Facings of Beugel?

Author:
LoiterSquadMember
Posted:
ma, 11/17/2014 - 22:59
Hallo,

Ik ben een meisje van 17 jaar, word in februari 18. Ik heb al enige tijd een beugel, maar vanwege omstandigheden kon ik niet altijd naar de orthodontist. Resultaat is dat ik nog steeds een beugel (en scheve tanden :( ) heb. Ik vind het nu wel mooi geweest met die beugel en wil het er graag uit, maar mijn tanden zijn nog steeds erg scheef, heb spleetjes en mis een tand. Ik schaam me hier heel erg voor. Ik heb de laatste tijd veel informatie gezocht over facings, maar heb nog steeds een aantal vragen waar ik geen antwoord op heb kunnen vinden.

- Kan je ook facings nemen als je tanden scheef zijn?
- Kan dit ook als je een tand mist?
- Wat kosten facings precies en wordt het vergoed door je verzekering?
- Wat komt er allemaal bij kijken qua verzorging etc.?

Ook andere tips zijn van harte welkom!

Alvast bedankt!
vV

Lijkt mij een mooi setje vragen voor de tandarts..
De regel is wel: kan het met beugel doe het met een beugel, op de lange termijn het betse en het goedkoopste.
Nu staat en valt de behandeling met de motivatie, en die is blojkbaar niet zo best. Dan vraag ik mij als tandarts af hoe de motivatie voor onderhoud gebit is want facings of wat dan ook heeft ook gewoon dagelijks onderhoud nodig en er zijn zaken die je er gewoon niet mee moet doen..
Als op deze leeftijd de motivatie voor een beugel er niet is denk ik dat ik als tandarts nee zou verkopen. Maar goed da is je vraag niet.
Een missende tand los je niet op met een beugel. Als er de ruimte voor is, wat zeer waarschijnlijk ook het plan van de ortho is om dat te maken, is er een regeling dat er een implantaat met kroon in kan, tenminste op deze leeftijd.

Eigenlijk verwijs ik dus terug naar de tandarts en/ of ortho om alles nog eens goed uit te leggen, misschien dat je dan het belang en de wijsheid van afmaken behandeling ziet.
wo, 11/19/2014 - 21:09 Permalink