gaatjes bij kinderen

Author:
raywwf
Posted:
zo, 12/01/2002 - 20:42
Bij mijn kinderen 6 en 8 jaar vallen nu bijna de gaten in de kiezen, ze poetsen 2x per dag, ik doe het vaak na met de electrische borstel maar het helpt niet, mijn zoon is nu al 3x geboord (8 jaar) en bij mijn dochter zie ik nu al in korte tijd 2 gaatjes zitten. Wat is eraan te doen of welke tandpasta's zijn de betere. Zijn er fluorbehandelingen te verkrijgen voor ze?
Graag hulp
de digitale tandarts

Als ik het goed begrijp bestaat er bij uw kinderen een hoge cariesactiviteit.

Een mogelijkheid is het uitbreiden van de fluoride momenten tot maximaal 4 per dag. Bij voorkeur moet dit gedaan worden door middel van tandenpoetsen met een fluoride tandpasta. Het spoelen met een fluoride mondspoeling zou ook tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Aanvullende fluoride maatregelen zouden ook door de tandarts gegeven kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een lepel met fluoride gel, maar ook door het aanbrengen van de fluoride vloeistof met een wattenstaafje of penseel. Het is ook mogelijk een lak aan te brengen op de tanden en kiezen waaruit langzaam fluoride wordt vrijgelaten.
Bij kinderen jonger dan zes jaar is het advies om als extra fluoride, alleen nog de fluoride lak en niet meer de gel of vloeistof, te gebruiken.

Tevens is het het zeer van belang om de suikerconsumptie van uw kinderen te beperken. Suker wordt door de bacterien in de plak omgezet in zuren die de tandbederf veroorzaken!

Overleg eens met uw eigen tandarts.

Succes.
wo, 12/11/2002 - 23:31 Permalink