Duimzuigen

Author:
ingedejong
Posted:
di, 08/09/2005 - 23:05
Ik ben een hardnekkig duimzuiger van 17 jaar en wil hier graag af. Ik heb al een geschiedenis van verschillende beugels en hun effect wordt nu teniet gedaan, omdat ik nog steeds op m'n duim zuig. M'n gebit dreigt dus nu weer scheef te gaan staan en dat is zonde van het geld en m'n gebit...

Ik duimzuig niet 's nachts, maar vooral bij dingen als tv kijken, computeren en lezen.

M'n doorzettingsvermogen kan niet veel hebben, en bij alle pogingen geef ik het ook altijd snel op.

Heeft iemand tips?

Bvd Inge[/b]
Myrthie!

Wat heb je allemaal al geprobeerd om te stoppen met duimzuigen? Want dan kan ik misschien nog een paar dingen zeggen die je kan proberen ;)

Groetjes en succes! :smt006
wo, 08/10/2005 - 06:44 Permalink
femm

eens kijken of je je hier in herkent.. Hoeft niet hoor..

Kinderen beginnen met duimzuigen om zichzelf veilig en vertrouwt te voelen(meestal). ze stoppen de duim in de mond, maken zichzelf wat kleiner en je voelt je lekker. het duimzuigen stopt vanzelf omdat er genoeg zelfvertrouwen en zelfwaardering komt om dit gevoel vast te houden en dan is het terugtrekken en klein maken met je duim niet meer nodig en stopt het duimzuigen..
Kan het zijn dat je niet zo lekker in je vel zit en daarom teruggrijpt naar het fijne gevoel van duimzuigen?? Kan het zijn dat je misschien wat minder zelfvertrouwen hebt?? Het hoeft niet hoor. het is zo iets waar ik aan moest denken. Bij tv kijken bijv ontspan je en om je goed tekunnen ontspannen moet je je veilig en vertrouwt voelen.. Dan komt die duim weer om de hoek kijken..

Is het mogelijk dat je je ergens een beetje herkent in het verhaal??

Ik ben zelf ook laat gestopt met duimzuigen. ik zat al op de middelbare school. Was altijd gepest en voelde me vreselijk.. op een gegeven moment kreeg ik meer vrienden, voelde me stukje bij stukje beter en ik weet het moment niet eens meer ineens was het duimzuigen over.. Je hebt het dan als het ware niet meer nodig
wo, 08/10/2005 - 07:08 Permalink
ingedejong

Ik heb van dat nagelbijtspul gebruikt en een pleister om je duim, maar daar zoog ik gewoon doorheen.

Over m'n zelfvertrouwen, volgens mij zit dat wel goed. Ik ben nooit gepest en ik heb genoeg vrienden en vriendinnen. Ik vind het gewoon lekker om duim te zuigen, ik denk meer als een soort gewoonte. Net zoals mensen een sigaretje roken als ze zich vervelen om hun handen iets t edoen te geven (hoewel ik he tnooit in het openbaar doe)

Groeten Inge
wo, 08/10/2005 - 11:08 Permalink
femm

Het hoefde ook niet, maar dat zie je vaker, vandaar..

stop eens een lolly in je mond.. Je moet de gewoonte verbreken dan.. ga op je handen zitten.. als er iemand in je huis woont zeg dan dat ze elke keer als je duim in je mond zit iets moeten zeggen.. beloon jezelf voor niet duimen.. ontzeg jezelf iets voor wel duimen etc.. van allerlei dingen om te proberen
wo, 08/10/2005 - 11:16 Permalink
minique

stop eens een lolly in je mond..


Ehmmm... Vanuit tandheelkundig oogpunt ook niet echt aan te bevelen, denk ik zomaar...

:smt006 Monique
wo, 08/10/2005 - 11:25 Permalink
femm

snap ik, maar je moet een cirkel doorbreken.. dat je op iets anders sabbelt wil dan wel helpen..en een lolly was het eerste dat in mij opkwam... ergens denk ik dan dat het beter is een paar keer een lolly te eten dan dat alle tanden weer verschuiven door het duimzuigen.. maar ik begrijp dat hte niet de beste oplossing is..
wo, 08/10/2005 - 11:44 Permalink