drie voortanden?

Author:
Zorro
Posted:
do, 03/02/2006 - 17:26
Hallo forumleden,
Ik heb een vraagje.
Mijn moeder moest een nieuwe brug laten maken (en stuk van haar porcelain kroon is afgebroken, daardoor moest ze haar oude brug laten vervangen).
Ze heeft veel te grote gat tussen haar voortanden, waarop ze de nieuwe brug zal krijgen. Bovendien haar voortanden glijden uit elkaar.
Voor de nieuwe brug, kan de tandarts haar voortanden of groter maken, maar dan krijgt ze veel te grote/lange/brede voortanden, plus haar voortanden worden (achterheen) met een stuk metaal of dergelijks gefixeerd, om haar tanden in elkaar te houden.
Deze uitvoering vindt de tandarts geen goede oplossing.
Hij pleit voor de volgende: ze kunnen voor haar 3 voortanden maken, :smt003
dus een extra tand laten maken tussen haar voortanden+ de gat daarmee laten vullen. Daarmee zou ze een mooiere en betere gebit te krijgen.-aldus de tandarts.
Maar hoe zitten 3 voortanden naast elkaar eruit?
Heeft iemand zoiets al gezien/gehoord?
Chris888

Mijn moeder had vroeger een spleet van ca 4 mm tussen de eerste voortand en de iets kleinere tweede tand. 20 jaar geleden kreeg ze een frame omdat ze 1 of meer kiezen miste en toen is er op de plaats van de spleet ook een tandje aan het frame gezet. En dat viel niet of nauwelijks op, in ieder geval veel minder dan de spleet. Ik denk ook dat drie gewone tanden veel minder opvallen dan twee abnormaal brede tanden.
Mijn moeder is overigens zo aan dat extra tandje gehecht geraakt dat toen ze jaren later een kunstgebit moest, ze dit net zo heeft laten maken, met een extra voortandje dus (ik neem aan dat de reden ook was dat het dan weer niet zou opvallen dat ze een kunstgebit heeft).

groet, Chris
do, 03/02/2006 - 17:55 Permalink
Zorro

1. over de oude brug weet ik niet zo veel, maar dat is al uitgehaald (ze zit nu al in de behandeling in Hongarije).
2. dank voor de beschrijving van jouw ervaring met jouw moeder/tanden. Ik geef dit gelijk aan mijn moeder door, omdat morgen beginnen ze met de opbouw werk (vandaag moest ze zich nog bedenken, welke oplossing ze zou willen doen.
Dank voor de reacties!
do, 03/02/2006 - 18:59 Permalink