Eh...nog steeds aanslag?

Author:
MikeeD
Posted:
vr, 08/30/2013 - 16:53
Beste allemaal, sinds enkele jaren heb ik erg veel last van rookaanslag op mijn tanden. Vooral de binnenkant van mijn voortanden (waren zowat zwart) maar ook aan de buitenkant bruine aanslag op met name voortanden onder en boven. Verder heb ik bovenop mijn ondertanden bruine aanslag. Ik ga daarom tweemaal per jaar naar de mondhygiëniste om mijn tanden te laten schoonmaken.
Twee weken geleden naar de mondhygiëniste geweest waar alles weer schoongemaakt werd. Het bruine randje aan de bovenkant van mij voortanden ging niet meer weg, dit zou namelijk dentine zijn?
Maar nu komt het: nadat mijn tanden schoongemaakt zijn ben ik gelijk maar gestopt met roken :D (was ik al langer van plan)
Echter na een paar dagen was begon de aanslag weer te komen. Nu, twee weken verder, heb ik 'gewoon' weer aanslag net als toen ik rookte.
Kan aanslag zo snel terugkomen van alleen koffie (5 bakjes per dag) en thee (3 per dag)?
Ik ben overgestapt van Elmex naar maccleans (zou meer schuurmiddel inzitten). Tandarts adviseerde me ook om wat tandpasta op een doekje te doen en daarmee mijn tanden schoon te schuren maar dat heeft geen enkel effect.
Kan me toch moeilijk voorstellen dat ik helemaal geen thee of koffie kan drinken om schone tanden te hebben?
Lieneke

Ik vind 5 kopjes koffie en thee behoorlijk veel. Misschien kan je een aantal kopjes koffie vervangen door gewoon water? Poets je al elektrisch en heb je daar al eens een instructie voor gekregen? Wat goed dat je gestopt bent met roken, trouwens!
vr, 08/30/2013 - 19:56 Permalink
MikeeD

Dank voor de reacties. Yes ik poets electrisch, gebruik daarnaast ragers elke dag.vroeger had ik helemaal geen last van aanslag, zal wel iets met ouder wordende tanden te maken hebben denk ik.
Ik zou kunnen minderen met koffie maar dat heeft niet mijn voorkeur moet ik eerlijk zeggen, heb mijn bakkies wel nodig.
Buiten dat vraag ik me wel af of het zou helpen, als ik kijk hoe snel de aanslag terugkomt.
vr, 08/30/2013 - 21:56 Permalink
MikeeD

Nou voordelen zitten er niet echt aan. Aan een frikadel speciaal ook niet en die eet ik toch ook wel regelmatig :D
Mijn punt is meer dat ik het moeilijk te bevatten vind dat je na twee weken 4 kopjes koffie per dag zoveel aanslag krijgt dat mijn tanden zowat zwart beginnen te worden.
za, 08/31/2013 - 10:34 Permalink
Lieneke

Even ter nuance: Niet iedereen die dat aantal koppen thee/koffie drinkt krijgt zoveel aanslag. Waarschijnlijk zijn de tanden van zichzelf ook wat ruwer en is er minder speekselvloed oid. Neem je misschien ook medicijnen? Iedereen heeft weer een ander lichaam en reageert dus ook anders. Dus de buurman kan misschien wel 10 kopjes drinken en er is niks aan het handje en jijzelf misschien maar 2.
za, 08/31/2013 - 11:14 Permalink
MikeeD

Nou dat valt nog niet mee, bijna telefoon ingeslikt.

Hoop dat deze duidelijk zijn:

http://s9.postimg.org/4xj02h6ff/image.jpg

http://s16.postimg.org/m5rvkk4dt/image.jpg

Voor de duidelijkheid: 3 weken gelden dus helemaal schoongemaakt en letterlijk gestopt met roken toen ik bij de mondhygiëniste naar buiten liep...

Hoor graag!
za, 08/31/2013 - 11:25 Permalink