Facings verwijderen (porselein)

Author:
Kimmetje99
Posted:
vr, 01/01/2021 - 21:51
Goedendag,

Ik heb nu ongeveer 5 jaar porseleinen facings, 8 stuks. Ik wil er vanaf. De (horror) tandarts (dr. Peter Meijer) die zich voordoet als sterren tandarts heeft veel te grote facings geplaatst die ook niet goed zijn geplaatst waardoor mijn tandvlees om de haverklap ontsteekt. Ik had de facings genomen omdat hij me dit had aangeraden ipv slotjes. Ik wil de porseleinen facings verwijderen en daarna slotjes nemen zodat ik rechte tanden heb. (Ze waren niet storend scheef)

Is het mogelijk om facings te laten verwijderen? Zo ja waar kan ik dit verwijderen? En weet iemand ook prijs indicatie? (Me eigen tandarts verwijderd geen facings)

Zijn er anderen die dit ook hebben gedaan?
vV

of het kan hangt ervan af of er aan de tanden geslepen is om ze te kunnen plaatsen... is er beslepen kan je niet zonder facings. soms is het mogelijk de porseleinen facings te vervangen door composietfacings. maar dat is pas te bepalen als ze eraf zijn....
zo, 01/03/2021 - 11:58 Permalink
Kimmetje99

Als antwoord op door vV

Née me tanden zijn niet geslepen, daar had ik bewust voor gekozen. Ik wil ze gewoon echt niet meer, maar het lijkt wel of tandartsen daar niet op in kunnen spelen.

Erop zetten is een makkie maar weghalen lijkt onmogelijk.. ik ben ook benieuwd naar de staat van me tanden, mogelijk dat ik niet meer zonder facings kan als er wat mee is maar dan ga ik liever voor een duurzame oplossing zoals kronen.
ma, 01/04/2021 - 05:38 Permalink