facings porcelein

Author:
myra
Posted:
di, 06/24/2003 - 12:00
Hallo, ik heb op 6 boventanden en 6 ondertanden porceleinen facings laten plaatsen. Daar ben ik heel tevreden over, behalve dat een van de facings op mijn voortand al twee maal is afgebroken bij het bijten in een appel/boordje. Nadeel is dan dat je volkomen voor schut loopt met een afgeslepen (orginele staat) voortand, totdat de nieuwe facing klaar is.Als dit op vakantie gebeurt..wat dan?Wat kun je doen?
Lieneke

Ja je moet ook geen appelboor opeten! Das niet gezond hoor! Sorry, beetje melig vandaag.
Kort en duidelijk: dan heb je dikke pech. Geen tandarts die even de boel er weer aanplakt bij een onbekende patient, vrees ik. Het is immers geen noodgeval.
di, 06/24/2003 - 18:39 Permalink
myra

Haha, tikfoutje...bedoelde natuurlijk broodje...maar klopt het dat je met facings voorzichtig moet zijn met nagelbijten of bijv. in een hard broodje happen?
wo, 06/25/2003 - 10:41 Permalink
de digitale tandarts

Waarschijnlijk zul je wel wat voorzichtiger moeten zijn, als je facings hebt.

Gewoonten als nagelbijten en/of tandenknarsen kunnen ze laten breken.

In principe zouden ze wel zo sterk moeten zijn dat ze tijdens 'normaal' eten of bijten niet los zouden moeten komen.

Het is ook mogelijk zijn om een tijdelijke facing op de tand te plakken, terwijl de 'echte' facing door de tandtechnieker wordt gemaakt. Hierdoor hoef je tijdens deze fase niet met een afgeslepen tand te lopen.

Op vakantie zou een tandarts de facing tijdelijk kunnen repareren met witte vulling of een noodfacing kunnen maken van kunsthars.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-06-30 20:59 ]
ma, 06/30/2003 - 20:58 Permalink
myra

Hartelijk bedankt voor je tips, mocht ie er onverhoopt weer afgaan. Inmiddels zit er een nieuwe facing op en heb ik weer een stralende lach:) Eerlijk gezegd wil ik nog wel eens op mijn nagels bijten....nu dus mooi niet meer!
di, 07/08/2003 - 14:00 Permalink