Facings bleken.

Author:
Mamatje
Posted:
vr, 08/01/2014 - 14:37
Een aantal jaren geleden heb ik facings gekregen, aangezien mijn tanden zeer klein waren. Door de jaren heen zijn mijn tanden en facings verkleurd door veel koffie & thee gebruik. Nu zou ik graag wittere tanden willen. Is het mogelijk om mijn tanden te bleken en bleken mijn facings dan mee? Of zijn er andere manieren?

Bij voorbaat dank,

Met vriendelijke groet,
Chantal
Constantijn

Waarschijnlijk bedoel je dat de randen van de facings zijn verkleurd. Het is helaas onmogelijk om dat te bleken. Zonder een foto is het erg moeilijk om te beoordelen, maar het meest waarschijnlijke is dat nieuwe facings nodig zullen zijn.
vr, 08/01/2014 - 17:07 Permalink
Mamatje

Dank u wel voor uw antwoorden. Ik moet eerlijk zijn dat ik niet weet of het composiet of porselein is. Ik weet wel dat het geheel door de verzekering is vergoed, ik weet niet of u hieruit kunt opmaken of het composiet of porselein is?. De gehele tand is verkleurd, dus daarom zou ik ook graag de gehele tand willen bleken.

Nogmaals bedankt voor het snelle antwoorden.
zo, 08/03/2014 - 17:17 Permalink
vV

als de hele tand verkleurd is , is het belangrijk om te weten wat het materiaal is. Vreemd dat u het zelf niet weet, is toch iets waar de tandarts het over heeft bij opstellen plan. Vergoeding zegt mij niets, in de eerste plaats omdat ik niet weet hoe en waar u verzekerd bent. Ook porselein facings kunnen bij sommige verzekeringen binnen grenzen vergoeding vallen.
Is het composiet kan wellicht volstaan worden met een keer een goede polijstbeurt. Bleken gaat het dan niet worden, bij porselein ook niet. Is de tand in de kern verkleurd (1 tand of allemaal die een facing hebben?) is er wellicht iets anders aan de hand. Er is echt veel meer basisinfo nodig bij dit soort vragen
zo, 08/03/2014 - 20:10 Permalink