weer een keer doorgenomen dus zo slecht is het niet. Maar goed je hoort de uitslag van me zodra ik die heb.

Groetjes
Crucio
di, 09/16/2003 - 22:27 Permalink
crucio

Halloooooooo,

Nou heb goed nieuws de leraar was helemaal van slag whahahaalle anderen hadden maar 2 blaadjes:s beetje weinig maar ja ik had 4 foutjes ofzo buccal e palatinaal verkeerd omgezet maar ja kan gebeuren volgens mij zat het goed maar ja. Ik wil je heel erg bedanken voor je uitleg want die heeft beslist meegeholpen.

Groetjes en veel liefs

Crucio
wo, 09/17/2003 - 14:21 Permalink