Forever white. Is het betrouwbaar

Author:
ienjas
Posted:
vr, 11/14/2003 - 11:04
Is er iemand die al ervaring heeft met het product Forever white?
Weet de digi tandarts of het een betrouwbaar product is?
de digitale tandarts

Tell sell producten bevatten over het algemeen dezelfde werkzame stof als in de bleekgels die door tandartsen verstrekt worden. De werkzame stof is waterstofperoxyde, maar de manier waarop het blekende zuurstof daarin 'opgeslagen' is, kan naar ik meen wel verschillen.

De 'tandartsbleekgels' zijn zo gemaakt dat de actieve stof langdurig en gelijkmatig vrijkomt en bevatten soms ook ph verhogende bestanddelen om aantasting van het glazuur zoveel mogelijk te voorkomen.

Hoe dit in de tell-sell producten gedaan is zou ik niet precies kunnen zeggen, mogelijk dat daar ook het geval is. Het is echter wel minder belangrijk omdat de concentratie daar veel lager is, waarschijnlijk rond de 3%, terwijl de bleekgels van de tandarts varieren van 10% tot zelfs 20%

Ik denk dat je er van uit kun gaan dat de tell sell producten wel veilig zijn, maar de werkzaamheid is tevens veel minder; je zult veel langer moeten bleken voor hetzelfde resultaat.

Ook de bleeklepel die door een tandarts of tandtechnieker gemaakt is, zal veel beter passen dan de zelfmaak lepel in het tell sell pakket. Hierdoor zou theoretisch gezien ook het bleken minder effectief kunnen zijn en er eerder tandvleesirritatie kunnen ontstaan.

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-11-18 22:25 ]
zo, 11/16/2003 - 18:07 Permalink