Composiet facings: enkele vragen

Author:
Maggie80
Posted:
di, 09/30/2014 - 13:19
Hallo!

Ik (vrouw, midden 30) overweeg de voortanden (vier of zes) in mijn bovenkaak te laten verfraaien dmv composiet facings.
Een snijtand is iets te klein, mijn tanden zijn aan de korte kant en ik zou mijn tandkleur graag iets lichter zien. Omdat ik enkele vullingen heb in mijn voortanden, is bleken niet een goede optie. De vullingen zouden daarna ook weer overnieuw gedaan moeten worden, in de juiste kleur.

Over de composiet facings heb ik enkele vragen.

* Hoe lang gaan composiet facings mee. Ik lees her en der 10-15 jaar. Klopt dat?
* Zijn ze weer te verwijderen zonder dat de tand aangetast is, of ben je, als je er eenmaal mee begint, genoodzaakt de rest van je leven facings te houden?
* Is het mogelijk een blokjesbeugel op composiet facings aan te brengen, mocht dit ooit noodzakelijk zijn ivm een (onder)kaakcorrectie?
* Ik heb enkele vullingen in voortanden. Deze zijn zeer recent bijgewerkt. Kunnen er dan geen nieuwe gaatjes ontstaan onder de facings?
* Hoe succesvol is het verlengen van de tanden met composiet facings? Vanwege een overbeet worden mijn voortanden niet belast met kauwen en het afbijten van etenswaren;).

Hopelijk kan iemand antwoord geven op mijn vragen. Alvast bedankt!
vV

als er geopereerd gaat worden zou ik wachten tot erna.
Er kan van alles maar het is niet erg zinvol met composiet stand en vorm te gaan veranderen als er daarna een beugel in gaat. Ook al is het doel van de beugel anders, hij kan dan tevens gebruikt worden voor stand correctie, composietfacings moeten er dan weer af...
Levensduur hangt af van gebruik cq misbruik maar een jaar of 10 kan prima. Voordeel is dat het makkelijk reparabel is.
Bleken en oude vullingen vervangen zou ik een betere optie vinden, die vullingen moeten er eigenlijk toch uit, zeker over oude composiet ga ik geen facing plakken.
wo, 10/01/2014 - 11:23 Permalink
Maggie80

Hallo,

dank voor uw reactie:).

Het is nog niet zeker of ik ooit een kaakcorrectie laat doen, bovendien zou het dan om de onderkaak gaan en niet de bovenkaak. In principe is de stand van de boventanden goed. Dit is ook door een kaakchirurg bevestigd.

De vullingen in de voortanden zijn nieuw, ze zitten er nog maar enkele weken. Bovendien lost bleken en nieuwe vullingen niet het probleem op van de te kleine snij/hoektand en de korte tanden.


Kunt u misschien ook mijn tweede vraag beantwoorden? (Zijn composiet facings weer te verwijderen zonder dat de tand aangetast is, of ben je, als je er eenmaal mee begint, genoodzaakt de rest van je leven facings te houden?). Hier ben ik erg benieuwd naar!
wo, 10/01/2014 - 12:26 Permalink