Ervaringen met etsbrug en/ of kroon op voortand??

Author:
bange angela
Posted:
ma, 06/30/2003 - 11:17
Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met een etsbrug. Hoe lang blijft hij zitten? Er wordt woensdag een etsbrug geplaatst tbv een hoektand die maar niet uit de kaak wil komen. De digitale tandarts gaf al aan dat het langer dan een jaar kan zijn. Het gaat om een kunststof tandje.

Mensen met ervaring met een kroon op de voortand. Ik ga deze binnenkort vervangen na 10 jaar. Ik vind dat hij nogal verschilt met mn andere voortand, vandaar deze beslissing en hij is een beetje bschadigd. Zijn er mensen met ervaringen??

Ik moet woensdag 2 juli naar de tandarts, hoop dat ik wat reacties kan krijgen voor dat moment.
sanna

Hoi 'bange' Angela,
Hier een erg late reactie op jouw etsbrug vraag, ik ben nu pas ingeschreven.
Ik heb sinds 1983 een etsbrug. De eerste is er vrij snel uitgehaald (na 2 jaar of 3 jaar) omdat hij veel te geel was uitgevallen. De tweede heeft maar liefst 13 jaar gezeten. Ik heb nu de derde. Ik vind hem niet erg mooi maar hij zit alweer een jaar. Hij zit verder perfect en ik eet er alles mee. Appels stokbrood, echt alles.
Ik vind het een prima oplossing. Echt, als je hem een poosje hebt dan wil je niet anders meer. Het enige nadeel van de etsbrug vind ik dat je (ik althans) altijd de angst blijft houden dat hij eruit valt. De lijm is kennelijk toch wel erg sterk want dat de tweede etsbrug na 13 jaar pas losging (aan 1 kant) is natuurlijk geweldig. Menig kroon was dan allang losgelaten. Wil je nog wat vragen mail mij dan maar persoonlijk. Groeten Sanna v.d. Heide (s.vander.heide@quicknet.nl)
vr, 08/15/2003 - 12:13 Permalink