Gele tanden sinds kindertijd.

Author:
nabjaar
Posted:
di, 03/20/2007 - 22:34
Hey iedereen,

Mijn tanden hebben sinds de eerste dag ze zijn gegroeid toen ik klein was een gele kleur gehad.Mijn melktanden waren perfekt wit maar toen men
volwassen tanden zijn gekomen hadden deze een vreselijke gele kleur.

Er is me eens verteld dat dit komt door het nemen van medicijnen tegen een zware allergie die ik had sinds geboorte tot men 5 jaar van fosfaten en alle soorten wasverzachters en zeep.Ik ben ondertussen 32 jaar en met de jaren zijn men tanden iets bleker geworden maar hebbe nog altijd die gele schijn.Ik rook al sinds men 14de maar poets men tanden elke dag en heb ze nog allemaal uitgezondert men wijsheidstanden die operatief zijn verwijdert.

ik heb nooit een brug gedragen en toch staan al men tanden mooi recht.Ik ben vrij trots op men tanden buiten de kleur gerekend natuurlijk,toch ben ik eventueel bereid om ze allemaal te laten trekken en een klikgebit te laten plaatsen..dit om toch maar witte tanden te hebben.kan het ook anders?ik denk dat men tanden door en door geel zijn tot in het binnenste en dat bleachen eigenlijk voor de buitenkant is?of ben ik verkeerd?
Spiegeltje

Bleekmiddelen als peroxiden kunnen ook door het glazuur doordringen tot in het gele tandbeen (dentine) dus is het niet zo dat het alleen oppervlakkig werkt. Dus ik denk dat als een goede polijstbeurt niet voldoende werkt je bleken toch eens zou kunnen overwegen.

Zie ook de folder over methoden van bleken.

Op dit forum is er ook al veel over geschreven. Gebruik de zoekfunctie maar :)

N.B. Ik lees in de folder dat soms wel waterstofperoxide van 35% wordt gebruikt door de tandarts, dat is extreem geconcentreerd! Het is veiliger om wat vaker de behandeling uit te voeren met een lagere concentratie. Ik zou er de voorkeur aan geven alles door een tandarts te laten begeleiden, te meer omdat je mogelijk door medicijngebruik extra geel dentine hebt.
di, 03/20/2007 - 23:21 Permalink