een brug

Author:
boss
Posted:
di, 05/30/2006 - 17:50
na lange twijfel (2jaar) heb ik besloten om een brug te nemen, ik heb een voortand die wat vooruitstaat die zou moeten getrokken worden. de andere tanden ernaast staan min of meer in de rij maar ze zijn al behandeld geweest zodat sommige wat meer rechter stonden zo is er een tand die twee keer zo dik is :lol:
ik kom uit belgie en volgens mijn tandarts zou de prijs rond de 1700 euro liggen, maar dat is het probleem niet!! is het resultaat bij de gewone tandarts wel even goed? of moet ik beter naar een cosmetische tandarts, ik betaal liever iets meer voor een evt beter resultaat. op internet staan soms van die prachtige voor en na foto's meestal cosmetische klinieken en de meeste zijn dan nog in nederland gelegen :cry: kan er iemand mij op het juiste spoor zetten mss ook een belg of een goed adres

groet
dj

Glossy websites zijn een onbetrouwbare manier om een tandarts uit te zoeken! Dat een tandarts niet aan de weg timmert of met filmsterrenplaatjes werft kun je op zich ook als een positief teken zien. Mond op mondreklame of vergelijkbare dingen zijn over het algemeen beter. (Het is net als met Belgisch en Hollands bier .. Hollands bier is opmerkelijk genoeg wereldberoemd, en waarom? :-?).
Ik zou ook aan een implantaat denken als optie, voordeel is dat dan niet nog twee andere elementen beschadigd worden.

Belangrijk in dit verband is altijd:
- dat er een goede samenwerking is met de technieker waar je als patient ook zelfs langs zou kunnen als dat nodig/wenselijk is
- dat er eerst voorbeeld wordt gemaakt zodat je van tevoren een beetje kunt beoordelen hoe het er uit komt te zien

Namen voor brugwerk heb ik helaas niet zo gauw.
di, 05/30/2006 - 18:11 Permalink
boss

ik heb ooit met het gedacht gelopen om de vijf tanden te laten trekken en impantaten te laten steken, ik vraag me af hoeveel de kostprijs zou zijn voor vijf tanden, het resultaat van bijv david bowie of bepaalde acteurs is perfect te noemen
di, 05/30/2006 - 20:52 Permalink
toothbrush

Het is moeilijk om te bepalen wie een goede tandarts is. Persoonlijk denk ik dat een meer ervaren tandarts beter weet waar hij mee bezig is dan een jonge tandarts. Zeker binnen het domein kroon- en brugwerk heeft een pas afgestudeerde tandarts nog niet veel ervaring. In Gent kan men daarom een speciale opleiding in de prothetische tandheelkunde volgen. Deze mensen kennen dan wel meer de kneepjes van het vak met dus een grotere kans op een goed resultaat. Echt zeker daarvan ben je echter nooit.

Je hebt blijkbaar al gekozen voor een vaste oplossing. De keuze tussen kroon- en brugwerk of implantaten is niet eenvoudig.
- Implantaten zijn ontzettend veel duurder, maar bieden ook meer comfort. Ze voelen aan als gewone tanden en je merkt zelden het verschil.
- Voor implantaten zul je veel vaker bij de tandarts (specialist) moeten gaan en zul je lange tijd met een uitneembaar plaatje moeten rondlopen in afwachting van het uiteindelijke resultaat. Meer last tijdens de behandeling dus.
- Gemiddeld gaat een brug 10 jaar mee (maar uitzonderlijk kan dat zelfs 40 jaar zijn hoor, moeilijk te voorspellen), terwijl implantaten vaak levenslang meegaan.

Belangrijk om weten is dat zowel bij kroon- en brugwerk als bij implantaten het succes in grote mate afhangt van de kwaliteit van de mondhygiëne. Implantaten kunnen ook verloren gaan indien het gebit niet onderhouden wordt! Het is net als bij een fiets of een auto: als je het goed onderhoudt, kun je er lang mee rijden, doe je dat niet dan zul je last krijgen...

Voor implantaten rekenen we bij ons meestal zo'n 1000 € per implantaat, dus voor 5 implantaten zou dat 5000 € worden... En dan geloof ik dat de brug zelf, dus de constructie op de implantaten, nog niet verrekend is.
wo, 05/31/2006 - 01:23 Permalink
boss

een beugel is voor mij geen oplossing als je bij mijn vijf voortanden al het matriaal wegboord zal er niet veel tand van overblijven :(
tja is mijn eigen schuld ik wou geen beugel dragen en ik zou het ook niet zien zitten, ik ben 31 jaar. implantaten zouden (denk ik) in mijn geval het mooiste en stevigste resultaat geven maar voor elke tand een afzonderlijk implantaat is zeker overdreven?? :lol: moest de voorlopige brug goed zitten zou ik het niet erg vinden om 3a6maand ermee rond te lopen.... 5000 euro is veel geld amai maar moest ik zeker zijn van een ZEER goed resultaat zou ik het sterk overwegen :smt003
wo, 05/31/2006 - 01:48 Permalink
dj

Je eerste bericht liet de mogelijkheid open dat met één implantaat kon worden volstaan: voor de getrokken voortand. Met 1000 euro voor een implantaat ga je het niet redden hoor, zeker niet voor de eerste. Reken maar op minstens de helft meer.

Nu begrijp ik dat je aan behandeling van vijf elementen dacht, met een 5 delige brug. Nadeel van een brug is dat zich een probleem voordoet aan de pijlerelementen je het al de elementen kwijt bent. Een ander nadeel is dat je vaak elementen bekroond die daar nog niet aan toe zijn. Maar, als het om vijf elementen gaat zijn er wel heel veel factoren.. Vindt je ze alleen maar niet mooi of zijn ze ook echt verzwakt?

Inderdaad zou je in principe voor ieder element los kunnen implanteren dacht ik maar het is onwaarschijnlijk dat dit nodig/de beste oplossing is. Een implantaat is wel vaak (maar niet altijd!) de ideale oplossing voor een getrokken element.
wo, 05/31/2006 - 10:54 Permalink
toothbrush

Normaal gezien wordt gerekend dat er anderhalve tand kan geplaatst worden per implantaat, dus bvb op 4 implantaten kun je 6 tanden zetten. Ik heb echter de indruk dat de implantoloog graag een implantaat 'reserve' heeft voor als het mis zou gaan met één van de implantaten.
Ik hoop dat één van de tandartsen hier misschien een antwoord kan geven. Hoeveel implantaten heb je nodig als je een (front-)brug van 5 tanden (op implantaten) wilt maken?
wo, 05/31/2006 - 14:20 Permalink
boss

ik zal maar voor een brug gaan, waarschijnlijk zal het resultaat niet zo goe zijn maar implantaten zouden een flinke hap in mijn spaarcenten zetten. tja als je rijk bent zou het geen probleem zijn :x
wo, 05/31/2006 - 22:38 Permalink
minique

Het zal wel aan mij liggen, maar er moet mij 1 ding van het hart en dat is dat ik het raar vind dat je voor 1 vooruitstaande tand een 5-delige brug, eventueel zelfs 5 implantaten aan het overwegen bent.
En waarom een beugel bij jou niet mogelijk zou zijn, snap ik ook nog niet helemaal.

Heb je het al eens met je tandarts gehad over mogelijkheden om het mooi te krijgen bij jou?
Ik zou me ook kunnen voorstellen dat jouw tandarts geen tand gaat trekken alleen omdat die scheef staat. Er moeten toch andere, minder rigoureuze, mogelijkheden zijn!

:smt006 Monique
do, 06/01/2006 - 10:09 Permalink
boss

die tand die vooruit staat is trouwens dood en die vier andere zijn ook al veel bewerkt dus als ik die tanden laat afslijpen en een brug plaats zal het niet veel veranderen behalve 1 tand eruit. en mijn tandarts heeft uitleg gegeven over een brug. over implantaten heb ik nog geen informatie gevraagd
do, 06/01/2006 - 23:02 Permalink
minique

En adviseert jouw tandarts ook om de tand eruit te halen en daarna een 5-delige brug te nemen?

Als een tand dood is, betekent dat lang niet altijd dat hij eruit moet.

:smt006 Monique
vr, 06/02/2006 - 08:42 Permalink