Geen resultaten kunnen boeken met Opalescence?

Author:
Robben
Posted:
zo, 10/13/2013 - 11:21
Beste Tandarts en forumleden,

Ik heb even gezocht op dit forum naar antwoorden op mijn vragen, maar ik heb daar geen eenduidige antwoorden op kunnen vinden. Vandaar dat ik mijn vragen hier stel. Ik ben 4 dagen geleden begonnen met het bleken van mijn tanden met een op maat gemaakt bitje bij de tandarts. De gel die mijn tandarts heeft meegegeven is van Opalescence PF 10%. Op advies van mijn tandarts doe ik op elke tand in het bitje een puntje gel en druk dit bitje vervolgens tegen mijn eigen tanden. Dan even spoelen met water en dit uitspugen (niet doorslikken). Eventuele gel die uit het bitje op het tandvlees komt verwijderen.

Voordat de bleekprocedure begon heeft ze mij gewaarschuwd dat het mogelijk is dat er geen resultaten geboekt kunnen worden met dit middel. Met andere woorden; het bleken hoeft niet altijd te werken. Deze opmerking heb ik destijds naast me neergelegd omdat ik de procedure graag wou beginnen. Of het al dan niet werkt, zou ik 'dan' wel zien.

Nu heb ik mijn 4e nacht bleken achter de rug en ik moet zeggen dat ik weinig tot geen resultaat lijk te zien in vergelijking met mijn onderkaak (Mijn tandarts adviseerde eerste de bovenkaan 7 nachten te bleken, dan het verschil te bekijken en dan eventueel de onderkaak bleken. De bleekperiode kan per kaak dan vervolgens in totaal 2 weken duren. Dus 14 nachten bovenkaak en 14 nachten onderkaak).

Ik ben op dit momenteel een beetje huiverig, omdat ik nog zo goed als geen kleurverschil zie. Mijn tanden zijn verder ook totaal niet gevoelig. Ik heb alleen een beetje last van mijn kaak, door het slapen met het bitje. Ligt dit misschien aan een slecht passend bitje?

Mijn vraag is aan andere tandartsen en ervaringsdeskundigen welke resultaten er geboekt kunnen worden met deze procedure?
Mijn tandarts is van mening dat als ik na 7 dagen geen verbetering zie, ik het best kan stoppen met de procedure. Ik ben het hier niet mee eens. Ik bleek nu namelijk met het laagst verkrijgbare percentage carbamideperoxide en ik vind 7 dagen erg kort. Ik verneem namelijk dat het soms meerdere weken (tot maanden) kan duren om een resultaat te bereiken.

Mijn tandarts heeft verder geen beginkleur vastgesteld en ze heeft me ook niet laten weten welke kleur ik kan krijgen als resultaat, omdat ze aangaf dat het mogelijk is dat ik helemaal geen resultaat kan behalen. Ik wil me hier niet bij neerleggen, omdat de behandeling 350 euro kost.

Kortom,

- Welke resultaten zijn er te behalen met de opalescence pf 10% in 7 dagen, 14 dagen of langer?
- Na hoeveel dagen zou ik verschil kunnen zien? Wat zijn jullie ervaringen daarin? Zagen jullie na 4 dagen al opmerkelijk verschil?
- Kan ik eventueel overstappen naar een hoger percentage carbamideperoxide?
- Mijn bitje lijkt over mijn tanden te passen, maar zit wel een beetje los. Met name bij de voorste tanden. Als ik mijn kiezen op elkaar zet schuift het bitje nog een beetje omhoog. Hoort dit?

Alvast bedankt voor jullie tijd en antwoord.

Vriendelijke groet.

PS: Ik rook nooit en drink ook bijna nooit alcohol of koolzuurhoudende dranken (soms een WIT wijntje). Gedurende deze behandeling drink ik geen koffie, thee, koolzuurhoudende drank of jus en ik eet geen sterke kleurstofhoudende voedingsmiddelen. (Ik mis na 4 dagen toch wel een kopje koffie. Maar dat terzijde) :roll:
PS: Ik heb voor de volledigheid wat foto's bijgevoegd zodat het verschil tussen de onder- en bovenkaak bekeken kan worden.

[attachment=0]IMAG0637_1.jpg[/attachment][attachment=1]IMAG0639_1.jpg[/attachment][attachment=2]IMAG0640_1.jpg[/attachment]
Attach
vV

Ikmvind 4 dagen erg kort om al een conclusie te trekken. Daarnaast begrijp ik dat boven op dezelfde manier gebleekt is, met dit als resultaat? Had boven en onder dezelfde kleur?
Wat betreft resultaat, de tandarts heeft vooraf gewaarschuwd dat er wellicht geen ( groot) resultaat te bereiken is.
Dat klopt. Beginkleur is niet heel interessant omdat u nu resultaat van boven na bleken ( als ik het goed lees) vergelijkt met onder na slechts 4 dagen bleken. Overigens snap ik dat waterspoelverhaal even niet. Ik neem aan dat bedoelt wordt na bleeksessie?
Zelf heb ik geen ervaringen met het merk, wel met andere met zelfde sterkte en daarmee is een verschil zoals ik nu tussen boven en onder zie wel oplosbaar. Sterker kan hoor, zeker wanneer er geen klachten qua gevoeligheid en zo zijn.
Dat er niet gelijkertijd boven en onder gebleekt is begrijp ik niet, als ze allebei lichter moesten worden.
zo, 10/13/2013 - 12:17 Permalink
Robben

Bedankt voor uw snelle reactie.

De onderkaak is nog helemaal niet gebleekt. De onderkaak is dus de beginkleur. Ik draag nu alleen 4 nachten het bitje bovenin. Dit moest van mijn tandarts. Boven en onder hadden destijds (en naar mijn idee hebben nu nog steeds) dezelfde kleur. De foto's die u nu ziet is dus na 4 dagen enkel boven bleken. Aan de onderkaak is nog niks gedaan! De onderkaak moet ik pas behandelen als ik de bovenkaak gedurende 7 nachten gebleekt heb. Dit moet ik zo doen omdat ik anders geen verschil qua kleur zou waarnemen. Als beide kaken gelijk gebleekt zouden worden zou ik eventuele vooruitgang niet kunnen waarnemen. Dit vond ik persoonlijk nogal onzinnig omdat ik denk dat ik wel degelijk verschil zou merken als mijn tanden witter worden, ongeacht of ik nu wel of niet direct vergelijkingsmateriaal heb.

Ik heb ook maar 2 spuitjes meegekregen van mijn tandarts. Omdat ik met 1 spuitje de bovenkaak voor een week zou kunnen doen en de tweede spuit voor de onderkaak kan gebruiken gedurende een week. Ik heb nu dus nog maar 1 spuitje aangebroken en daar nu 4 dagen alleen de bovenkaak mee gebleekt.

Wat betreft het spoelen. Ik moet na het indoen van het bitje, de eventuele resten van de gel verwijderen van mijn tandvlees, de mond 1 of 2 keer spoelen en dan ga ik slapen met het bitje. Dit staat zo in de handleiding.

Wat adviseert u? Wellicht overstappen naar een hoger percentage carbamideperoxide? En nu u weet dat ik de onderkaak nog niet gebleekt heb, wat vind u van het resultaat van de bovenkaak na 4 dagen? Ik stel deze vraag op dit forum, omdat mijn tandarts heeft aangegeven dat het niet de bedoeling is dat zij de voortgang van de kleur bijhoudt.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet.

[attachment=0]IMAG0641.jpg[/attachment]
Attach
zo, 10/13/2013 - 12:28 Permalink
vV

Ik snap even niet waarom er niet onder begonnen is. Als er boven met deze kleur begonnen is snap ik de uitspraak van de tandarts dat er wellicht niets haalbaar is helemaal, zelfs met nog enige kleurverschuiving door discrepantie foto met werkelijkheid. Ik snap ook helemaal niet waarom met deze al zeer lichte tint besloten is om te gaan bleken, als er überhaupt iets gebeurt is het zeer weinig tot nauwelijks tot niet zichtbaar.
Sterker nog ik denk dat ik gezien het te verwachten resultaat( niets tot bijna niets) er niet eens aan begonnen was. Ik zou dus nu eigenlijk alles op onder inzetten.
zo, 10/13/2013 - 13:39 Permalink
Robben

Mijn bovenkaak heb ik nu 4 dagen gebleekt. De foto's die u ziet is het resultaat van vandaag. En dit is het resultaat van 4 nachten bleken op de bovenkaak. Deze procedure is nog niet af en ik dien nog 3 nachten de bovenkaak te bleken voordat ik aan de onderkaak begin. Als ik dan een week de onderkaak gebleekt heb kan ik deze procedure nogmaals herhalen voor de boven en onderkaak. Beide kaken dan nogmaals een week.

Ik vind de tanden persoonlijk nog gelig en dan met name de hoektanden. Maar dat is mijn mening. Ik begrijp uit uw verhaal dat u de tanden al wit genoeg vind. De bovenkaak althans. Begrijpt u dat de bovenkaak op de foto's al 4 nachten gebleekt is? De bovenkaak zag er eerst uit als de onderkaak. Ik denk dat de kleur er op de foto ook enigszins lichter uit ziet dan de werkelijkheid.

Uit uw reactie begrijp ik echter dat u wel een degelijk verschil ziet tussen onder en boven. Dat is wel fijn om te lezen aangezien het bleken dan boven een beetje zijn werk doet. Ik denk dat ik het proces nog even aankijk. Ik zal resultaten hier posten zodat eventuele toekomstige forumlezers er nog wat aan hebben.

Kunt u mij nog vertellen welk product u zelf gebruikt om tanden te bleken en met welk percentage carbamideperoxide u werkt?
Zou u mij tevens kunnen laten weten of u van mening bent of ik wel of niet dien te spoelen na het indoen van het bitje? U was daar namelijk nogal verbaasd over.

Alvast bedankt.
zo, 10/13/2013 - 14:04 Permalink
vV

Hoektanden blijven altijd donkerder, om de eenvoudige reden dat ze massiever zijn en dus mindér lichtdoorlatend. Wellicht dat alleen die selectief bleken iets kan doen, maar dat zal ook minder effect hebben.
Kleur is een persoonlijke smaak.

Als boven dezelfde kleur had als onder vind ik het een mooi resultaat voor 4 dagen. Dan zeg ik dus: gewoon geduld hebben.
Waarom de tandarts adviseert om boven en onder apart te doen is mij een raadsel.
Het naspoelen met water begreep ik verkeerd.
Merk doet niet terzake, maar het is Contrast . Voordat het niet meer gebruikt mocht worden gebruikte ik 20 procent, is nu max 16 geworden geloof ik.
Maar nog niet bij de hand gehad.
zo, 10/13/2013 - 17:10 Permalink
DePappa

Ik snap het wel, als beiden eerst dezelfde kleur hadden. Door de onderkaak niet te kleuren, maar eerst de bovenkaak, is het na een week objectief vast te stellen of het bleken resultaat heeft gehad of niet. Werden ze beiden gebleekt, kun je dat niet controleren. Nu kun je dus achteraf zeggen of er nauwelijks resultaat is, of juist een heel goed resultaat.
zo, 10/13/2013 - 17:17 Permalink
DePappa

Dus m.i. een perfecte manier om een patiënt te betrekken en hierdoor kan hij ook zelf constateren wat de effecten zijn van een behandeling. Kost niets extra's en het effect is gewoon duidelijk zichtbaar voor leken.

Bij mij op het scherm overigens zijn de 4 snijtanden boven behoorlijk wit, zeker ten opzichte van de tanden onder. Ik zou in ieder geval even doorzetten, en deze test even doorzetten. Is natuurlijk wel leuk om het op deze manier het effect duidelijk te maken.
zo, 10/13/2013 - 18:11 Permalink
Robben

Bedankt voor jullie reacties!

Mijn tandarts heeft ook aangegeven dat de hoektanden moeilijk wit te krijgen zijn. Ik wou de uitdaging toch graag aangaan met die tanden.

Het niet tegelijk bleken van de kaken leek mijn tandarts het best om vorderingen bij te kunnen houden. En omdat ik na een week bleken niet terug dien te komen is dit volgens haar de beste manier om de vorderingen bij te houden. Ze gaf aan dat ze dit bij alle patiënten doet die de tanden bleken. Het proces duurt op deze wijze wel langer, maar dit was volgens haar de beste manier. Ik snap haar keuze een beetje, maar het is wel lastig met betrekking tot het niet eten en drinken van 'kleur'. Ik ben blij als ik het bitje voor de bovenkaak 7 dagen niet hoef te gebruiken tijdens het bleken van de mijn onderkaak aangezien mijn kaak erg pijnlijk is geworden door het slapen met het bitje boven.

Ik hoop in de aankomende 3 nachten nog meer verbetering te zien aan mijn bovenkaak. Op de foto's denk ik ook verbetering te zien alhoewel ik dat in de spiegel niet zie. Maar grote kans dat het daar aan de belichting ligt en aan mijn ondeskundige ogen. Ik denk dat ik simpelweg een grotere verbetering had verwacht/gehoopt.

Ik zal over 3 nachten nog enkele foto's plaatsen. Dit voor de vergelijking met de bovenkaak. En daarna ook als ik enkele dagen de onderkaak gebleekt heb. Die foto's kunnen dan mooi naast de foto's gezet worden die ik nu geplaatst heb aangezien de kleur van tanden in de onderkaak op deze foto's zonder een enkele bleeksessie zijn. Een mooie vergelijking van voor en na.

Tot over een paar nachtjes. :smt001
zo, 10/13/2013 - 21:16 Permalink
Robben

Nou, zoals beloofd bij deze de foto updates!

Ik moet zeggen dat ik niet echt blij ben met het resultaat. Uiteraard kan ik hierna nog 7 dagen bleken, maar ik vraag me af het dan nog veel helpt. Wat denken jullie naar aanleiding van de foto's?

Verder zijn mijn bovenste voortanden aan de onderkant altijd een beetje transparant geweest. Door het bleken is dit gedeelde ook wat lichter geworden. Ik vind het nu niet storend in vergelijking met de rest van mijn voortanden, maar ik vraag me af hoe ver het bleekt als ik nog eens 7 dagen ga bleken. Graag ook daar jullie mening.

[attachment=1]IMAG0673_1.jpg[/attachment][attachment=2]IMAG0669_1.jpg[/attachment][attachment=3]IMAG0667_1.jpg[/attachment][attachment=4]IMAG0662_BURSTSHOT002_1.jpg[/attachment] [attachment=0]IMAG0660.jpg[/attachment]

Op de eerste foto lijken de tanden lichter. Dit is vanwege net ander lichtval lijkt me.

Alvast bedankt voor jullie antwoord.

Vriendelijke groet.
wo, 10/16/2013 - 12:00 Permalink
vV

kleur, en met name van foto's, ook nog eens uitvergroot, is zo ontzettend subjectief, het zegt meer over kleurverschillen onderling. Licht (natuurlijk, kunst) en zelfs al moment op de dag maakt al heel veel uit voor kleurbeleving van foto`s...Als boven dezelfde kleur had als onder bij start is er wel iets gebeurt want boven is wel lichter dan onder, eigenlijk net als op de eerste foto's.
Nogmaals: de basiskleur lijkt al zo licht dat er daadwerkelijk weinig resultaat te verwachten was. Het is als ik goed teruglees ook zo verteld voordat u de beslissing nam het toch te proberen. Wanner de transparantie van het glazuur toegenomen lijkt is er trouwens wel iets gebeurt.
wellicht is er wat meer haalbaar met een sterkere, maar ook daar hetzelfde voorbehoud.
wo, 10/16/2013 - 12:25 Permalink
Robben

Bedankt voor de snelle feedback.

Als ik besluit door te bleken, maak ik me zorgen over de onderkant van mijn voortanden. Die onderkant van mijn voortanden hoeft van mij niet lichter/transparanter. Is het mogelijk om lokaal te bleken? Dat ik bijvoorbeeld enkel de bovenkant van die voortanden in aanraking laat komen met de opalescnce?

Verder lees ik overal dat de kleur weer terugloopt en met name in de enkele weken na het bleken. Ik neem aan dat dit betrekking heeft op de hele tand. Dus inclusief het transparante gedeelte?
wo, 10/16/2013 - 12:32 Permalink