Composieten

Author:
Daav
Posted:
vr, 05/12/2006 - 20:42
Hallo daar,

Ik heb a.s maandag een afspraak om composieten te laten plaatsen bij de tandarts vroeg mij of het nodig is om de tanden ook te laten bleken als er composieten worden toegepast. De assistente vertelde mij namelijk dat de composieten sowieso de tanden al een stuk witter maken. Ik heb nu namelijk een echt "verknald" gebit doordat ik op mn 9e tegen een paal werd geduwd en aardig wat stukjes tand ben verloren en ook nog eens de groei van mijn tanden heeft verstoord. Het is nu gewoon een beetje met een bepaald spul bijgeplakt en ook in een totaal andere kleur. En dat wil ik dus graag voorkomen dat dat effect weer voorkomt. Dus is het extra witten noodzakelijk?
fransaki

Als je wilt witten dan moet dit van tevoren, en dan mag je daarna twee weken lang geen composiet plakken in verband met verminderde hechting. Dat lukt dus niet meer. De Kloet kan je wel van tevoren laten zien hoe het eruit komt te zien via computersimulatie. Hierbij kun je dus ook samen de kleur bekijken die je wilt hebben/krijgen. Trap er alleen niet in als hij vraagt of ze dan zo wit moeten als de toetsen van een piano want dan zegt hij dat hij er dan ook zwarte tussen wil maken. :smt003
vr, 05/12/2006 - 21:05 Permalink
Daav

Dus ze kunnen ook gewit worden, maar dan moet ik twee weken wachten. Dan maar geen gewit :roll:

In ieder geval bedankt :D
za, 05/13/2006 - 11:27 Permalink
Daav

Even een kort verslag

Het ziet er fantastisch uit! Kheb het geeneens hoeven witten en het was zo gebeurd! Kheb de eerste behandeling het groffe werk laten doen (zonder verdoving! -lang verhaal-) en een maand later (12 juni) de laatste tand laten bijwerken. Uiteindelijk heeft Dhr. Kloet niets gedaan, maar de andere tandarts genaamd Chantal Kuiper en als iemand zijn gebit niet mooi vindt en wilt dit laten verbeteren voor onder de €1000,00. Zoek contact met haar op en het zal je elke eurocent waard zijn!

Adres (waarschijnlijk al bekend)

[verwijderd door Minique - de naam van tandarts De Kloet is al diverse malen genoemd op het forum. Die hebben we ook altijd laten staan, ook al is er een regel over het noemen van namen op dit forum (zie onder het forumdeel algemeen). Het gaat echt te ver om hier ook adres en telefoonnummer te geven]

Groetjes!

P.S. als iemand foto's wilt, dan kan ik die misschien wel opsturen
za, 06/17/2006 - 20:50 Permalink
verow

Hallo!

Ik ben van de week bij mijn tandarts geweest en heb gevraagd of ik een beugel zou kunnen nemen voor mijn tand naast mijn voortand aan de rechterkant. Deze staat namelijk verder naar achteren dan de de twee tanden er naast waardoor er een soort 'gat' lijkt te zijn. Hij vertelde mij dat dat waarschijnlijk erg duur is en dat dat waarschijnlijk ook niet vergoed zal worden omdat ik 19 ben. Hij vertelde dat hij wel een vulling er tegenaan kon plakken aan de voorkant waardoor het lijkt alsof de tand gewoon goed staat, en mij gebit weer een rechte lijn is.
Ik vroeg hem of dat pijnlijk is, waarop hij antwoorden van niet. Hij slijpt dan een beetje glazuur van mijn tand en plakt er dan die soort vulling tegenaan. Ik heb gezegd dat ik daar nog even over na wilde denken en dat was prima. nu zit ik dus op internet te zoeken naar info hierover. En ik lees steeds dingen over composiet. mijn vraag is dus of mijn tandarts dit heeft bedoelt en dan zou ik ook graag willen weten hoe lang dat blijft zitten? blijft je eigen tand dan nog wel heel/mooi? verkleurd de vulling dan niet? doet het pijn? (behandeling/napijn)
alvast bedankt voor de reacties!
Véronique
wo, 07/05/2006 - 16:59 Permalink
verow

ja ik heb alles een beetje doorgenomen,
maar bij facings is het zo dat je stompjes overhoudt??????
dat is naar mijn idee niet de bedoeling. :smt003
.......dat hoop ik dan ten minste :o
groetjes
wo, 07/05/2006 - 21:03 Permalink
minique

Nee, ik denk dat je in de war bent met kronen. Bij facings gaat er, zeker als het gaat om een tand die naar achter staat zoals bij jou, maar een flinterdun laagje van eigen tanden af (om hechting te krijgen).

:smt006 Monique
do, 07/06/2006 - 06:21 Permalink
hobi

kan jij me een foto opsturen want ik zit ook in de knel ik heb 1 pleetje boven en beneden een helleboel ik weet alleeen niet wat ik moet doen ze zeiden eerst een kaakoperatie daar was ik al heel erg angstig voor en toen ik was gegaan naar de chirurg zei hij dat het neit nodig was helpppppp en stuur aub foto's
wo, 05/23/2007 - 09:47 Permalink