Composiet wittinten

Author:
Vanilla
Posted:
wo, 08/10/2011 - 17:47
Goedendag,

Vandaag was ik bij mijn nieuwe tandarts en had ik de vraag of ik een nieuw laagje composiet op mijn tand mocht i.v.m. verkleuring. Ik heb mijn eigen tanden gebleekt, maar de composiet steekt er erg bij af. :-?
Nu had de tandarts niet de juiste wittint, alleen maar tinten die dus meer ecru waren, in ieder geval donkerder dan mijn eigen tanden. Ze gaat nu nakijken of er een wittere tint nabesteld kan worden die bij mijn gebit past.
Nu vroeg ik me af hoeveel wittinten er bestaan en of deze zelf te creëren/mengen zijn.. ? Er werd me geadviseerd om een porseleinen facing te nemen, maar waarom is dit zo ontzettend duur!? :( Dan ga ik nog liever zelf aan de gang... :P
Ik hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden.

Groetjes Jilly :D
TechniekerJeetje

@Workie;

Yups... Is gebleekt. Ergo->xerox white-> Ergo bleach kleur.....


Voor TS;

Er zijn verschillende bleach kleurige composieten op de markt.... Wit, witter, witst dus.... Je tandarts zal deze niet standaard in haar assortiment hebben, maar ze zijn dus wel te bestellen en nog vele malen goedkoper dan een porceleinen facing zelfs!
Gewoon vragen of je tds deze wil bestellen en dan moet het helemaal goedkomen.
Bovenstaande is wel het gevaar van bleken; je komt vaak tot en onnatuurlijk wit resultaat, wat heel moeilijk na te maken is!
wo, 08/10/2011 - 18:25 Permalink