facings en kronen specialisten uitzoeken

Author:
cherry1
Posted:
zo, 08/14/2011 - 11:49
Hallo allemaal,

Ik zit met een helehoop vragen en ik hoop dat ik hier wat kan opsteken..?
I'm living my worst nightmare..! 2 maanden geleden heb ik een ongeluk gehad waarbij ik de 2 voortanden uit mijn kaak ben gevallen en de 2 naaste tanden tevens zijn afgebroken. Gelukkig groeien de 2 voortanden terug in de kaak, dus zal het (volgens mijn tandarts) meevallen: ofwel kronen of een kroonstift.
Ik heb een beetje aangedrongen op facings, maar dat is in ieder geval voor 1 voortand niet meer mogelijk.
Nu vroeg ik me af of het niet verstandig is om een beetje 'rond te shoppen' / second opinion aan te vragen voordat ik hiermee akkoord ga. Ik weet nl. niet of er veel verschillen zitten in de kwaliteiten van de kronen? Kun je dat zelf aangeven wie de kroon maakt? Is er een zgn. 'top 10' ofzo qua specialisten waar ik kan beginnen?
Ook vraag ik me af of ik niet beter naar een esthetische tand kliniek kan gaan? Zijn er verschillen in resultaten tov een tandarts? Heeft iemand een goed adres die goed is aangeschreven? (meeste vragen rond de 130 euro voor eerste consult, dus zou ik wel graag met een selectie willen beginnen)

Wie heeft hier ervaring mee?

Ik woon in Rotterdam maar het lijkt me niet nodig dit perse in de buurt te hebben.
Ik wil gewoon het beste wat mogelijk is. En niet achteraf veel spijt hebben dit niet goed onderzocht te hebben.

Ik weet het.. het zijn nogal wat vragen maar ik zou er erg mee geholpen zijn om een beginnetje te hebben voor mijn zoektocht.
Alvast hartelijk bedankt!
groetjes
Cherryl
Workie

mooiste is vooraf even overleggen met de eigen tandarts, misschien doet ie het wel op dezelfde manier....
Dat moet je altijd doen en als die zegt dat die niet je aan je hoogstaande esthetische verwachtingen kan voldoen, dan kan hij of zij je iemand adviseren die daar meer in thuis is of je kan zelf op onderzoek gaan.

Goed dat je het zegt want dat had ik niet vermeld en het is wel zo netjes.
wo, 08/17/2011 - 23:09 Permalink
cherry1

uiteraard, maar ik heb in het verleden gewoon laten gebeuren wat een tandarts mij adviseerde en zat uiteindelijk met een draak van een kroon opgescheept. Hier heb ik wel van geleerd. Daarom wil ik dit keer wel mijn huiswerk doen en weten waar ik instap.
Dit heb ik ook precies uitgelegd aan mijn tandarts inmiddels. gelukkig begreep hij het heel goed. Dus ga ik ook nog een intake gesprek aan met een cosmetische kliniek (met zijn medeweten) voordat ik een keuze maak.
do, 08/18/2011 - 23:38 Permalink
mecánico para …

ik denk dat ie als ie zegt ik kan niet aan je hoge verwachtingen voldoen (misschien) eerder eerlijk en reëel is. De meeste mensen roepen maar wat als ze Esthetische Kliniek heten. Daar heb ik een party rotzooi vandaan zien komen en ze waren er nog wel in gespecialiseerd. En tegen schandalige prijzen ook nog!

Na een ongeval is hebben en vast houden van je hebt belangrijk. De bouwstenen zijn echter behoorlijk getroffen en dan nu al willen vastleggen met facings??? waar haal je het idee vandaan. Je ontkomt niet aan kronen en stiften en daar moet je een goede wortel hebben. Een wortel na een trauma is geen fijne voorspelbare wortel. Dus ik zou liever een periode van twee jaar met netjes gemaakt werk lopen en dat voldoet dan op termijn misschien niet aan je hoogste verwachtingen, maar het is wel safe!! Daarna is het misschien een idee voor mooier en fraaier te gaan.
zo, 08/21/2011 - 20:01 Permalink