Esthetische tandheelkunde?

Author:
Paula_83
Posted:
wo, 05/14/2008 - 13:47
Weet iemand van jullie ook een plekje in noord-nederland waar ik terecht kan voor esthetische tandheelkunde? Of een bekende privé kliniek die gespecialiseerd is in esthetiek?

Via google kan ik het nl niet goed vinden, mss zie ik iets over het hoofd?

Jullie helpen me er heeeel erg mee!
vV

gewoon rondbellen.. dat gedoe over ""klinieken"' altijd.. alsof die beter zouden werken dan een goede tandarts met hart voor zijn/haar vak..
Esthetisch werken is geen erkende specialisatie. Daar heb je oog voor of niet, en belangstelling voor , en ja dan zijn er diverse cursussne te volgen etc. en de noemer kliniek kan daar niets aan veranderen of verbeteren.
Persoonlijke mening: veel van de "'klinieken"" met uitgebreide websites, en met name degene met veeeel "'specialisaties"" zou ik zelf niet in de stoel willen zitten/liggen..

Oftewel nogmaals: even rondbellen...of rondvragen bij bekenden en familie.
wo, 05/14/2008 - 17:11 Permalink
Paula_83

Ik geloof absoluut dat een tandarts dat net zo goed, of misschien wel beter kan hoor, maar in mijn omgeving zijn er bijna geen tandartsen die nog patiënten aannemen, dus vandaar dat ik en andere weg zoek, ik ben al aan het rondbellen geweest ..
do, 05/15/2008 - 12:53 Permalink
Spiegeltje

Inderdaad, de kliniek mag ergens in ' Noord Nederland ' zitten, waarom de tandarts dan niet? :D Anders dan voor huisartsen geldt dat de tandarts niet per se dichtbij moet zitten. De huisarts moet je binnen een korte tijd, in noodsituaties, kunnen bezoeken.

Het is volgens mij een ingesleten gewoonte. Mensen doen over het hele land boodschappen maar een goede tandarts desnoods buiten de eigen woonplaats komt niet in hun op. De mijne zit overigens ook op een half uur rijden, alhoewel nog steeds in dezelfde gemeente Den Haag. Binnenkort stap ik wel over naar eentje op loopafstand omdat mijn eigen vertrouwde tandarts van Den Haag naar Utrecht is verhuist en daar een parktijk is begonnnen. Volgens hem zijn er patienten die hem naar Utrecht volgen, maar dat is mij toch te gortig :-).
do, 05/15/2008 - 14:02 Permalink
Paula_83

Ik vind het helemaal niet erg om een tandarts buiten mijn regio te zoeken want mijn huidige tandarts heeft zijn praktijk in mijn geboortedorp en dat is ook 40 km verderop.
Ik was in de veronderstelling dat je je tandarts in je omgevind 'moest' zoeken, dat tandartsen geen nieuwe patiënten aannemen van buiten die omgeving.
K weet ook niet alles :)
do, 05/15/2008 - 15:04 Permalink
snoop

Hallo Paula,

Ik ben zelf onder behandeling bij een tandarts in Groningen en overweeg ook een esthetische correctie, mijn tandarts wil dat zelf wel graag doen maar ik twijfel. Ik vind het zelf wel lastig om dit bij mijn eigen tandarts te doen, ik heb zelf het idee dat je daarvoor bij een kliniek moet zijn. Nu lees ik dit topic en zie ik reacties dat esthetische tandartsen geen speciale opleiding hebben gehad. Mijn tandarts heeft er zelf zeker wel interesse in, dat merk ik heel duidelijk. De ingreep is vrij ingrijpend en zelf twijfel ik of er niet beter een kaakchirurg aan te pas moet komen voor het optimale resultaat. Ik ben eigenlijk op zoek naar een second opion bij zo'n speciale kliniek. Heb je inmiddels iets gevonden in het Nooden?
Ik lees trouwens steeds advertenties van een tandarts in Hoogkerk die ruimte heeft, de praktijk heet de verbetering, volgens mij hebben ze ook een site.
zo, 05/25/2008 - 13:12 Permalink
hermina

Wat is dat nou toch, dat het woordje “kliniek” zoveel mensen dus een bepaald (goed) gevoel geeft blijkbaar :-? . Dat kun je er snel aanplakken, zonder dat het garanties biedt, zou toch even nadenken over de definitie van kliniek. Ik denk toch het soms blindstaren op de buitenkant is, flitsende praktijk (of een bepaalde naam) staat niet per definitie gelijk aan goede tandheelkunde.

En, zoals al eerder heb geschreven, zoveel adverteren kun je ook interpreteren als een gebrek aan patiënten, dat kan ook iets zeggen.

P.S. ik denk wel dat je (volgens de regels van deze site) de naam van deze praktijk even weg hoort te halen.
zo, 05/25/2008 - 15:22 Permalink
mamjean

ik ben het helemaal eens met de specialisten , waarom een kliniek en niet naar een reguliere tandarts. Heb net een hele renovatie achter de rug, met 10 kronen en 2 plaatjes gewoon bij mijn tandarts. kosten waren rond 5000 euro, is veel maar als ik lees dat je bij die klinieken voor een paar facings en een paar kroontjes 15000 euro moet betalen,(google maar even rond) geef mij maar de tandarts , vertrouwd en zeker net zo goed misschien zelfs beter, want bij de tandarts kom ik elk half jaar, en de klinieken zijn er niet voor kontrole beurtjes.
groetjes
ma, 05/26/2008 - 13:09 Permalink
Tandarts_

Ik lees trouwens steeds advertenties van een tandarts in Hoogkerk die ruimte heeft, de praktijk heet de verbetering, volgens mij hebben ze ook een site.


Goh... Een tandarts die moet adverteren om patiënten bij elkaar te zoeken... Dat komt niet vaak voor tegenwoordig. :smt017 Ff op de site kijken:

U kunt hier (prima) terecht: eenvoudige werkzaamheden worden ook door assistentes verricht en de mondhygiënist vult de kindergebitten. :-? (Overigens: de mondverzorgende heeft dit wél in zijn/haar opleiding geleerd)

Het gaat niet om de praktijk specifiek, maar meer om de verzameling van dit soort praktijken... Het is altijd dezelfde formule:

- veel pas afgestudeerde tandartsen (die snel weer weg zijn)
- veel assistentes
- de tandarts behandelt de (lastige?) kindergebitten vrijwel niet meer zelf
- en: er is altijd plaats, zelfs met een tandarts-tekort (efficiency zeg maar)
- veel "specialisaties" (die meestal ook gewoon door de gemiddelde tandarts worden uitgeoefend)
zo, 06/01/2008 - 13:04 Permalink