Gebit volledig laten vervangen door kronen/facings

Author:
Cynthia1993
Posted:
wo, 03/09/2016 - 09:36
Hoi allemaal,

Ik ben hier nieuw, heb wel veel meegelezen maar toch nog geen antwoord op mijn vraag.

Ik denk er al jaren over op mijn gebit volledig te laten vervangen door echt witte porseleinen kronen en facings.
Ik heb op mijn boventanden al 4 facings omdat mijn gebit slecht was geworden door de prednison en ik een zeer klein mondje heb waardoor er veel tanden en kiezen zijn getrokken en ik geen snijtanden meer had. Die 4 facings zijn aan vervanging toe en nu wil ik het gronding aanpakken. Ik droom al jaren van een mooi stralend wit gebit. Tanden bleken zal mij niet het gewenste resultaat opleveren. Ik ben dan pas 22 ik ben erg onzeker over mijn tanden en dit vind ik gewoon heel erg jammer.

Nu zie ik zoveel verschillende klinieken en verschillende methodes. Ik weet dat ik zowiezo porselein wil en geen composiet maar ik zie dan ook weer prijsverschil in metaal-porselein en een ander soort porselein en ik las ook over een methode waarin ze porselein met een 3D scan maken en dus het slijpen/plaatsen in 1 behandeling kunnen doen.

Ik denk dat ik 10 tanden en 6 kiezen wil laten vervangen. maar wellicht moet ik in plaats van schildjes op de tanden en kronen op de kiezen wel gewoon alles laten vervangen door kronen?

Ik ben mij bewust van het feit dat het 'zonde' is om aan gezonde tanden te slijpen maar ik ben de onzekerheid zat.

Hebben jullie tips, goede tandartsen die dus echt mooi kunnen werken?

Alvast ontzettend bedankt!