Gebitsverzorging en eetgewoonten

Author:
Donny
Posted:
wo, 07/11/2007 - 17:08
Hallo,

Ik heb enkele vragen over mijn gebit en eetgewoonten. Ik poets mijn gebit minimaal 3 keer per dag met een elektrische tandenborstel. Ik poets na het ontbijt, 's middags rond 4 uur en 's avonds als ik naar bed ga.
Ik drink voornamelijk water (vroeger dronk ik altijd fris, heb dat al lang afgeleerd), op z'n tijd drink ik nog wel eens een blikje cola. Ik eet drie keer per dag, eet na elke maaltijd een appel (direct erna) en soms eet ik tussendoor nog wel eens iets. Maar is het nu beter om ander fruit te eten, dat minder schadelijk is voor m'n gebit? En wat is het beste, direct na het eten je tanden poetsen, of een (half)uur erna?

Ik let erg goed op mijn gebit, maar ik ben niet tevreden met de kleur ervan, mijn tandarts zegt dat mijn tanden gezond zijn en daar ben ik ook erg tevreden mee, maar worden je tanden witter door alleen goed te poetsen en geen schadelijke stoffen te gebruiken?
Mijn tanden waren wit, enkele dagen nadat mijn beugel eruit ging, maar dat kwam doordat ze de tanden eerste gepolijst hadden om de ''lijm'' eraf te halen. Kort daarna waren ze weer verkleurd. Kan ik mijn tanden een betere kleur geven zonder dat er een bleek behandeling bij te pas hoeft te komen?

bedankt.