dramaa

Author:
wiehie193
Posted:
za, 01/17/2009 - 17:04
Hallo,

Ik wilde in eerste instantie kronen laten plaatsen op mijn 6 voortanden, maar daarvoor zouden 2 tanden moeten worden getrokken wegens ruimtegebrek. Voor mij geen probleem, want ik heb alleen maar last van mn tanden (ze zijn niet in de allerbeste staat), maar tandartsen doen nogal moeilijk. En het wordt bovendien niet vergoed. Om een lang verhaal kort te houden: ik denk erover na om toch maar een beugel te nemen. Ik heb begrepen dat het mogelijk is er eentje te krijgen die 'onzichtbaar' is? En kan iemand mij vertellen hoelang ik er ongeveer mee rond moet lopen? Ik heb een lichte onderbeet, en de tanden aan beide zijden van mijn voortanden staan 180 graden naar achteren gedraaid. Mijn oude tandarts beweerde dat het in een jaar gepiept moest zijn, maar zijn assistente kreeg een hartverzakking toen ik dat haar vertelde. Ik wil er zo snel mogelijk van af zijn, lekker aandraaien die handel dus.
vV

nee, niet lekker aandraaien, dan gaan de verschuivingen te snel, en worden de wortels ""opgevreten"" . Gewoon de adviezen van orthodontist aanhouden. En voor wat er mogelijk is, hoe lang het gaat duren en wat het gaat kosten: kunnen wij hier geen zinnig woord over zeggen, moet gewoon in de mond gezien, en foto`s bekeken etc. Oftewel : zoek een orthodontist op. Soms is het mogelijk een begel aan de binnenkant te plaatsen. Maar je moet je daar ook weer niet te druk om maken, ook al loop je 2 jaar met een beugel, je bent de enige niet! en als het klaar is, vergeet je dat ook weer heel snel! Maar blij dat je naar de adviezen geluisterd hebt, ga zo door!
za, 01/17/2009 - 17:31 Permalink
wiehie193

Nouja 2 jaar is ook niet nix.
Maar ik heb een onderbeet, is dat met alleen een beugel te verhelpen of is er ook kans dat ik een kaakoperatie moet?
Ik heb trouwens wat gehoord over een een praktijk in amsterdam waar je niet langer dan 6maand een beugel heeft, en het uiterste geval ben je er binnen 10 maand vanaf.
http://www.6maandenbeugels.nl/?gclid=CP2Xj-WHmJgCFQ5YQgodLkORnA
Is dit een wonder of geldverspilling?
zo, 01/18/2009 - 12:52 Permalink
wiehie193

O en wat bedoelt u met beugel aan de binnenkant? Geen buitenboordbeugel of een beugel aan de achterkant van het gebit (dan issie dus minder zichtbaar). In welke gevallen is dat dan mogelijk? dankdank
zo, 01/18/2009 - 12:53 Permalink