Frame of implantaten ?

Author:
Ramona
Posted:
za, 12/13/2003 - 13:10
Doordat mijn 4-delige brug in de bovenkaak eruit moest sta ik nu voor de keus : of 2 implantaten wat gigantisch duur is of moet ik een frame nemen? Wie heeft ervaring met implantaten? Ik ben erg benieuwd naar reacties!!
Maurice

Hallo Ramona,

Waarom moest je brug eruit, dan ??? Wil je dan geen nieuwe brug hebben. Implantaten is heel duur, en je bent een half tot 1 jaar zoet met de behandeling. Frame is toch ook goed, alleen ligt het eraan, waar de haakjes zitten. Maar ik denk dat het bij jouw niet op valt.

Groetjes Maurice.
P.S. ik ben ook namelijk aan het denken, voor een brug.
za, 12/13/2003 - 19:42 Permalink
Ramona

Hoi Maurice,
Mijn brug ( die ik 30 jaar had) moest er uit omdat onder de pijlers onstekingen zaten waardoor de brug los was gaan zitten. Grote paniek dus want ik was er verder heel tevreden over. De 2 pijlers zijn eruit getrokken en ik heb nu voor nood een plaatje. Een frame moet je er toch telkens uit halen om schoon te maken, de kaak blijft slinken en waar de haakjes zitten slijten de tanden/kiezen. Omdat bij mij 2 tanden niet ontwikkeld waren heb ik toen ik 20 jaar was deze brug gekregen. Ik dacht dat het ziekenfonds implantaten zou vergoeden, maar ze vinden het ernstig MAAR NIET ERNSTIG GENOEG. Het behandelplan is nu: 2 implantaten en daarop wel weer een nieuwe brug. Dat implantatie etc. lang duurt vind ik geen punt, maar omdat het zo ontzettend veel kost wil ik graag van ander mensen horen hoe de resultaten zijn. Groeten, Ramona
zo, 12/14/2003 - 14:57 Permalink
Cyril

Hoi Ramona,
Ik krijg op 20 januari een implantaat als vervanging van mijn brug (onder) Mijn verzekering geeft wel volledige vergoeding voor het implantaat maar dit alleen na een machtigingsaanvraag van de tandarts die de verzekering dus goedgekeurd heeft. Misschien een tip voor jou of had je dit ook al geprobeerd? De brug die erop moet komen valt buiten deze aanvraag. Afhankelijk van je verzekering krijg je hier mogelijk een gedeeltelijke vergoeding voor. Succes!
di, 12/16/2003 - 23:18 Permalink
Attila

Hallo Ramona,

Implantaten zijn waarschijnlijk de beste oplossing voor de korte maar zeker ook de langere termijn. Helaas wel erg duur ja.
Misschien is deze kliniek 'Kreativ Dental' ook wel een alternatief voor jou en anderen die uitgebreide en dure behandelingen nodig hebben, en zeker als je het allemaal zelf moet betalen. Alles (kronen, brugwerk implantaten etc.) is een stuk goedkoper.

http://www.kreativdent.com

Succes!
wo, 12/17/2003 - 14:31 Permalink
Ramona

Voor Cyril,
Er is wel een machtigingsaanvraag van de implantoloog naar mijn verzekering gegaan, maar niet gehonoreerd omdat ik geen volledig tandeloze kaak heb. Dus mijn spaargeld gaat nu naar de implantaten, ik moet er niet aan denken om vanaf nu altijd met een uitneembaar iets in m'n mond te lopen. 14 januari gaat dit gebeuren ( 2 stuks). Voor jou alvast sterkte; het schijnt mee te vallen maar zeker weten doe je het natuurlijk niet. Groetjes, Ramona.
do, 12/18/2003 - 15:06 Permalink
suzal

Ramona,

Hoe is het afgelopen. Ik ga krijg binnenkort ook een implantaat. Zie er best tegenop.

Heeft er iemand wel een vergoeding van zijn/haar ziektekostenverzekeraar gekregen? En zo ja op grond van welke argumenten?
di, 02/10/2004 - 19:26 Permalink
suzal

Hoi,

Binnenkort krijg ik twee implantaten. Volgens de behandelend arts zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen die na enig aandringen wel tot vergoeding van deze behandeling voor particulieren over gaan. Wie heeft hier ervaring mee?
zo, 02/29/2004 - 22:37 Permalink
Ramona


Op 2004-02-10 19:26, schreef immy:
Ramona,

Hoe is het afgelopen. Ik ga krijg binnenkort ook een implantaat. Zie er best tegenop.

Heeft er iemand wel een vergoeding van zijn/haar ziektekostenverzekeraar gekregen? En zo ja op grond van welke argumenten?


Hallo Immy,
Met mijn implantaten is alles perfect verlopen. Ik zag er ook wel tegen op, maar het viel echt allemaal reuze mee. Het is nu 6 weken geleden. De 1e dagen was de wang erg gezwollen, wel de ijscompressen er op gedaan en arnica-ampullen geslikt. De derde dag kreeg ik een soort pingpongbal onder m'n linkeroog (zwelling) dus toen heb ik wel even de implantoloog gebeld of dat nog wel OK was; maar omdat het bij mij om een boven-voortand en een hoektand gaat (een zgn. oogtand) kon dat geen kwaad. Na 5 dagen was ik weer toonbaar. In april moet ik voor de 2e controle en ik hoop dan in juni/juli m'n nieuwe brug te krijgen. Nu heb ik dus tijdelijk een plaatje met 4 tanden. Sterkte bij de behandeling en hou je wel aan de afspraken zoals: 2 weken geen alcohol en niet roken en eigenlijk helemaal niet meer roken. Groetjes, Ramona
di, 03/02/2004 - 17:14 Permalink
suzal

Ramona,
Fijn dat alles zo goed is gegaan. Geeft mij ook weer vertrouwen om verder te gaan. Als het goed is ga ik over een week of 6 onder het mes. Groetjes Suzal
za, 03/13/2004 - 19:45 Permalink