Facings: welk bedrijf is betrouwbaar en goede prijs/kwalitei

Author:
Cinbas
Posted:
vr, 02/27/2004 - 21:56
Beste forummers,

Ik heb dit forum heel goed afgezocht naar de mogelijkheden voor het laten zetten van facings om mijn scheve ondertanden recht te doen laten lijken.

Ik heb als ik de sites zo doorlees echter steeds het gevoel dat er een paar zeer commerciele bedrijven in deze branche bezig zijn. Ik zie eigenlijk door de bomen het bos niet meer en ben bang dat ik een verkeerde keuze maak. Niet alleen ten aanzien van de kwaliteit, maar ook ten aanzien van de prijs.

Zo ben ik een aantal sites langsgeweest o.a. die van CDC in Best en ik heb nog steeds geen enkel idee wat het laten zetten van drie facings op mijn voorste ondertanden kost en waar ik dat het beste kan laten doen.

Ik heb gebeld met CDC in Best en die weigeren zelfs om ook maar een richtprijs te noemen. Ze willen eeerst dat je langskomt voor een consult (a 100 euro) en pas dan kunnen ze er iets zinnigs over zeggen.

Mijn vragen?
1) Wat kost het laten zetten van drie facings op mijn 3 onderste voortanden? Geef me a.u.b. een richtprijs....
2) wat is een betrouwbaar en qua prijs/kwaliteit verhouding een goed bedrijf om mee in zee te gaan?
3) Ik ben nu 27 jaar: Is dit niet wat jong om een facing te nemen? Ik kom niet in aanmerking voor een beugel.

Alvast heel erg bedankt voor julie hulp,

groet van

cindy
assist

Misschien heb je wat aan codes? Dan kun je bij je verzekering vragen wat en hoeveel je vergoedt krijgt.
Facing R79
Verdoving A10
Techniekkosten R00 Bij mij was dit €122,50 per facing.
Voor facings ben je niet te jong en deze worden gemaakt van massief porselein.
za, 02/28/2004 - 23:27 Permalink
Ricky

Waarom overleg je niet met je tandarts?
Hij werkt nauw samen met een tandtechnisch laboratorium en het is nu juist dit "teamwork" dat voor en goed resultaat zorgt. Bovendien kan je tandarts je geheel informeren omtrent de te verwachten kosten, of de behandeling mogelijk/verantwoord is, etc., etc. EN hij is eindverantwoordelijk voor de GEHELE behandeling (dus zowel de werkzaamheden in de mond als de facings zelf).

Groeten, Rick :smile: :smile:
wo, 03/03/2004 - 20:17 Permalink
fptak

Hi Cindy,

Bespreek het inderdaad eens met je eigen tandarts. Dan krijgt hij de kans jou alle voor- en nadelen te vertellen van de verschillende mogelijkheden die er nu zijn.

Vaak zijn facings niet de beste oplossing bij ondertanden die scheef staan. Er moet vaak gezond weefsel worden opgeofferd. Na behandeling zijn de tanden soms zichtbaar te dik geworden.
Als het zonder slijpen mooi kan worden, zijn facings wel een optie. Je tandarts kan met composiet op je tanden laten zien of het wel of niet mooi wordt (mock up). Even zonder plakken composiet aanbrengen. Als het mooi is kun je dat permanent met composiet of porselein doen. Composiet is aanmerkelijk goedkoper.

Klik op onderstaande site
http://www.sverkertoreskog.nu/

Hier zie je mooie facings waarbij respect voor patient en tanden centraal staat.

Succes!
Vriendelijke groet,

Eric Tak
Praktijk Voor Esthetische Tandheelkunde

[ Dit Bericht is bewerkt door: fptak op 2004-03-21 22:19 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: fptak op 2004-03-21 22:20 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: fptak op 2004-03-21 22:22 ]
zo, 03/21/2004 - 22:18 Permalink
michael

die CDC te Best is waardeloos.

je moet eerst 100 euro betalen.
je gaan je manipuleren; van .........je wilt toch mooie tanden, etc.

bij mij wilden ze goede gezonde tanden afslijpen tot stompjes om er porseleinen kronen op te zetten.

ze gingen er van uit dat ik mooie tanden wilde.
maar overleggen niet echt en hebben er ook geen tijd voor want bij hun geldt; tijd is geld en de klant mot zijn kop gewoon houden.

Maar dat interesseert mij geen f...
ik wil het beste en wil niet dat de tandarts het wil. Het gaat tenslotte om mij.

Een week geleden kwam ik er achter dat facings ook goed zijn, en dat kan in porselein en composiet. Composiet lijkt mij niets maar porselein wel.

Dom dat die CDC te Best hier niet mee aan is gekomen.

Het moet trouwens wel natuurlijk blijven en niet te gemaakt als gebit zodat iedereen ziet dat je een fake gebidje/of kronen hebt op maat gemaakt.

;;;;;;;;;;;
WIE WEET ER EEN ANDERE TANDARTSEN PRAKTIJK DIE WEL VRIENDELIJK IS TEGEN KLANTEN EN IS GESPECIALISEERD IN FACINGS? EN EVT. EEN COMBI MET ORTHODONTIE?
EN WAT KOSTEN FACINGS?; IN BEST 900 EN ELDERS 350.
wo, 03/24/2004 - 19:05 Permalink
Marjolein

Hoi,

ik heb een goede tandarts en die heeft een fantastische tandtechnieker.
In maart heb ikzelf 4 facings gekregen en ze zijn erg mooi geworden.
Ik betaalde 248 euro per facing.

Groetjes, Marjolein
zo, 05/02/2004 - 19:18 Permalink
de digitale tandarts

Mooie porseleinen facings waarvan de kleur en de pasvorm ook door de tandtechnieker gecontroleerd worden zullen meestal wel meer dan 500 euro kosten.

248 euro klinkt als een koopje! Je eigen tandarts zal denk ik ook vaak goedkoper zijn dan een gespecialiseerde kliniek...alleen weet je dan niet zeker of hij/zij er genoeg ervaring in heeft....of zal het bij een kliniek ook tegen kunnen vallen...het blijft toch ook een kwestie van vertrouwen!



[ Dit Bericht is bewerkt door: incisor op 2004-05-03 16:39 ]
zo, 05/02/2004 - 19:29 Permalink
armand

Ik weet dat in Turkije de beste tandartsen zijn op het geied van protheses, kronen, bruggen en facings.

Als je een sattelietontvanger hebt. Kijk dan naar een turkse zender. Bijna alle artiesten en presentators hebben er een. De prijs is soms wel 1/3 van de prijs in Nederland.

Als je op vakantie bent, even je tanden laten maken. Twee vliegen in een klap. Je zult wel denken jaja ,maar geloof me er gaan jaarlijks vliegtuigen vol mensen naar Turkije om kronen te laten zetten. Surf maar eens op internet dan zul je zien.

Groetjes Armand
za, 08/06/2005 - 00:21 Permalink
prondel

Ik weet dat in Turkije de beste tandartsen zijn op het geied van protheses, kronen, bruggen en facings.

Als je een sattelietontvanger hebt. Kijk dan naar een turkse zender. Bijna alle artiesten en presentators hebben er een. De prijs is soms wel 1/3 van de prijs in Nederland.

Als je op vakantie bent, even je tanden laten maken. Twee vliegen in een klap. Je zult wel denken jaja ,maar geloof me er gaan jaarlijks vliegtuigen vol mensen naar Turkije om kronen te laten zetten. Surf maar eens op internet dan zul je zien.

Groetjes Armand



Leuk dat je dit aanroert, maar je haalt wat zaken door elkaar.

Er is niet een goed/fout in tandartsen land, en wat je aan de buitenkant van de mond van een artiest ziet wil niet zeggen dat het ook qualitatief fantastisch is IN de mond. Voor goed en fout zal je de mond eens van dichtbij moeten bekijken, dan pas kan je zeggen hoe en wat. En daarnaast, iedereen die kronen en bruggen laat maken op vakantie moet dat uiteraard zelf weten. Het is je eigen mond, portemonnaie en lijf. Maar als het op nazorg aankomt ben je toch afhankelijk van de 49 weken dat je hier in NL bent. En dan moet je neit raar opkijken als die kroon vaak wel maar soms ook gewoon niet goed is. En dan........... ben je de pisang.

Peter, die nog geen plakplaatje zou laten plaatsen op zijn arm in een willekeurige vakantie bestemming.
za, 08/06/2005 - 10:00 Permalink
prondel



hahahahaha, ja een leuk vaasje en 351 foto's

Peter


Ben je er ook al naar toe geweest? Geen kroon ofzo? :)


Ben er wel geweest, zelf op de faculteit van Izmir. Is helemaal niets mis mee allemaal. Ik ben alleen niet de persoon om een vakantie te combineren met een liposuctie, kroon en brugwerk of een relatietherapie. Als ik het al nodig zou hebben dan doe ik zoiets hier, en vooral na ruim beraad en overleg met een uitvoerend persoon.
Ik lees telekns, ik zoek een fijne aardige inlevende hulpverlener en meer van die blabla. En wat krijg je als je de taal, zoals 99% niet machtig bent om het naadje van de kopus te vragen. Psies, een behandelaar die leuk voor jou besluit wat goed voor je is.

Iedereen die ook maar een beetje bang is voor een tandarts zou moeten worden afgeraden zorg te halen in het buitenland als je de taal niet machtig bent. Want je grootste probleem is en blijft communicatie op zo'n moment. En geld............ja, ook ik wilde dat ik een ongelimiteerde berg had, maar het is altijd de reden om dan ineens alle principes van je fijne patient-tandarts/mondhygienist-relatie in een klap overboord te zetten en de behandelaar tot geldwolfje te declasseren.

Als iemand bij mij zijn kronen in een andere prakijk laat plaatsen, prima. Maar dan is de verdere relatie die we hadden ook verder alleen nog maar gebaseerd op klachten verhelpen en puinruimen als dat nodig is. Verder heeft die persoon geen plek meer in mijn bestand. Vertrouwen in mij weg, dan ook de consequentie daarvan aanvaarden. Een praktijk is geen cafe waar je naar believen binnen komt en met alle egards wordt verwelkomd alleen omdat je de deurknop vasthoudt.

En iedereen die daar anders over denkt mag dat lekker vinden, ik heb ook mijn principes en in dit geval ook nog eens de wet WBGO achter me. Dus............ goedkoop is niet het enige dat telt

Peter
za, 08/06/2005 - 10:49 Permalink
fransaki

Er wordt wel verondersteld dat er hele goede tandartsen in turkije zijn, maar ik ben nog nooit een vooraanstaande tandarts of technieker op kroon/brugwerk/cosmetisch gebied tegengekomen die zich ook maar in enige mate kan meten met de groten op dit gebied in europa of japan of amerika. Iedereen moet zelf weten of hij/zij wat laat klussen in turkije , maar mijn wedstrijd zou het niet zijn.
wo, 08/10/2005 - 20:54 Permalink
vV

ik sluit mij hier volledig bij aan... Uit Turkije heb ik tot op de dag van vandaag alleen maar rotzooi gezien, waarmee de mensen uiteindelijk alleen maar verder van huis waren dan vooraf: teveel goed tandmateriaal afgenomen, kronen op kiezen waar niets mee aan de hand was of die slechts een kleine vulling hadden etc. Ook ddar zijn geldwolven, alleen nemen zij met algere bedragen genoegen omdat nu eenmaal alles in verhouding staat.

Pas in ieder geval op voor klinieken die een tandtechnieker als basis hebben, die halen hun winst uit het opkrikken van de techniektarieven. Een kwalitatief goede facing kost inclusief tandtechniek (door zeer goede laboratoria!) regio 250-300,= Hierbij hangt het er ook vanaf of er in 1 behandelreeks meerdere facings tegelijk worden gemaakt, of slechts 1.
Een tandarts die hier lol in heeft zal ook een goed eindresultaat geven.
Overleg met de eigen tandarts. Ziet hij het niet zitten laat je dan netjes door je eigen tandarts verwijzen naar een specialist hierin! Dan zet je ook de bestaande hopelijk goede relatie met de eigen tandarts niet onder druk!
do, 08/11/2005 - 07:52 Permalink