Composiet

Author:
Lamp
Posted:
do, 07/05/2007 - 22:36
Ik heb een vraag over composiet..
Een aantal jaren geleden heb ik mijn tanden laten behandelen met composiet maar het begint nu lelijk te worden (verkleuringen) is het nu nog mogelijk om facings te gaan gebruiken? dit omdat er een heel stuk vanaf mijn voortanden is afgeschuurd..?

Groetjes[/b]
Irfan

Beste Lamp,

Normaal gesproken verkleurt een composietvulling niet, alleen de spleet tussen de vulling en tandweefsel kan kleurstoffen opnemen en dus verkleuren. Uiteraard is daar een facing van composiet of porselein mogelijk, maar daarvoor moet je eerst langs je tandarts natuurlijk.

Groet Irfan
vr, 07/06/2007 - 08:58 Permalink
Lamp

Hoi Irfan,

Daar heb je gelijk in, ik heb inderdaad mijn voortanden laten doen.
Omdat mijn tanden redelijk verkleurd zijn door medicijn gebruik moesten ze een stuk afslijpen van mijn voortanden zodat de verkleuring niet door het composiet heen kwam. Ik heb het idee dat de verkleuring ook komt omdat in de loop der jaren (± 5 jaar ondertussen) het composiet versleten is.. Ik heb het toendertijd laten doen bij de ACTA in Adam dit omdat ik student was en niet veel te besteden had en het daar een stuk goedkoper was. Dus als ik het goed begrijp dan is het geen probleem om mijn (voor) tanden te voorzien van iets anders (bv facings) ondanks dat ik nu composiet heb zitten?

Groet
za, 07/07/2007 - 10:52 Permalink
leeuwtje8

Hoi,

ik heb heb 2 weken geleden ook composiet op een aantal voortanden laten doen. Alleen na een week zag ik al dat het ging verkleuren. Een van mijn voortanden is een kroon en die was te wit uitgevallen vandaar dat ze de rest een beetje bewerkt heeft en ook omdat mijn snijtanden een beetje naar voren weken. Het zag er in het beginsel heel mooi uit maar het duurde dus nog geen week of het ging al verkleuren. Nu rook ik, maar had niet gedacht dat die verkleuring die je door roken wel kan krijgen al zo snel zou krijgen. Is dit normaal? Volgende week heb ik pas weer een afspraak om mijn ondertanden ook een beetje optisch te laten veranderen met composiet.
za, 07/07/2007 - 22:42 Permalink
Lamp

Hoi Caroline,

De ervaring die ik heb met composiet is wel ok.
Het verkleuren bij mij is heel geleidelijk gegaan en is met name gekomen (heb ik het idee) omdat het slijt :cry: .
In het begin heeft het er prima uitgezien.

Dat het verkleurt heeft waarschijnlijk toch mischien te maken met het roken. :-?

Groet
di, 07/10/2007 - 22:07 Permalink