Facing op een kroon zetten

Author:
RW1991
Posted:
ma, 06/16/2014 - 16:41
Dag allen,

Ik heb een vraag.
Een jaar of vier geleden, ben nu 22, zijn er drie kronen geplaatst. Te weten mijn twee voortanden en de tand naast mijn rechter voortand Aanleiding hiervoor was dat er een stuk tand was afgebroken van mijn rechtervoortand toen ik een jaar of zes was. De twee tanden ernaast hadden lichte glazuur problemen (reliëf).Probleem is echter dat er tussen mijn twee voortanden een spleet zit en mijn rechter voortand een aantal mm korter is dan mijn linker voortand--> gevolg is dat je dat op foto's goed ziet.

Ik zou daarom graag een composieten facing willen laten plaatsten tussen mijn twee voortanden en op mijn rechtervoortand.
Mijn vraag is dus: is dit mogelijk is als de desbetreffende tanden kronen zijn?
RW1991

Oké, balen.
Mijn eigen tandarts zei dit ook, maar dacht een second opinion hierover kan nooit kwaad :wink:
Wat is dan een oplossing? Twee nieuwe kronen te plaatsen die iets breder zijn en waarvan de rechtertand ( die korter is) langer gemaakt wordt?
ma, 06/16/2014 - 17:07 Permalink
vV

even bij het begin beginnen:
kronen zijn 4 jaar oud, was dat spleetje en lengteverschil er gelijk al?
Zo nee moet eerst de oorzaak bekeken en wellicht behandeld of op zijn minst bekeken wat er gebeurt is zodat herhaling voorkomen kan worden. anders gaat het met de nieuwe net zo...
De tandtechnieker kan op een gipsafdruk ,met was een opzetje maken hoe het er uit moet /kan komen te zien, dan is er ook bekend of het kan qua ruimte.
ma, 06/16/2014 - 21:50 Permalink