Composiet op 16 jarige leeftijd?

Author:
Jasperdan
Posted:
ma, 08/20/2012 - 23:28
Beste,

Ik heb een vraagje die jullie misschien voor mij wel kunnen beantwoorden.
Ik heb hier een tijd geleden een topic gestart: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=22842 (foto's daar<<)
Ik ben 16 jaar en binnenkort mag ik wss van mijn ouders een beugel, maar mijn tanden (zoals u kunt zien op foto's in het topic)
zijn op wat plekken gesleten door eigenlijk nooit veel aandacht te hebben gegeven aan mijn gebit (Nooit zo over nagedacht).
Denkt u dat ik na het nemen van een beugel en als die er daarna uit is, dat het verstandig is om de gesleten stukjes te laten repareren met composiet bv?
Ik denk namelijk dat als mijn rechter snijtand als die straks recht staat een stukje langer is dan de tand ernaast.. Kunt u mij vertellen wat dan verstandig is om te laten doen?

Want ik heb gelezen dat composiet ook slechter word na een paar jaar en volgens mij bleekt composiet niet samen met de tand mee bij bijvoorbeeld een tandbleking ooit.. Ik hoop dat u mij een antwoord kunt geven (zijn zulke reparaties trouwens normaal op deze leeftijd?)

Graag alleen reactie's van mensen die met tanden werken :)

Gr,

Jasper
vV

ik zie geen probleem...in principe zet de ortho het gewoon goed. de puntjes op de i voor wat hem net niet lukt kan samen met de tandarts geregeld worden. Zou met wat ik op de foto zie vooraf niets doen. juist niet.
en je wilt geen 100% strak recht symmetrisch gebit, zo onnatuurlijk..
di, 08/21/2012 - 08:20 Permalink