esthetische versus cosmetische tandheelkunde

Author:
grace
Posted:
wo, 04/06/2011 - 10:00
websites gelezen, wat is t verschil?
grace

Nou ik ben erin getrapt, ik was zo stom om te denken dat dit een specialisme was in tandheelkunde waarbij je voor ietsje meer betalen ook meer kwaliteit, advies, meer keuze kon krijgen. In de medische wereld heb je chirurgen en plastisch chirurgen. Hoe heet zo iemand dan die zich specialiseert in t duurzamer maken van je gebit ? gewoon tandarts dus…. :-?

Hierop is mijn domheid en verwarring gebaseerd :
http://www.acct.nl/ ( :smt017 hitsig, snel filmpje met hitsig deuntje)
http://www.kctamsterdamzuid.nl/nl/filosofie/

http://www.tandarts-spot.nl/marlonra-chin-sue-kliniek-voor-algemene-a-c…
( :smt017 let op deze heeft algemene EN cosmetische tandheelkunde)

http://www.tandkliniek-duitsland.nl/?gclid=CLfN3YqAi6gCFUOHDgoddSkdCw ( :smt017 dit heet dental wellness)
do, 04/07/2011 - 20:14 Permalink
Lieneke

Nu ja, er zijn ook esthetische tandartsen die daadwerkelijk veel meer ervaring hebben, onderzoeken hebben gedaan en opleidingen hebben gevolgd op dit gebied dan andere tandartsen. We noemen een Roeters en een Opdam. Ze hebben ook boeken en artikelen geschreven voor tandartsen en zijn sprekers op alerlei congressen. Maar in principe kan iedereen zich esthetische tandarts noemen. Overigens noemt Opdam zich carioloog. Maar deze heren zal je niet zo snel via een mooie website of zoiets vinden, want dat hebben ze niet nodig. (besef me nu dat ik zelf wel een website nodig heb...maar dat is een heel ander verhaal!)
do, 04/07/2011 - 20:41 Permalink
grace

Je bent niet de enige lieneke. Vanavond nog een voorzichtig verzoek om n offerte voor n website verzonden (voor t publiek is t onzichtbaar of iemand goed of slecht is). Vanavond vind ik in ieder geval de website van nalden.net inspirerend. Nooit eerder van gehoord, maker is momkai of zo. Mag ik vragen wat jij een mooie website vindt? :wink:

Sinds vanavond realiseer ik mij dat n website helemaal niet statisch hoeft te zijn, ook niet meteen zo vreselijk flitsend, maar bloggen en je ervaringen vertellen, eigenlijk net zoals je nu al op deze website doet, is dat wat voor jullie vrije beroepsoefenaars ?
do, 04/07/2011 - 22:55 Permalink
grace

dan moet je mij dankbaar zijn robinson, ik sta niet in een gezagsverhouding met jou, geen client of opdrachtnemer, geef in alle eerlijkheid mijn mening. Als mensen "baas" zijn vergeet je dat wel eens.

terzijde: ik heb vele van jouw replies gelezen en de indruk die ik van jou heb is een andere dan de website

doe mij een lol en probeer te spelen met de website van de blogger nalden.net. Omdat ik m pas sinds gisteren ontdekt heb (bestaat al sinds 2002) vind ik de techniek erin apart. vergeet de shop optie. naar mijn gevoel past hij in de tijd van ipad, tsunami, ghadaffi, cosmetische handelingen. hij maakt mij nieuwsgierig. wil je mij vertellen wat jouw mening is? ik vraag t omdat zulke dingen altijd persoonlijk zijn (stel voor dat jouw huisarts zo een website heeft)
vr, 04/08/2011 - 10:30 Permalink
vV

websites heeft niet meer zo heel veel te maken met het onderwerp...

Vind wel dat men , in relatie tot onderwerp en websites, kritisch moet lezen wat men allemaal beweert. Ik heb ook een website, maar dat heeft een ander doel dan patienten werven. Wervende sites kan je al een beetje een vraagteken bijzetten waarom het nodig is te werven..

En de praktijken die zogenaamd in alles gespecialiseerd zijn (hele waslijsten met specialisaties op de site)...tja er zijn maar een paar erkende specialisaties, voor de rest dus vnl veel bla bla .
vr, 04/08/2011 - 15:03 Permalink
grace

Ben even de draad kwijt....ben je nu hier een marktonderzoek begonnen Grace?


ik begrijp niks van marktonderzoek, als ik iets zie wat ik niet eerder gezien heb, deel ik deze info (dit terzijde). (on topic) Als ik een tandarts zoek/info nodig heb ga ik soms af op wat internet presenteert. Websites, artikelen. Ik had een mening over 1/meer websites (van Robinson hoe kon ik weten dat dat van hem was, heb zo maar voorbeeld gepakt. persoonlijk vind ik dat hij opmerkingen schrijft die ik begrijp), maar doet hoeft niet in overeenstemming te zijn met mijn indruk, zelfs de waarheid, wie ben ik.

sorry als ik je/jullie beledigd hebt, voel je vooral niet aangevallen, en als ik een (of meer) excuus moet bieden, doe ik dat bij deze. wow ik was eenvoudig nieuwsgierig :smt006
vr, 04/08/2011 - 16:32 Permalink
vV

geen van genoemde websites is van Robinson. Ik vrees dat je aan de hand van beperkte info wel heel snel bent in het trekken van conclusies.. Is overigens wel juist een eigenschap waar de wat meer malafide bedrijven etc die zich op internet presenteren graag gebuik van maken om mensen binnen te hengelen.

Juist jouw reactie op zaken en op hoe sites overkomen is treffend. Oftewel: wees erg kritisch over info op websites... is allemaal soms toch wat erg rooskleurig gepresenteerd. men wil zich immers onderscheiden.
za, 04/09/2011 - 12:04 Permalink
grace

Dank voor jullie antwoorden. Robinson, sorry met internet maak je snel fouten. Kijken jullie naar die thread bij orthodontie. Daar zit n verhaal van grw. Tussen orthodontie en esthetische tandheelkunde zit een leemte zo groot als de sahara. Waar begint de ene expertise en waar de ander. Een leek komt hier echt niet uit. Een ortho kan zeggen, wel de behandeling kan nog 1 jaar duren, de tandarts: dat kun je ook op een esthetische manier oplossen (voorbeeld ruimte tussen kiezen of ongelijke kiezen). Uitgangspunt is bijvoorbeeld functionaliteit, wat doe je dan (zie grw: (hij schrijft onhandig, pakt niet t probleem beetje bij beetje maar gelijk alles in 1)). Als er geen verschil is tussen een esthetische of cosmetische tandarts waarom practiseert de een dan altijd porceleinen vullingen en de ander werkt bijna altijd met composiet. Nogmaals ik probeer t te begrijpen, de manier waarop tandartsen, cosmetische tandartsen, esthetische tandartsen zich profileren geeft mensen bepaalde verwachtingen, dit probeer ik (en andere lezers van dit forum) te begrijpen (had gister afspr met cosmetische tandarts). En dan heb ik het nog niet eens over de prijzen….

Nog iets wat ik niet begrijp:
Hierboven lees ik de naam van een gerenommeerde tandarts verbonden aan de acta. Ik kan mij uit mijn studentijd herinneren dat studenten daar heen gingen omdat t een labaratorium was voor studenten. Voor een scherpe prijs kon je geholpen worden….door acta studenten. We maakten daar grapjes over: proefkonijn zijn. Is dit een studentikoze misvatting.
wo, 04/20/2011 - 23:15 Permalink