Facings laten zetten?

Author:
Elss*
Posted:
di, 02/05/2008 - 15:30
Hi iederee, na een hoop slechte jaren van poetsen zijn mijn voortanden er niet mooier op geworden. Ze zijn niet mooi van kleur (aantal vlekjes hier en daar) en hebben al een aantal gaatjes te verduren gehad. ze zijn dus ook niet helemaal mooi glad. Nu heeft mijn tandarts het vorige keer gehad over porseleinen facings. eerst wilde hij de boel goed schoon laten maken en vanavond laat ik nog een gaatje in mijn voortand vullen. Hierna wilde hij het wel eens met mij gaan hebben over de mogelijkheid van facings en dat, dat de boel mooi zou kunnen afwerken. Ik ben namelijk pas 18 en vind het vervelend me te moeten schamen voor mn tanden.
Nu heb ik een aantal topics gelezen en van sommige schrok ik echt enorm! mensen die vreselijke pijn hebben gehad, facings die er om de seconde vanaf vielen en dat er veel te veel afgeslepen was terwijl dit volgens mij tandarts amper nodig was. Ik vroeg me af wat jullie er allemaal van vinden en of ik dit moet laten doen of niet? ik ben bang dat de tandarts dalijk een ontzettend mooi praatje houdt, ik me er helemaal goed over voel en het een drama blijkt te worden, na zolang geen mooie tanden te hebben gehad wil ik de boel gewoon eindelijk mooi afgewerkt hebben
vV

ja er kan veel mis gaan, maar gelukkig gaat er ook heel veel goed en zijn er veel tandartsen die dit heel netjes kunnen met mooi resultaat en geen bokkesprongen. Praat er anders even met hem over. Waar het om gaat is dat de indicatie en materiaalkeuze klopt .
di, 02/05/2008 - 15:51 Permalink
Elss*

Ik had trouwens de indruk dat facings gewoon een soort plaatjes waren die je over de tanden heenplaatst. dacht dat je alleen een heel klein beetje van de bovenkant afhaalt zodat het niet te dik zou worden, maar hoor hier mensen over stompjes en alles? :o klopt het dus dat je, je eigen tanden zoals ze waren voorgoed kwijt bent als je ervoor kiest?
di, 02/05/2008 - 16:11 Permalink
robinson

De "echte" methode om facings te plaatsen is veel werk.
1.afdruk van de huidige situatie
2.met was ideale "plaatje" laten maken door tandtechnieker.( Mock-Up)( conform wens patient)
3.hiervan een dieptrekplaatje laten maken.
4.bij patient plaatsen met kunsthars
5. proefslijpijng op de kunsthars mock-up.( kun je precies zien waar en hoeveel je van de voortanden moet afslijpen voor de juiste dikte porselein)
6.bijwerken elementen, afdrukken en noodvoorziening plaatsen(wederom gebruik van dieptrekplaatje), beetbepaling en kleurbepaling.

Dus niet gewoon even beslijpen en afdrukken.
di, 02/05/2008 - 16:23 Permalink
@-Linda-@

Als ik jou zo hoor een goede oplossing.
Maar bedenk voor jezelf wat je ervoor over hebt. Vriendinnetje van mij heeft een hel moeten doorstaan maar ik ken ook mensen die nergens last van hadden. Het is een kwestie van alle risico's bekijken en het mogelijke resultaat. Zorg dat je jezelf goed voorbereid en een doordachte keuze maakt. Welke keus dat is, maakt dan eigenlijk niet meer uit!
di, 02/12/2008 - 19:07 Permalink