Dochter heeft witte vlekken op voortanden

Author:
lindapol
Posted:
di, 01/08/2013 - 13:34
Vandaag zijn de brackets er uit gegaan en haar tanden zijn prachtig geworden maar ze heeft helaas wel witte vlekken op haar voortanden. Deze had ze al voordat ze begon met beugelen dus heeft niets met de brackets te maken.
Haar voortandje wordt volgende maand door de tandarts gemaakt maar is er ook nog wat die vlekken te doen? ik vind het zo zonde....

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XJOY6OYT-D.jpg
BJN

Geweldig mooie dochter met mooie super rechte tanden. Niet gek dat je je afvraagt wat er kan. Veel tandartsen zullen zeggen dat er niets kan tot 18 jaar. Tenminste, dat hoor ik wekelijks. Er zijn echt wel goede oplossingen maar de aanpak hangt echt af van de diepte en vorm van de verkleuring. Een esthetische tandarts kan hierbij helpen, zonder dat er veel van de eigen tand wordt afgeslepen! Dat is voor mij wel een voorwaarde.
di, 01/08/2013 - 14:15 Permalink
lindapol

Bedankt voor uw snelle reactie! ze is pas 11 (maart 12)... ze moet 5 febr naar de tandarts om haar voortand te maken (geen idee hoe ze dat doen maar volgens de tandarts zou je er niks van zien). Ik zal dan eens navraag doen over de witte vlekken....ze heeft vroeger fluortabletjes geslikt op aanraden van mijn vorige tandarts... zou dat er mee te maken hebben?
di, 01/08/2013 - 14:31 Permalink
Ortholimburg

GC Mousse kan zeker geen kwaad, maar ik vrees dat het hier niet veel gaat uithalen. GC tooth mousse is , via het recaldent enigszins effectief bij het herstel van ontkalkingsvlekken ,bv na het weghalen van blokjes bij slechte poetsers, maar deze vlekken zijn geen ontkalkingsvlekken, maar, zoals U aangeeft, al aanwezig voor behandeling. Het gaat hier meer om "mottled enamel" en ik vrees dat dit niet veel gaat reageren op recaldent. Maar kwaad kan het alleszins niet.
wo, 01/09/2013 - 10:18 Permalink
Ortholimburg

En wat is vervelender? Dit zeker.. :cry:


Weet niet. Dit is alleszins gezond glazuur, enkel verkleurd. Als ze zich er niet teveel aan stoort zou ik aanraden het nog enkele jaren uit te zingen tot ze wat ouder is en dan eens te proberen met bleaching. Glazuur wordt lichter, de vlekken niet, dus dan is het contrast minder groot . Heb al verschillende patiënten gehad waar dit best wel een aanvaardbaar resultaat geeft en er moet dan niks van het glazuur worden weggefreesd.
wo, 01/09/2013 - 21:43 Permalink