gebitsrenovatie cdc kliniek

Author:
admin
Posted:
za, 02/17/2007 - 15:41
Kijk uit hoor, voordat je het weet ben je 10.000 euro kwijt, minimaal, en plaatst de cdc kliniek bruggen etc..ze slijpen dan alle kiezen en tanden af, en plaatsen de brug over de hele onder/bovenkaak. Dus de gezonde tanden en kiezen, zijn naar de knoppen.
Newtan

Ja, en?
Misschien willen mensen dat wel.
Hoe zou jij het dan doen?

Ik heb geen aandelen of belang bij de cdc, maar dit is misschien wat kort door de bocht, denk ik.
za, 02/17/2007 - 17:57 Permalink
admin

Waar slaat dat nou op? Vrees etc...ik geef mijn mening op een vraag over de cdc kliniek. meer niet.In een nieuw onderpwerp, mijn mening heo het wel kan en zelfs normaal is.
za, 02/17/2007 - 18:34 Permalink
admin

Een vergissing in de grammatica....maaaaar nog even: je mist bijv 2 kiezen, je hebt daarvoor en achter nog een kies, en daar plaats je de brug op, maar slijpt niet al je andere kiezen en tanden af, om een brug over de gehele kaak te plaatsen, met alle gevolgen van dien. En dat kost geen 10.000 euro, je zegt, dat moet men zelf weten, ja natuurlijk, maar allereerst weggegooid geld, en zonde van de andere tanden en kiezen.
za, 02/17/2007 - 18:38 Permalink
Newtan

Ik begrijp dat het ook tegen jouw gevoel van doelmatigheid in druist.
Maar ik leef in een wereld waarin men twee luxe auto's heeft, een huis met veel teveel deuren, men zich overvol eet, zich stuk snoept, een stuk in z'n kraag drinkt.

En dan zie ik jou. Heerlijk, zoveel eerlijkheid.
En wat doen we nu samen. De wereld verbeteren?
za, 02/17/2007 - 19:09 Permalink
admin

Ten eerste ken ik geen vrees, dan moet je op de bank blijven zitten. Dat men geld verdient en zelfs veel, ook uitstekend, maar zet wel het belang de patient voorop.Mijn visie over de cdc kliniek is nog steeds, je koopt een tafel, hebt garantie, een poot is stuk, ipv die ene poot te repareren, zagen ze alle poten af, en plaatsen nieuwe voor een bedrag van 4 nieuwe poten, ondanks de garantie, nou jij weer. Voor mij onbegrijpelijk.
za, 02/17/2007 - 19:37 Permalink
mecánico para …

Laat ik het dan zo zeggen. Beste Anda, wat is je punt naast aangeven dat het ondoelmatig is?

Wil je de cdc kliniek iets voor de voeten werpen? Dan ben je hier aan het verkeerde adres. Want dit is de cdc kliniek niet

Wil je je gram halen? idem.

Wil je mensen waarschuwen? Doe dat dan onderbouwd en niet met slagen in de rondte.

En waarom ga je zo tekeer zonder dat je je geheime agenda laat zien. Want het ziet er nu echt uit alsof je ze nodig had maar het nu te duur en ondoelmatig vindt.

En dat je geen angst hebt..........waar gaat dit over?
zo, 02/18/2007 - 08:54 Permalink
admin

Ik liet als eerste weten dat je geen 10.000 euro hoeft te betalen voor een brug van 3 kronen, meer niet. Over angst en vrees, moet je de mail van Frank lezen, daar reageer ik op. De mail die overigens nergens op slaat, Frank begint te filosoferen. Ik haal geen gram, bij niemand, er werd een vraag gestald, of het aannemelijk was dat een brug 10.000 zou moeten kosten. meer niet.
zo, 02/18/2007 - 12:23 Permalink
vV

sorry. zal het allemaal wel niet begrijpen, maar jij begint zelf dit topic met de stelling over 10.000 kostende bruggen..

Verder aan wie dan ook die werk bij cdc overweegt: zoek eens op CDC op dit forum, voorkomt veel onnodige discussie...
zo, 02/18/2007 - 14:44 Permalink
hermina

Hallo Anda,
Cdc kliniek heb ik geen verstand van, van angst wel, zo erg filosoferen is het ook weer niet.
Heel fijn voor jou dat jij geen angst hebt, ik helaas wel en velen met mij. Er is zelfs een groot topic over op deze site (lees het eens!), doe er niet te minachtend over aub.
We blijven dus ondanks de angst niet op de bank zitten maar proberen er allemaal wat aan te doen, misschien is dat de bedoelde moed in het onderschrift!!!? Kan ook best houvast geven voor bange patienten, en je maakt het nu zelf een item.
zo, 02/18/2007 - 14:54 Permalink
Spiegeltje

Ik ben het wel eens met die waarschuwing van Anda. Kort maar krachtig gezegd.

De CDC kliniek is er vooral voor 'de complete verbouwing van de eethoek'. Als je een geruineerd gebit hebt en veel geld over kan het een uitkomst zijn.

In veel (andere) gevallen kun je beter terecht bij de eigen tandarts, zeker wat betreft het kostenplaatje. Een waarschuwing is dus op zijn plaats maar dat wil niet zeggen dat de CDC kliniek niet in een bepaalde behoefte zou kunnen voorzien.

Net weer even hun site bekeken. Ze hebben een tweede kliniek in Best geopend en de intakekosten zijn van 100 euro naar 150 euro gestegen. Over klanten hebben ze kennelijk niet te klagen zodat ze ergens wel iets goed moeten doen.
zo, 02/18/2007 - 15:27 Permalink
hermina

Volgens mij is dit wel de angst die hij bedoelt, maar dat weet ik niet zeker, het is een onderschrift! en jouw bericht las voor mij wel als een minachting al bedoelde je het blijkbaar niet zo, lees zelf ook de site eens! Het is nu wel heel erg off topic dus ik stop.
zo, 02/18/2007 - 17:44 Permalink
vV

ehm kleine correctie mbt CDC kliniek. Die 2e kliniek bestaat al een tijdje, en de intakekosten waren al een tijdje 150,- ze geven nu korting en doen het voor 100,=

Het intakegesprek kost € 150,- en dient na afloop direct te worden voldaan.
ik geloof trouwens dat de korting ook al weer over is...

Maar daarnaast vind ik het erg knap dat zij in een half uur kunnen bepalen wat goed is voor de patient, rekeing houden met de oorzaak van de situatie en gelijk ook een goede toekomstprognose inbouwen........en hoe verrassend altijd uitkomen op veel kroon en brugwerk, terwijl het heel vaak goedkoper en/of simpeler kan. Een goede tandarts die weet waar hij of zij mee bezig is kan zeker ook hetzelfde resultaat bereiken.

Maar verder maak ik er geen woorden aan vuil, is al genoeg gedaan in andere topics... En een hernieuwde waarschuwing bezint eer gij begint (met cdc of welke ""kliniek"" dan ook..) is zeker op de plek! (kliniek staat express tussen haakjes... het is toch gewoon een grote tandartspraktijk?? Kliniek wordt gewoon uit PR oogpunt gebruikt, en PR is in ieder geval iets waar zij zeker goed in zijn...En als dat nodig is zet ik dus vraagtekens bij de rest....)
zo, 02/18/2007 - 17:56 Permalink
Spiegeltje

Maar verder maak ik er geen woorden aan vuil, is al genoeg gedaan in andere topics


Helemaal mee eens. Veel is hierover al gezegd.

Maar het volgende citaat van de CDC-site roept toch nog wat (nieuwe) vraagtekens op.

Op vrijwel alles wat wij in uw mond plaatsen geven wij 10 jaar garantie. Belangrijk is wel dat u ieder half jaar uw gebit laat controleren door een tandarts of mondhygiëniste van CDC Kliniek.

Hiermee suggereren ze dat je jarenlang vast zit aan de CDC-kliniek want wie wil er nou zijn garantie mislopen na een investering van 15.000 euro? Ik vraag me ook of het wel rechtmatig is want de patient heeft er toch recht op dat bijvoorbeeld een brug een redelijke termijn meegaat. Ook als je gewoon onder behandeling blijft bij de reguliere tandarts in de buurt die het gebit verder bijhoudt. Je gaat toch zeker niet 200 km rijden om je gebit in 5 minuten door een CDC-mondhygieniste te laten nakijken als dat in je eigen woonplaats door je eigen tandarts ook kan

Kennelijk hebben ze daar een broertje dood aan, de patient zou eens te horen kunnen krijgen "O, heeft u daar bij CDC 15.000 euro voor betaald. Nou dat had bij ons voor 4000 euro kunnen gebeuren".
zo, 02/18/2007 - 18:35 Permalink
admin

Ik heb nooit angst voor de tandarts gekend, bepaald leuk nou ook weer niet. Maar stel, en daar hebben we het over, dat je een kliniek bezoekt, omdat je bang bent, wat overigens goed voor te stellen is, mag en kan een tandarts daar gebruik van maken? Die angst kost je dus geld, iedere tandarts kan met angstpatienten omgaan, geduld, en het overmijdelijke spuitje!
Maaar , en dat was ook de vraag, is het naast je eventuele angst, en een niet vervallen gebit, nodig, om een brug te plaatsen bijv:, al je tanden en kiezen af te slijpen, en dat voor 10.000 euro. Die garantie mag het aub?, heb je altijd, ook bij de reguliere tandarts.Is dit allemaal in het belang van de patient?, daar praten we over...Dan verplicht worden om, de garantie te verkrijgen, daar ook je controles laten verrichten...gewoon werk wat iedere tandarts kan, dan zou je je niuewe auto die je in de winkel gekocht hebt, nooooooit in een garage mogen laten repareren! Gewoon nadenken, niet denigrerend bedoeld, men moet geen geld hoeven betalen voor angst!! en zeker niet veel te veel voor kronen/ bruggen etc. Oke het is je eigen keus, maar je verwacht toch, dat een arts je behandled ook financieel, in belang van zijn/haar gezondheid, en niet uit financieel gelag.
zo, 02/18/2007 - 20:50 Permalink
mecánico para …

Dus er zit toch wat gram halen bij?

Wees dan eerlijk en houdt die verborgen agenda lekker voor elders.

Ik geef nix om een goede of slechte naam van de door jou genoemde kliniek, maar wat je doet is een draadje starten. Maar dan op een manier waarbij wij moeten gaan vragen.

Kweenie hoor maar als docent (zoals je jezelf presenteert) moet je met betere discussie technieken uit de voeten kunnen. Dit is de bar binnen lopen, op een tafel gaan staan en brallen.
En dan hopen dat er naar je geluisterd wordt

Voor mij een reden om je verder niet meer al te serieus te nemen.

dahaag.
ma, 02/19/2007 - 11:11 Permalink
admin

Eerst mag je geen namen noemen van klinieken, dus doe ik dat niet, en heeeeel dichtbij zou kunnen betekenen, dat ik daar gewerkt heb, en ja ik ben docent! Dan vallen er weer angsthazen over mij heen!Terwijl ik juist bevestigd heb, dat er mensen zijn die echt heel bang zijn, maar een reguliere tandarts dus dat zou moeten kunnen! oplossen .Als het te moeilijk wordt heb ik ineens een geheime agenda, en mag er niet meer gesproken worden. lekker makkelijk, kom je er niet uit, afhaken dan. maar prima hoor, mecanico!
ma, 02/19/2007 - 11:22 Permalink
mecánico para …

first of all ik ben geen angsthaas en kan een eind meegaan in je idee over het nut van hun aanpak.
Maar je hebt blijkbaar iets dat je graag wilt delen met anderen. Eenmening over de CDC kliniek in dit geval.
Maar dan kom je niet verder dan een brug van drie delen en hullie rekenen wel 10k euro.

what the fuk zeg. Ik laat me niet uit over de staat van iemands gebit en de kosten van een renovatie zonder te weten wat de problemen zijn. Maar jij maakt het zwart wit, en dat klopt gewoon niet.

ALs jij het hele verhaal vertelde had je die verborgen agenda zoals ik dat noemde niet gehad. Maar je loopt alleen een beetje te schermen met getallen en de overbodigheid ervan etc. Kan je daar wat mee? IK NIET.

Maar goed, je zal wel ergens een probleem mee hebben maar net van het kaliber waar je op een forum niets mee kan. Loop echt niet weg voor een fijn gesprek mocht je dat soms denken. Sterker, ik ga er als het moet head first in. Maar ik denk dat je daar niet op zit te wachten.

Dus stel je vraag eens overnieuw, opeen een draadje waarin een vraag zit in plaats van een mening. Doet je goed om je hart eens te luchten waarbij de mening van anderen in elk geval wel mag tellen. Want zoals je nu praat voel je jezelf en "die andere" erg aangevallen.

Waarbij ik overigens keihard denk dat jij die andere eigenlijk gewoon zelf bent. Maar ja, ik ging ook altijd clearasil kopen voor me zus. nah goed.

Kom op zeg, effe eerlijk blijven, dat duurt het langst
ma, 02/19/2007 - 12:18 Permalink
Traveller

Anda, met alle respect: mecanico en de anderen hebben wel een punt. Maar dat laat ik even terzijde. Feitelijk zit je namelijk op een punt ten aanzien van angstpatienten fout en dat is waarom ik reageer. Er zijn namelijk zeker tandartspraktijken die extra tijd vrijmaken voor angstigen en daar niets extra's voor rekenen. Op het forum hier komt je ze regelmatig tegen en via de zoekfunctie kun je ze vinden. Angstklanten mailen elkaar ook via pb's regelmatig tips over welke praktijk goed is met angstigen. Mijn eigen - eenmanspraktijk- tandarts is er bijvoorbeeld zo een, en deze angsthaas red het daar prima en wordt er technisch zeer competent en ook nog eens zeer begripvol en hoffelijk behandeld tegen een normaal tarief. Klinieken in Kerkrade en Alphen a/d Rijn rekenen ook normale tandarts tarieven, alleen de narcose moet wel apart worden betaald. Dus er zijn zeker keuzes voor angstpatienten die tegen normale tarieven komen en ook nog eens met een warm hart. Dus wel graag feitelijk juist blijven, anders valt deze angsthaas in ieder geval virtueel over je heen!

Traveller
ma, 02/19/2007 - 12:19 Permalink
vV

ja en gewoon op normaal niveau een discussie voeren!
Wat mij betreft mag ook hier wel een slot op, gaat nergens meer over!

Klachten over behandeling door CDC gewoon neerleggen bij CDC.
Klachten over financiele zaken indien niet conform wetgeving en tarieven eventueel bij ECD...

En voor een inhoudelijke discussie en meer info geven over wat er precies voorgevallen is, en gewoon op normaal niveau reageren, anders hebben wij er ook geen zin meer in!
ma, 02/19/2007 - 12:43 Permalink
mecánico para …

misschien een tip voor het forum als zodanig.


misschien naast off topic ook een hoofdstuk waar in mensen die boos zijn over iets een draad kunnen starten. Beetje Hydepark speakerscorner zeg maar...........weet je meteen wat iemands insteek is, want het gaat nu allang niet meer over een tandheelkundig item
ma, 02/19/2007 - 12:57 Permalink
Beroeps

Er is niets tegen commercialisering in de zorg, met dien verstande dat het "vertrouwen"dat men in medici en tandartsen mocht hebben, wordt vervangen door wantrouwen. HOE VERKOOP IK EEN STOFZUIGER en andere boekjes oa bij de Slegte verkrijgbaar laten zien waarom het draait VERKOOP,nodig of niet nodig. Directie aldaar bestaat niet uit tandartsen. Als je het niet vertrouwt:behandelplan laten maken en laten toetsen op bijv een universiteitskliniek, of elders door een niet belanghebbende tandarts een second opinionrapport laten opmaken.

We moeten meer marktwerking krijgen:nou die hebben we dus allemaal verkopers die je wat proberen aan te smeren.. weest op je hoede informeer jezelf ook elders, google wat,etc.Maar kankeren op een forum moet wel worden onderbouwd. Alleen met onderbouwde klachten kan bijv Inspectie Gezondheidszorg wat beginnen tegen eventuele misstanden
ma, 02/19/2007 - 13:49 Permalink
hermina

@ Anda
Het gaat toch al niet meer over tandheelkunde dus: de angsthaas was ik toch (of een van de velen).
Dit is dus wat ik bedoelde met minachting! Ik ben geen angsthaas, ik ben bang voor de tandarts(behandeling), al ga ik zelf wel gewoon naar een reguliere tandarts.
Ik val gewoon twee keer over je formulering.
ma, 02/19/2007 - 14:16 Permalink