Effect "witmakende" kauwgums

Author:
Gwendolyn
Posted:
za, 02/01/2003 - 12:53
Beste tandarts,

Heb een paar kleine vragen, hierbij:

- Ik gebruik regelmatig kauwgum als V6, die beloven de tanden witter te maken. In hoeverre kan ik hiervan effect verwachten?
Mijn tanden zijn nl. niet superwit maar ook niet heel geel en ik voel niets voor bleken waar je de laatste tijd zoveel van hoort.

- Is het beter 3x per dag te poetsen dan 2x?

- Hoe lang moet je wachten met tandenpoetsen na het consumeren van yoghurt/fruit/zure dranken?

BVD voor uw reactie!
Lieneke

Whiteners zoals bepaalde tandpasta's en kauwgoms verkomen enkel het neerslaan van kleurstoffen op je tand. Ze maken dus niet de natuurlijke kleur van de tand witter!
Dan zou je inderdaad moeten gaan bleken: bleken werkt binnen in de tand, whiteners op het oppervlakkige laagje van de tand.

Drie keer daags poetsen is niet nodig. Sterker nog: Als men een keer per dag supergoed zou poetsen, zou dit genoeg zijn om een teveel aan plakvorming te voorkomen.
Het advies is om twee keer per dag te poetsen omdat veel mensen het niet redden om in een keer de tanden goed schoon te maken. Bovendien is het belangrijk dat fluoride regelmatig wordt gebruikt.
Drie keer poetsen is wat ze vroeger aanrade, omdat mensen geneigd zijn dingen minder vaak te doen dan dat aanbevolen wordt.

Nadat je iets zuurs hebt gegeten of gedronken (ook cola!) dan kan je het beste een uur wachten met poetsen. Je kan al wel even spoelen met water zodat je mond minder zuur wordt. Je zou ook ipv erna, ervoor kunnen poetsen.

als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
za, 02/01/2003 - 13:48 Permalink