Composiet spleetje tanden went maar niet

Author:
Saravd
Posted:
di, 05/29/2018 - 23:09
Na jaren lang struggelen met mijn spleetje tussen mijn voortanden heb ik eindelijk een tandarts welke het voor mij wilde vullen (was snoet mogelijk door lipbandje, deze is eerst weggesneden zodat ze het mooi konden vullen).

Resultaat is prachtig geworden, ik ben er echt heel blij mee.

Het probleem is alleen dat het maar niet went. Ik heb constant het gevoel dat er iets tussen mijn tanden zit (zit er natuurlijk ook maar jullie snappen wat ik bedoel) en blijkbaar blaas ik altijd door mijn voortanden, want ik doe het automatisch en merk dat het niet lukt. Dat irriteert onbewust toch wel. Ik zit er constant met mijn tong aan en het ruwe gevoel went ook niet. Daarnaast durf ik nergens in te happen, ik breek zelfs crackers zodat ik mijn voortanden nergens in hoef te zetten (bang dat het afbreekt).

Wellicht heeft het meer tijd nodig maar ik ben nu 2 weken verder en het gevoel verminderd niet. Iemand die hetzelfde heeft (meegemaakt) en wellicht tips heeft?
Menno Wielenga

Dat went vanzelf. Ik heb op 10 plekken composiet zitten. De eerste dagen na de behandeling had ik zelfs last met praten.
Bij mij voelde het alsof er van alles en nog wat tussen m'n tanden zat. Na een aantal weken had ik er nergens last meer van.
Dus ik zou het even afwachten : ) . En anders zou ik het uw tandarts laten weten. Er zit namelijk garantie op.
Dat vertellen de meeste tandartsen natuurlijk niet, maar zo is het wel. Bij mij waren er binnen een jaar stukken
composiet afgebroken na verwijderen van tandsteen. Toen heeft de tandarts het gewoon opnieuw gezet.
Ik moest het wel aangeven uiteraard. Composiet is namelijk vrij prijzig, De assistente geloofde in 1e instantie niet dat
de composiet nog geen jaar oud was. Die had ze even naar de klote geholpen met het verwijderen van tandsteen.
Gelukkig heeft ze het daarna weer netjes gerepareerd. Dus mocht je last blijven houden!! Laat het je tandarts weten.
wo, 05/30/2018 - 12:05 Permalink
Menno Wielenga

Als antwoord op door Saravd

No problem : ) . En stukjes afbreken van crackers doe ik ook. En van appels snij ik stukjes af.
Hard voedsel kun je het beste even breken of snijden. Maar verder moet je gewoon normaal kunnen eten.
En uiteraard kun je beter niet nagelbijten of knarsen. Je went er vanzelf aan. Op een gegeven moment
weet je niet beter meer. Ik heb in 2003 composiet laten zetten. Pas in 2017 heb ik het op 4 plekken laten vervangen.
Als je er goed mee omgaat, dan kan het heel lang meegaan. Maar aan de andere kant. Mocht het bij jou afbreken, dan
heb je garantie (1 jaar of zo) . En anders kost het je misschien €100. Niet veel voor iets waar je een aantal jaren plezier van hebt. Ik was de eerste keer €1200 kwijt. Ik dacht dat ik een hartverzakking kreeg. Maar gelukkig kreeg ik destijds nog de helft vergoed. Maar nogmaals: als het goed is dan went het vanzelf. Zo niet: trek aan de bel. En dat gevoel van iets tussen je tanden hebben!! Die eerste weken had ik dat er graag voor over.
Beter dat dan een dikke gleuf tussen m'n tanden. En de tandarts had al aangegeven dat ik er op den duur geen last meer van zou hebben.
En hij kreeg gelijk. Succes : ) . Overigens is Lieneke de tandarts hier. Daar kom ik nu pas achter. Dan zal het wel goedkomen neem ik aan.
wo, 05/30/2018 - 23:36 Permalink
Saravd

Als antwoord op door Menno Wielenga

ik moet toegeven dat nu we weer een paar dagen verder zijn het alweer minder vervelend is.. eigenlijk alleen nog als ik eet vind ik het heel vervelend dus ik heb er het volste vertrouwen in dat het helemaal gaat wennen! 

Wauw je hebt het 14  jaar gehad? dat is veel langer dan ik had gedacht, ik dacht ''als het maar een jaar blijft zitten ben ik al blij, jaarlijks vervangen is geen ramp''. Echt super tips, ik ben er heel blij mee. ik ga het in de gaten houden en ga zeker aan de bel trekken mocht het irritant blijven. Thanks! 
zo, 06/03/2018 - 16:24 Permalink