Geel kruisgebit met facings

Author:
g.i.o.
Posted:
di, 07/06/2004 - 16:12
Ik heb zoals ze noemen een kruisgebit. Mijn beet is als het ware schuin :-? . Zowel onder als boven. Daarbij komt nog dat mijn tanden scheef staan en nogal geel zijn van nature. Je ziet mijn tanden ook zeer goed want ik heb ook een overbeet en je ziet eigenlijk veel tandvlees als ik lach.
Ik heb reeds een paar facings van composiet laten doen voor een beter resultaat. Hier werden de tanden niet beslepen. Maar ik zou nog een paar facings willen hebben waarbij de tanden wel een beetje moeten beslepen worden. Mijn tanden zijn volgens een paar tandartsen wel nog redelijk gezond maar wel niet echt mooi en gelig.
Zou ik dit laten doen en hoeveel tandweefsel moet er feitelijk minimaal af voor een facing in composiet.
Nu zou ik ook mijn rechter hoektand wat kleiner willen en gelijk met mijn andere hoektand. Mag ik die laten slijpen en indien 'ja' hoeveel.

Eigenlijk zou ik een mooier en witter gebit willen maar met bleachen is dit niet mogelijk en allemaal facings is ook niet echt verantwoord.
de digitale tandarts

Hoeveel tandweefsel je moet wegslijpen voor een facing is o.a. afhankelijk van hoe de uiteindelijke vorm gepland is.
Staat de tand naar achteren en wil je deze naar voren hebben, dan hoeft de tand vaak alleen dikker gemaakt worden en hoeft er weinig geslepen te worden.
Staat de tand naar voren en wil je hem naar achteren hebben, dan zal niet alleen ruimte voor de facing geslepen moeten worden, maar daarbij komt ook de ruimte die voor het porselein moet worden vrijgemaakt.
Over het algemeen zal voor een facing 0-1,5a2 mm tandweefsel beslepen kunnen worden.

Het cosmetisch recontoureren van bijv. hoektanden wordt wel gedaan; je zou met je tandarts kunne overleggen in hoeverre dit mogelijk is zonder al teveel glazuur te verliezen.

Voor je aan uitgebreide werkstukken met facings begint dan is het verstandig om eerst een proefopstelling (wax-up/mock-up) te laten maken die ook in de mond aangebracht kan worden, zodat je het resultaat al redelijk van te voren kan beoordelen. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf!
wo, 07/07/2004 - 16:24 Permalink
g.i.o.

Feitelijk zou deze facings dienen om de kleur te verfraaien dus moeten ze gewoon gelijk blijven. Het zijn wel tanden met een dunne snijrand (1mm). Dus zou er echt niet veel afmogen en ook geen dikkere facing dan de tanden ernaast.

Ik zit eigenlijk echt enorm in met mijn tanden. Ik zit er de hele dag mee in m'n hoofd :cry: . Nochtans zijn ze niet zo lelijk hoor maar ja. Veel mensen om me heen hebben allemaal mooie natuurlijke tanden. Ik weet ook dat er veel andere zijn hoor. Het is gewoon ik ben nog maar een jonge twintiger en ga veel met jonge mensen om die toch meestal mooiere tanden hebben dan ik. En ik vind de ogen, de lach, de mond en de tanden één van de belangrijste kenmerken van iemand uiterlijk :lol: . Toch wel als je sociaal wil zijn begint te praten tegen iemand.
Dit was eventjes om mijn hart te luchten.
do, 07/08/2004 - 15:20 Permalink