Doorzichtige/doorschijnende tanden

Author:
Mooitand
Posted:
do, 06/15/2017 - 12:20
Beste lezer,
Ik heb vroeger veel antibiotica gehad en ben ‘verslaafd’ geweest aan cola. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu (21 jaar) gele hoektanden en weinig glazuur over heb. Ik vind een mooi gebit heel belangrijk, en vond het altijd stom als mensen met hun mond dicht of hand voor de mond lachen.

Sinds een paar jaar ben ik mijn gebit veel beter aan het verzorgen, maar helaas zijn de daden van vroeger nog steeds zichtbaar. Vooral toen ik laatst mijn gebit nog eens grondig doorkeek en mij rotschok dat er bij mijn bovenste en onderste voorranden een deel ‘doorzichtig of doorschijnend’ is. Elke keer wanneer ik nu voor de spiegel sta lach ik breeduit om te zien of het opvalt dat een deel van mijn tanden een andere kleur is (doorschijnend of doorzichtig). Ik baal hier zo ongelofelijk van omdat ik altijd dacht dat ik een mooi gebit had met een mooie lach. Maar nu ben ik steeds onzeker als ik lach of ze het niet zien. Ik kan niet meer spontaan lachen zoals ik eerst deed.

Mijn tanden staan allemaal mooi recht naast elkaar en zijn ook nog redelijk wit (behalve hoektanden, maar dit valt niet op) . Ik heb al meerdere uren zitten in het googlen naar mogelijkheden om de doorzichtige rand weg te krijgen, of het probleem te achter halen, maar hier kom ik niet achter. De een zegt wat anders dan de ander.

Ik hoop echt van harte dat er een oplossing is om de doorzichtige rand weg te krijgen.

Alvast bedankt voor het reageren.

Groet,
vV

hoektanden zijn op het oog altijd wat donkerder, omdat ze een veel massiever wortel hebben en daardoor minder lichtdoorlatend. dat is dus normaal. nits om zorgen om te maken. Voor de rest verwijs ik toch naar de eigen tandarts omdat er meerdere opties zijn, en die opties ook afhangen van hoe er het nu precies is.
do, 06/15/2017 - 12:56 Permalink
Lieneke

Die doorzichtigheid komt waarschijnlijk door erosie. De tandarts kan achter je tanden waarschijnlijk wel vulmateriaal gebruiken om het te verfraaien. Dus ik zou zeggen, vraag het gewoon eens bij je eigen tandarts.
vr, 06/16/2017 - 19:48 Permalink