geen glazuur

Author:
admin
Posted:
zo, 09/09/2001 - 00:04
Graag zou ik meer willen weten over mijn gebit. Ik ben namelijk geboren met een gebit zonder glazuur. Dit had mijn moeder en heeft mijn oma ook. Dus ik neem aan dat het erfelijk is.

Omdat mijn voortanden extreem naar voren stonden; heb ik ook een kaakoperatie gehad. Twee jaar daarna kreeg ik 10 kronen om mijn boventanden mooier te maken.(ziet er namelijk geel/bruin uit).

1.Graag zou ik van u meer informatie over mijn afwijking(?!) willen krijgen.

2.En ik zou heel graag een mooi wit gebit willen hebben; maar ben erg bang voor de tandarts, weet u een tandarts die geduld met je heeft en verstand heeft van mijn afwijking?

Alvast bedankt
de digitale tandarts

Er zijn veel verschillende stoornissen in de glazuurstructuur bekent, met natuurlijk ook verschillende oorzaken. De stoornis die jij beschrijft doet mij het meest denken aan : AMELOGENESIS IMPERFECTA

Dit is een verzamelnaam voor een aantal erfelijke ontwikkelingsstoornissen van het glazuur, dat of (vrijwel) geheel of gedeeltelijk afwezig is, of dat te zacht van structuur is.

Ik kan zo niet zeggen welk type op jou van toepassing is.

Alles over deze stoornis staat in het boek: Gebitspathologie geschreven door A.H.B. Schuurs uitgeverij Samson Stafleu isbn 90 6065 154 5

Te koop/ in te zien bij bijv Scheltema Holkema in Amsterdam, maar vast ook wel op andere plaatsen.

Er zijn al 10 kronen gemaakt, maar deze voldoen blijkbaar niet, gezien het feit dat je een mooi gebit wilt hebben.

Het maken van mooie natuurlijke kronen is ook een vak apart. Zeker in dit gecompliceerde geval (ook nog ge-opereerd aan de kaak)

Je moet goed kijken naar de kleur/ hoe valt het licht door de kroon, soms geen metaal gebruiken/ hoe is je glimlach/ lachlijn/ symmetrie/ is de positie goed/ is het tandvlees gezond etc etc

Tandartsen die zich meer toeleggen op cosmetische tandheelkunde kun je via onze website vinden. Deze trekken over het algemeen meer tijd uit voor de behandeling en geven je meer aandacht. Reken er wel op dat ze ook wat duurder zijn dan 'algemene' tandartsen.

Succes!


[ Dit Bericht is bewerkt door: root op 2001-09-09 23:37 ]
zo, 09/09/2001 - 00:06 Permalink