Enamel Care van Arm & Hammer

Author:
faatje
Posted:
za, 03/03/2007 - 12:31
Ik heb de volgende tandpasta besteld bij de witte tanden winkel. Er staat op de verpakking for natural whiting. Is deze wel veilig of gaat je glazuur eraan.

Arm&Hammer 75 ml Enamel Careâ„¢
AHEC75 € 6,95

NIEUW!

Klik hier
ARM & HAMMER® Enamel Care™ tandpasta met LIQUID CALCIUM®
ARM & HAMMER® Enamel Care™ is de eerste en ENIGE tandpasta met LIQUID CALCIUM® om het glazuur in zijn volle glorie te HERSTELLEN! ARM & HAMMER® Enamel Care™ combineert de kracht vanf ARM & HAMMER® Baking Soda voor zachte effectieve reiniging, PLUS Liquid Calcium® Technology om onregelmatigheden in het tandoppervlak met Calcium op te vullen en de natuurlijke glans te herstellen. ARM & HAMMER® Enamel Care™ bevat ook fluoride tegen gaatjes. Voor dagelijks gebruik! ENAMEL CARE ziet er anders uit, geeft een zeer goed mondgevoel en smaakt geweldig! Heel anders dan gewone tandpasta! De unieke tweekamer tube activeert de formule van Enamel Care pas bij gebruik. De twee kamers houden de ingrediënten apart zodat zij niet gaan werken voordat ze in mond zijn. U moet iets harder in de tube knijpen om de pasta op de borstel te krijgen.

Informatieblad Tanderosie
faatje

Oja dit zijn de ingrediënten.
Sodium Bicarbonate (Baking Soda), Glycerin, PEG-8, Hydrated Silica, Silica, PEG/PPG-116/66 Copolymer, Calcium Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate Aroma, Dipotassium Phosphate, Sodium Carbonate, Sodium Saccharin, Cellulose Gum, Sodium Fluoride, Limonene, CI 42053, CI 77891

Contains Sodium Fluoride (1,100 ppm F)
za, 03/03/2007 - 12:34 Permalink
Lieneke

Zeg...je zit toch niet stiekem reclame te maken he?

Ik ken de tandpasta niet en ik kan er ook niet al te veel over zeggen .

Calcium en sulfaat kunnen de kristallen van de tand laten groeien. Dit zit ook in je speeksel en in het glazuur. Er moet dan een overmaat aan calcium en fosfaat aanwezig zijn. Er moet dan dus geen zuur milieu zijn waar ze in oplossen.

Het fluoridegehalte van de tandpasta is niet ontzettend hoog. Het is zelfs aan de lage kant.

Soda is gewoon een soort korrelige zeep. Die korreltjes schuren wel wat waardoor het dus het glazuur witter zou worden. Lees: het zou de aanslag van de tanden kunnen verwijderen/voorkomen.
za, 03/03/2007 - 14:11 Permalink
faatje

HAHAHA nee ik zit echt geen reclama te maken.

Thanks ik ga hem niet gebruiken aangezien er weinig fluor in zit. Het is gewoon een miskoop. Ik wil juist geen whithing, maar dat zit nu bijna in alle tandpasta's.

Fijn voor het teven van je advies.
za, 03/03/2007 - 16:28 Permalink
faatje

De reden dat ik hem niet ga gebruiken is ivm het te laag fluor gehalte. Ik wil graag weten in welke tandpasta de meeste fluor zit en minste schuurmiddel. Het gaat erom dat het goed is voor het glazuur. Ik weet dat in elke tandpasta soda of silica zit, maar wil daar zo min mogelijk van.
za, 03/03/2007 - 16:55 Permalink
Lieneke

Het is niet TE laag, maar wel vrij laag. In Elmex anti-caries zit 1400 ppm fluoride (fluor is gif, dus fluoride!). Ik ga even zoeken waar nog meer veel fluoride in zit.
za, 03/03/2007 - 17:00 Permalink
Spiegeltje

Flauwekul produkt. Glazuur herstellen met een tandpasta bestaat niet, neem dat maar van mij aan. Er zitten geen bijzondere stoffen in die je niet in andere tandpasta's ook vindt . Je betaalt er alleen veel te veel voor.

Elke willekeurige 'gewone' fluoridetrandpasta (met een licht polijstende werking) is goed genoeg voor schone tanden en aanslag verwijderen. Dat maakt de keuze makkelijk want je kunt de goedkoopste nemen!

Tanderosie voorkom je niet door een 'speciale' tandpasta te kiezen maar door niet te vaak op een dag zure dranken en fruit te nemen. En als je het toch doet een half uurtje wachten met poetsen. Anders poets je een laagje glazuur (definitief) weg.
za, 03/03/2007 - 17:01 Permalink
Lieneke

Colgate Total, Colgate Total Plus Whitening, Colgate Total Fresh Stripe, Colgate Fresh Confidence, Colgate Sensation Whitening, Colgate Protection Caries, Colgate Blue Minty Gel en Colgate Herbal bevatten ieder 1450 ppm fluoride
za, 03/03/2007 - 17:04 Permalink
faatje

Lieneke echt super dat je dat gaat opzoeken. Ik hoor daar graag meer over.

Spiegeltje thanks voor je reactie! De prijs was 6,95 dus dat viel wel mee. Het is zeker flauwekul als ik het zo hoor. De volgende keer trap ik hier niet meer in.

Wat tanderosie betreft daar probeer ik mij aan te houden. Ik doe mijn best.
za, 03/03/2007 - 17:08 Permalink
Lieneke

Wat trouwens ook nog wel leuk is om te weten. Als er veel calcium en fosfaat neerslaat en samen met wat plak mineraliseerd, dan ontstaat er tandsteen...
za, 03/03/2007 - 17:11 Permalink
faatje

Wauw ik ga die Vitis maadag gelijk kopen!!!
Wat ik trouwens graag wil weten of een whiting tandpasta slecht is.
Ik bedoel je kunt toch beter zonde whiting kopen aangezien ze allemaal schuren.

Jah dat laatste is zeker handig om te weten!!
za, 03/03/2007 - 17:14 Permalink
Lieneke

Ik vind dat inderdaad. Maar er zijn ook pasta's die laten de tanden witter lijken. Daar zit hetzelfde in als op de strepen op straat. Ik denk dat dit in Sensodyne Whitening zit aangezien die wat witte draden gaat trekken op een gegeven moment.
za, 03/03/2007 - 17:16 Permalink
Spiegeltje

Ik heb hier staan Zendium met 1100 ppm F (gebruik ik zelf niet) en Sensodyne F met 1350 ppm F. Geen verschil om je druk over te maken. Tegenwoordig wordt aangeraden om na het poetsen niet te spoelen, dan kan de fluoride beter zijn werk doen. Ik vermoed dat zoiets meer zoden aan de dijk zet dan een paar 100 ppm meer of minder. Fluoride is overigens toxisch, alhoewel de hoeveelheden in tandpasta (voor grote kinderen en volwassenen) veilig zijn.

Ik gebruik overigens dure Sensodyne tegen gevoelige tandhalzen en dat werkt dus wél. Soms hebben speciale tandpasta's dus nut.

Of die ook dure Zendium ('met enzymen') nog extra nut heeft is dubieus maar er schijnt wel serieuze literatuur over te bestaan die in die richting wijst (lekker vaag :D ).

Er zitten wel verschillen in tandpasta qua 'schurende' werking maar dat staat nooit op de tube vermeld en heeft niks met de prijs te maken. Natuurlijk verschillen ook de smaak en het mondgevoelig aanzienlijk.
za, 03/03/2007 - 17:24 Permalink
faatje

Het is inderdaad beter om je mond niet te spoelen na het poesten. Ik wist dat niet en doe dat sinds kort.

Ik denk ook dat sommige tandpasta's voor gevoelige tanden zeker wel nut hebben. Waar zijn die enzymen voor? Ze moeten wat meer informatie geven over tandpasta's. Vooral tegenwoordig weet je gewoon niet meer wat goed voor je is.
za, 03/03/2007 - 17:35 Permalink
faatje

Ik spoel sinds vorige week mijn mond met een fluorspoeling. Ik gebruik nu die van etos merk. Er staat dat het je glazuur versterkt. Ik dacht ik ga eerst een goedkope gebruiken en daarna een duurdere.
za, 03/03/2007 - 17:37 Permalink
Lieneke

Het enzym lactoperoxidase die zet, in het speeksel aanwezig, thiocyanaat en waterstofperoxyde uit de bacteriële stofwisseling om tot hypothiocyaniet . Deze verbinding heeft de eigenschap om bacteriële groei te verhinderen. Tevens beschermt het mondweefsels tegen H202 uit de bacteriële stofwisseling.
za, 03/03/2007 - 17:43 Permalink
Spiegeltje

Aha, er zit dus wel een theorietje achter dat Zendiumverhaal :D . Maar ik blijf erbij dat tanden poetsen een fysisch/mechanisch proces met als voornaamste doel plak te verwijderen. Het speeksel vormt dan weer een vers laagje over de schone tanden. Het lijkt me, als je goed poets, ruim voldoende en 'steun van enzymen' is dan niet nodig.

@faatje: gebruik je het fluoridespoelmiddel op advies van mondhygieniste of tandarts? Ik vraag me af of het nodig is als je toch al poetst met een fluoridetandpasta. Misschien kan Lieneke daar ook iets over zeggen.
za, 03/03/2007 - 17:56 Permalink
faatje

Nee, ik gebruik het niet op advies van de mondhygiëniste, maar omdat ik het zelf wil. Ik heb best lang met een whiting tandpasta mijn tandengepoests (beverlyhills) waardoor ik mijn glazuur wil versterken. Moet ik het dan op advies gebruiken?
za, 03/03/2007 - 18:02 Permalink
faatje

Er stond op die tandpasta dat het zacht is voor het glazuur en voor gevoelige tanden, maar ik vertrouw het niet. Ik weet ook hiet hoe slecht het is. Lieneke weet hier geloof ik van.
za, 03/03/2007 - 18:03 Permalink
Lieneke

Volgens mijn docenten van vroeger is die tandpasta te abrasief. Dat betekent dat het te schurend is.

Faatje wilde extra fluoride gaan gebruiken in de vorm van tabletjes. Dit kan je alleen op recept krijgen vandaar ik haar fluoride spoelmiddel heb aangeraden.
za, 03/03/2007 - 18:16 Permalink