CDC Kliniek in BEST

Author:
RobertCopier
Posted:
di, 09/07/2004 - 14:54
Zijn er ervaringen met deze kliniek? De snelle behandeling spreekt mij wel aan, en ook het gebruik van lachgas (ook ik ben een angsthaas). Ik loop nu wel bij een tandarts maar het duurt allemaal zolang door de korte afspraken (drukke praktijk), en er is een hoop te doen aan mijn gebit.


Groetjes,

Robert
roy38

hoi ook ik was bang om naar 12 jaar weer naar de tandarts te gaan, dus maar een afspraak gemaakt in best, leuk pand leuke autos achter en voor het pand (moet toch ergens van betaald worden) bij mijn intake gesprek werden fotos genomen en het resultaat was een 8 delige brug voor boven en links onder een uitneembar plaatje kosten 9700 euro.
kon volgens de tandarts binnen 2 maanden geplaatst zijn.
toch maar voor een second opinion naar een andere tandarts geweest, deze zag parodontities, welke eerst behandelt moest worden, een behandeling die zeker 6 maanden zou duren, ook vond zij dat het onverantwoordelijk zou zijn om nu een brug te plaatsen , deze zou binnen de kortste tijd loslaten.
ondertussen heb ik de parodontitis behandeling afgesloten en via mijn eigen tandarts een 8 delige brug laten plaatsen dit voor een totaal van
nog geen 4000 euro. en ik ben er heel tevreden mee, dus denk er ook aan dat ze in best echt niet goedkoop zijn, en je bij een normale tandarts
voor het zelfde,(of zelf betere?)ook terecht kunt.
succes
di, 09/07/2004 - 19:05 Permalink
maartje

Ik volg dit forum al een hele tijd ik ben ook heel erg bang maar heb helaas dit forum niet voor mijn behandelingen gevonden.( Zou er veel steun aan gehad hebben). Maar ergens ben ik er wel blij om want ik ben geholpen bij de cdc kliniek in Best en die komt niet zo gunstig uit hier terwijl ik nog steeds heel blij ermee ben. Ik weet niet of ik er heen had durven gaan met de vrij veel negatieve stukjes hier op de site. Ik denk ook dat een ieder dat zelf moet ervaren en dat je er voorzichtig mee moet zijn met je meningen geven bedoel ik. Want wat heeft het er mee te maken of er mooie auto's voor de deur staan die kom je overal tegen ook bij een gewone tandarts. Het is ook niet zo dat ik veel geld heb ik moet er ook hard voor werken maar ben heel blij dat ik het er voor over gehad heb. Ik ben daar goed geholpen en voor een gedeelte over mijn angst heen geholpen ik was 19 jaar niet geweest dus echt heel erg bang.
Sorrie maar moest dit even kwijt.

groetjes en succes iedereen Maartje
wo, 09/08/2004 - 13:30 Permalink
load

Ik wil toch even reageren hierop.
Ik kan niets zeggen over de behandeling bij deze kliniek. Wat ik wel kan zeggen dat ik erg angstig ben en daarom voor best had gekozen. Ik moet eerlijk zeggen dat ze erg vriendelijk zijn, alleen is het een ongelooflijk commercieel bedrijf. Kosten voor mij waren € 15.000 !?? En dat is toch wel erg veel. Ik kreeg als argument dat mensen ook een lening nemen voor een auto waarom dan niet voor je gebit ? Dus in mijn ogen ben ik ontevreden want ik kwam niet voor een totale renovatie maar omdat ik bang was en wilde proberen te redden wat er te redden viel.
Het zal vast en zeker goed werk zijn wat ze doen maar daar zit dan ook een behoorlijk prijskaartje aan.
Ben nu bij een gewone goede tandarts die ook met angstige patienten omgaat. Ben daar veel en veel goedkoper uit.
ma, 10/25/2004 - 16:17 Permalink
Senna

Hallo Load,

Dan heb je niet goed gekeken, een hele tijd geleden op de vara, kassa. Daar was een mevrouw die was daar ook geweest, had wel een 9 delige brug/kronen voor 9000 euro. Maar het zat ook nog helemaal niet. Ik geloof dat is rond april/mei geweest die uitzending. Toen was ik wel geschrokken, van de kosten, en wat ze allemaal kreeg...

Groetjes Senna.
ma, 10/25/2004 - 18:41 Permalink
vV

zie andere topics hierover, CDC zal zoveel mogelijk kroon en brugwerk indiceren, want daar zit de grote winst. Omdat de techniektarieven vrij zijn, en aan de basis van CDC een tandtechniekbedrijf staat, rekenen zij legaal voor een kroon gewoon 3x de reguliere marktprijs, zeg maar 600,= per kroon ipv regio 230,=. Daar zit hun voordeel, en het nadeel voor de patient. Een ""huistandarts"" of ""kliniek"" die werkt met een regulier lab doet hetzelfde werk voor de helft.

En omdat voor hun hier de winst zit zullen zij proberen zoveel mogelijk werk te doen waar techniekwerk mee gemoeid is.

Wat ik niet snap is dat iemand die een offerte krijgt voor 15.000,= niet de moeite neemt eens elders ook een offerte op te vragen. Men kan de foto die CDC maakt gewoon opvragen, zelfs als digitaal bestand, dat kunnen zij niet weigeren. En dan is de vervolgens extra kosten voor een behandelplan elders of bij de eigen tandarts snel terugverdient.

Om met hun eigen commerciele insteek de zaak te belichten: U sluit voor een auto een lening af. Maar u vraagt ook bij meerdere garagebdrijven om een prijs/offerte, en koopt bij degene die de scherpste prijs heeft in relatie met de te verwachten service. En niet bij degene die toevallig snel kan leveren en een vlotte babbel heeft, maar wel duurder is (aanzienlijk zelfs..)..toch??
ma, 02/19/2007 - 17:14 Permalink
load

Ik wil toch even reageren op de reactie van de tandarts.

Hier wordt geschreven dat hij niet begrijpt dat iemand niet de moeite neemt om ergens anders een offerte aan te vragen.

Ik neem aan dat dit over mij ging, omdat dat het bedrag is wat ik had genoemd. Ik was erg angstig en was al lang niet bij een tandarts geweest. Na veel moeite mezelf zover te krijgen dat er echt iets moest gebeuren heb ik een afspraak gemaakt in Best. Ik had voor Best gekozen, omdat zij ook angstbehandeling hadden.
De schok werd natuurlijk alleen maar groter door wat daar was gebeurd. Nu zijn we uiteindelijk 2 jaar verder (of meer) en achteraf was dit behandelplan helemaal niet nodig. Ik heb een goede tandarts gevonden die mij stapje bij stapje helpt mijn gebid weer goed te krijgen. Niet allemaal kronen alleen waar het echt nodig is. Ik ben blij dat ik niets in Best heb laten doen.

Ik ben niet meer bang om naar mijn tandarts te gaan. Maar hier is wel veel tijd overheen gegaan.
Na dit lange verhaal is mijn punt eigelijk dat niet iedereen de moed heeft meerdere offertes aan te vragen en dat zo'n ervaring dan erg schokkend kan zijn.

Met vriendelijk groet,

Load
ma, 02/19/2007 - 22:49 Permalink
Chantalc

graag laat ik jullie mijn ervaring weten die ik had met de CDC kliniek in Best. Eerst en vooral wil ik wel zeggen dat ik weet waar ik over spreek. Het is namelijk de derde maal dat ik kroonwerk in mijn mond laat plaatsen. Dit gebeurde 2 maal bij een gewone tandarts en 1 maal bij CDC in Best. Nu hoor ik over CDC de wildste verhalen maar wat mij betreft is dit een heel goeie kliniek.
Bij mijn eerste tandarts had ik porselein kroonwerk betaald maar bleek na een paar jaar zo lelijk te worden dat ik een andere tandarts consulteerde. Bleek dat ik kunststof kronen had ipv porselein. Ik had wel porselein betaald maar aangezien daar geen betalingsbewijs van is had ik geen poot om op te staan. Dus dan maar beslist om bij mijn nieuwe tandarts alle kronen te vervangen. Dit heeft zo een pijn gedaan dat ik dit nooit meer wilde meemaken. Nu zijn recent terug mijn kronen vervangen moeten worden en na een lange zoektocht ben ik in Best terecht gekomen. Proficiat daar aan het ganse team. Ik kan je verzekeren dat een ganse mond renoveren geen pretje is als patient maar hoe zij met je omgaan. Dikke pluim.
Wat dat kostenplaatje betreft ben ik hier eindelijk wel geschrokken over de reacties. Iedereen weet dat tanden onmenselijk duur zijn. Dagelijks worden er duizenden euros uitgegeven aan liposucties en borsten die niet groot genoeg of net te groot zijn. Iedereen vindt dit doodnormaal. Dit is iets wat je zelf beslist. Maar ik ga liever over straat met een stralende en frisse mond want dit is de eerste indruk die je nalaat. Ik hoor hier bedragen die echt niet kloppen. Een porseleinen kroon kost 218 euro bij cdc. Eerst was voorzien om een kies te verwijderen maar toen ik wakker werd stond die er nog. Dus onnodig tanden weghalen doen ze ook niet want de kies was netjes herstel. Ik las ook ergens dat ze enkel lachgas gebruiken voor de narcose. Ook niet waar. Ben vorige week nog onder narcose geweest en sliep heerlijk (via infuus). Dus : ik heb het allemaal recent meegemaakt en ik ben heel tevreden. Het enige waar ik mij in kan vinden is inderdaad dat het geld kost maar dat bepaal je zelf wat je belangrijk vindt. En dat die mensen heel commercieel zijn : groot gelijk hebben ze. Van mij mag ieder op zijn manier zijn geld verdienen en zijn ze dan net ietsje duurder, de service en de vlotheid van behandeling betaal ik dan graag extra.
do, 03/01/2007 - 16:19 Permalink
admin

Heel goed dat jij tevreden bent, ik niet, als je een brug wilt, slijpen ze al !!je tanden en kiezen af, om een brug over de hele kaak te plaatsen.dan geven ze een garantie van 10 jaar, en die brug is drie keer gebroken.Geen goed plan was het om de brug te plaatsen, de overspanning was te groot. Je zou toch denken, dat je een goed advies krijgt, dat alleen al was 7000 euro, nu implantaten, al mijn kiezen en tanden getrokken, dat moest wel, omdat onder de brug alle kiezen en tanden afgeslepen waren, nog eens 5000 euro, in de garantietijd.
Dan implantaten?, een prothese op schroeven met kunsttandvlees.
de artsen zelf, zijn prima, stellen je gerust, maar de werkwijze : als een poot van een tafel gebroken is, zagen ze alle poten eraf, en vervangen ze alle poten. heb je de mevrouw bij het programma kassa gezien?(nederland), die wist zich geen raad meer, bij een zeer gerenomeerde kliniek in Amsterdam, bleek dat ze een overbeet had, en ze niet goed meer kon kauwen. Heb je niet door gehad, dat ze eigenlijk alles slopen, en daar een hele nieuwe brug overheen maken, ik geef graag mijn geld uit voor een goed gebit.Maar dan moet dat gebit gerenoveerd worden, en niet verder gesloopt.
do, 03/01/2007 - 16:38 Permalink
Chantalc

spijtig dat het bij jou niet goed liep. Bij mij was heel duidelijk vooraf wat ze gingen doen en ik heb zeker niet ondervonden dat de sloophamer door mijn gebit raasde. Door een gebrek aan tandglazuur ( een probleem sinds mijn kinderjaren door medicijnen) moesten er inderdaad 2 tanden verdwijnen maar onderaan hebben ze laten zitten wat ze konden sparen. Wel alles netjes opgepoetst. Dus ik heb echt geen brugwerk van langs alle kanten. Hoe lang is die brug dan wel dat die gaat breken? Is die meer dan 2 kronen op de hechttanden en 1 kroon ertussen? In ieder geval hoop ik dat je ondertussen wel een goed gebit hebt. Groetjes
do, 03/01/2007 - 17:19 Permalink
vV

Bij de gevallen die ik gezien heb rekent CDC inderdaad netje het normale honorarium tandarts a 218, daarboven techniekkosten regio 600 per kroon. terwijl regio 235 (voor een procerakroon met zirconium) redelijk marktconform is. Meer dan factor 2,5 hoger dus.

maar om even op je verhaal terug te komen, en een vraag die tot nu toe onbeantwoord is (lijkt wel alsof een antwoord ontweken wordt, maar dat kan aan mij liggen) :
Hoeveel bedroegen precies de techniekkosten? en om iets precieser te worden: ik begrijp dat er meerdere kronen vervangen zijn?

Hoeveel precies, en wat waren de totaal kosten? wat dat geeft een veel beter beeld over waar we het hier over hebben.

begrijp mij niet verkeerd: in een geval van kronen vervangen is er natuurlijk geen sprake van dat er een verkeerde indicatie gesteld is, kan niet eens gesteld worden zeker als het op eigen verzoek is. dus das een makkelijk vraagstelling, voor elke tandarts. Maar ik denk dat je toch wel aanzienlijk (heel veel) meer betaald hebt dan bij een reguliere tandarts, die het net zo goed kan. Weliswaar zonder flatscreens in de wachtruimte (heb je niets aan bij een goede tandarts die een goed werkschema aanhoudt, want daar hoef je niet te wachten..) en zonder grote advertenties over de praktijk in de Telegraaf en Prive en zo (wat dat kost...) maar gewoon recht toe recht aan zonder poespas en ondoorzichtige berekeningen (hoe legaal (helaas) het ook mag zijn).

Overigens moet je echt even goed lezen, want in het stukje waar die 600 in voorkomt heb ik het echt over de techniekkosten!
Omdat de techniektarieven vrij zijn, en aan de basis van CDC een tandtechniekbedrijf staat, rekenen zij legaal voor een kroon gewoon 3x de reguliere marktprijs, zeg maar 600,= per kroon ipv regio 230,=.


Maar goed, ieder een heeft recht op zijn/haar prive-mening en gevoelens. En tot nu toe ben je hier de eerste met een positief verhaal over CDC, fijn voor ze!

Dus graag even strakke en complete bedragen noemen tbv de discussie. Want wat het honorarium voor de tandarts is is goed bekend, daar kan en mag niets aan verhoogd worden.
do, 03/01/2007 - 18:09 Permalink
admin

Ik wil toch nog reageren, doordat ik 3 kiezen miste, wilde de reguliere tandarts geen brug maken, de overspanning was te groot. Ik naar Best. geen enkel probleem, en je denkt toch goed advies in te winnen. Wat er niet bijverteld werd, is dat men dan alle kiezen en tanden, de gezonde dus, af zouden slijpen. Dus buiten de 3 kiezen die ik miste, waren alle tanden en kiezen afgeslepen. Een garantie van 10 jaar. de brug is door de spanning 3 keer gebroken(in de garantietijd), dus uiteindelijk brug doorgezaagd in het midden, linksonder een plaatje. ( 6000 euro bet.) Nu kwam men met het idee implantaten, ik vond het prima, garantietijd, dus kosteloos. Niets was minder waar. Ze hebben mij dit aangeboden voor 5000 euro.Maar ik kon niet anders, ik zat met een gat in mijn mond, en een halve brug. Toen vond men ook maar, dat dan alles getrokken moest worden. Ze werken volgens 4 all in. Dat weigerde ik.maar kon geen kant meer op.Dus toen maar weer 8 tandenen kiezen getrokken, half jaar een prothese.En wat houden de implantaten nu in, die geplaatst zijn? Een prothese op 4 schroeven. Flossen moet ik onder de prothese door. De tanden en kiezen liggen zwevend op mijn kaak, dus niet! in het tandvlees.
do, 03/01/2007 - 18:24 Permalink
Chantalc

ik begin de reactie van Lieneke te volgen. De reacties gaan alle kanten uit.Kennelijk zijn de tandartsen niet te vinden voor de CDC kliniek (wat ik kan begrijpen hoor) En nee, ik ontwijk de kosten niet maar vind nog altijd dat niet iedereen de totale renovatieprijs van mijn gebit moet weten daar dit per geval moet bekeken worden hoeveel werk er bij ieder individueel is. Voor mij zijn het mijn derde kronen. De prijs die ik nu betaal ligt in de lijn van mijn vorige behandelingen maar wat ik nu vreemd vind is dat telkens ik naar CDC ga de wachtzaal toch goed gevuld is, dat ik daar dankbare patienten zie toekomen met bloemen na een geslaagde ingreep,...zijn wij dan allemaal zo dom???? In ieder geval ben ik bij mijn eerste reguliere tandarts niet eerlijk behandeld (verwijs naar de kwaliteit van de kronen).
do, 03/01/2007 - 19:27 Permalink
robinson

Ziet u toch verkeerd, op de eerste plaats begint u met het noemen van een bedrag.Duidelijk aangegeven dat dit bedrag conform het UPT-tarief is,zo slim zijn ze wel. :smt003
Willen graag een volledig beeld,toch niet zo moeilijk?
En op de tweede plaats, de mens wilt bedrogen worden.
Geef ze het idee dat ze een speciale, unieke behandeling krijgen en voila de beurs wordt getrokken.
Goed gemarketeerd bedrijf.
do, 03/01/2007 - 19:56 Permalink
Chantalc

dat de marketing van dit bedrijf goed is daar zal ik niet aan twijfelen. Ieder bedrijf moet een goeie strategie hebben. En om te slagen liefst een commerciële doelstelling.
Oke, als je me verwijt dat ik geen bedragen wil noemen, maar laten we aub beleefd blijven. Iedere tandarts op het forum maakt me duidelijk dat kosten verschillen volgens patiënt en de prijs van de kronen is dan toch de enige die bij ieder gelijk is of niet? Dus die prijs kan ik op het forum vrij geven. Maar of ik nu 3 keer onder narcose ga en een ander niet, en wat mijn technische kosten zijn of bij een ander, die zaken verschillen toch zo dat ik daaromtrent geen verkeerd beeld wil geven. Of dit het UPT tarief is weet ik geeneens want ik kom uit België en daar maakt men geen verschil. Alles is toch uit eigen zak te betalen bij ons. Ik weet alleen dat ik 8 jaar terug gelijkaardig bedrag betaalde per kroon. ( ik wou alleen ook eens positief zijn over iets wat ik positief ervaar maar kennelijk worden negatieve reacties beter gesmaakt). Ik respecteer de negatieve ervaringen en ik vind het jammer dat u van mij een bepaald beeld wil scheppen. U hebt het al over bedrogen worden en zo terwijl als ik het goed begrijp u daar geen klant bent. Ik wil dit als forumonderwerp houden en niet als een persoonlijke discussie.
do, 03/01/2007 - 20:32 Permalink
robinson

Ik wil helemaal niets, alleen duidelijkheid.
Als u zich persoonlijk aangevallen voelt is dat voor uw eigen rekening.
Als u geen bedragen wilt noemen is dat voor mij goed genoeg,want indirect bevestigt u wat wij willen weten.
do, 03/01/2007 - 20:49 Permalink
Chantalc

Spijtig dan dat ik u niet als tandarts heb. Als u een prijsbepaling kunt beoordelen zonder in mijn mond te kijken, dan heb ik inderdaad de verkeerde tandarts gekozen.
Mijn excuses heb ik reeds aangeboden toen ik volgens u een bericht verkeerd gelezen had met betrekking tot een genoemde prijs voor een kroon.
do, 03/01/2007 - 20:56 Permalink
vV

Ik denk dat de opzet van de duur betaalde marketing afdeling hiet toch even een terugslag heeft :smt002

en wat mijn technische kosten zijn of bij een ander, die zaken verschillen toch zo dat ik daaromtrent geen verkeerd beeld wil geven


Nou nee zal best.. Noem dan gewoon man en paard, want door de marktwerking verschillen die normaal gesproken niet zo heel erg. En de door mij genoemde factor 2,5 is niet uit mijn duim gezogen. Of noem dan het aantal kronen dat vervangen is, en eventueel ander werk dat gedaan is (bleken bv) dan zal ik een schatting maken die zeer waarschijnlijk 10% afwijkt van het echte getal.

Waar het mij/ons om gaat is dat CDC een over het algemeen simpel verhaal heel erg opklopt Onder het motto ""wij zijn een kliniek"" doen zij alsof zij allerlei zaken beter doen dan de huistandarts, en dat door hen gecreerde beeld klopt dus van geen kanten. Terwijl een kliniek eigenlijk een gewone tandartspraktijk is. Alleen doen zij in eigen huis waar een huistandarts u zou doorverwijzen naar bv de implantoloog om de hoek, die onafhankelijk maar zeker niet duurder werkt.

Daarnaast, vervanging zoals bij u daargelaten, durf ik vraagtekens te zetten bij de indicatiestelling. ik heb meerdere mensen in de praktijk die daar een offerte hebben laten maken...en geen van allen heeft meer dan 1 optie voor behandeling gezien, terwijl er altijd meerdere waren. Daarnaast werden er heel vaak toch wel kronen en bruggen geindiceerd, werden zelfs redelijk goede elementen daarvoor ""opgeofferd"", zonder eerst eens te stabiliseren . Gelijk kronen/bruggen, zonder belangstelling voor de voorgeschiedenis hoe het zover gekomen is (ik heb het hier niet over uw geval voor alle duidelijkheid), en tja 10 jaar garantie is wat anders dan een goede prognose geven..

Ik durf de uitspraak aan dat behalve een goede huistandarts hetzelfde werk kan leveren met dezelfde prognose, de huistandarts het voor de helft of minder doet. En er vaak ook nog alternatieven zijn die geen slechtere prognose hebben. ik denk dat als men kritisch kijkt de helft minimaal van de behandelplannen zuiver tandheelkundig gezien niet deugt. En dat zijn zaken die voor de consument heel moeilijk door te prikken zijn, zeker waar geschermd wordt met ISO certificatie o.a. (Wat niets over de uiteindelijk geleverde kwaliteit ,ook die van behandelplannen) zegt. Het is nogal een stelling die ik hier deponeer, dat besef ik mij (maar dit is eigenlijk een herhaling van zaken die ik eerder ook al geschreven heb). Maar zet eens af: 1 positieve reactie, en meerdere negatieve. Moet een mens aan het denken zetten toch?

Fijn dat u tevreden bent. Maar de weigering de kostenkwestie op tafel te leggen zet ons (of wellicht alleen mij?) hier wel aan het denken over de achtergrond van uw bijdragen, want dat speelt wel een hele grote rol in het hele verhaal. (maar ik ben ook een zeurpiet, ligt misschien allemaal aan mij.. :smt001
do, 03/01/2007 - 21:11 Permalink
robinson

Spijtig dan dat ik u niet als tandarts heb. Als u een prijsbepaling kunt beoordelen zonder in mijn mond te kijken, dan heb ik inderdaad de verkeerde tandarts gekozen.
Mijn excuses heb ik reeds aangeboden toen ik volgens u een bericht verkeerd gelezen had met betrekking tot een genoemde prijs voor een kroon.


Voor een prijsbepaling hoef ik inderdaad niet in uw mond te kijken.
Verder graag on topic blijven. :smt003
do, 03/01/2007 - 21:12 Permalink
Chantalc

tandarts Vv kan ik volgen. Ik ben echter niet naar daar gegaan voor de naam "kliniek".Wel handig dat alles onder 1 dak zit.
Dat ik hier de prijs niet meld is persoonlijk. Mijn buren en vrienden hoeven toch niet te weten hoeveel ik aan mijn mond spendeer. Jammer dat er alleen nog over de centen gebabbeld wordt enkel en alleen omdat ik de prijs van een kroon genoemd heb. Waarvoor ik me al gepardonneerd heb dat ik die topic verkeerd gelezen had kennelijk.
Luister, ik wil jullie niet afbreken. Jullie verrichten waarschijnlijk ook goed werk. Voor mij is het de derde maal kroonwerk en moest dit bedrag zeer veel verschillen met vroeger zou dit me wel aan het denken gezet hebben maar dit is niet zo.
do, 03/01/2007 - 22:01 Permalink
vV

Ik hoor hier bedragen die echt niet kloppen.


niet omdat u de prijs van een kroon genoemd heeft, maar vanwege bovenstaande. u stelt dat de bedragen niet kloppen... Waar baseert u dat op dan? En u weigert bedragen te noemen, omdat u niet wilt dat buren en anderen het weten. Die lezen mee dan dus?

U deponeert een stelling, namelijk dat bedragen niet kloppen, maar weigert vervolgens deze stelling aan te tonen met cijfers.

Dat zet de kritisch lezer dus aan het denken, en ja dan ga ik dus doorvragen, dan wil ik die cijfers die ten grondslag liggen aan uw bewering.

u hoeft alleen maar het aantal kronen te noemen hoor, de rest van de cijfers lever ik dan wel ....
do, 03/01/2007 - 22:06 Permalink
Chantalc

voor de duidelijkheid : ik had gelezen dat een kroon 600 euro kostte en ik heb daarop geantwoord dat ik een ander bedrag betaal wat ook waar is. Ik weiger dus niet mijn stelling te verdedigen. Dus daarmee ben ik toch duidelijk genoeg geweest. Als je dan toch het aantal kronen wil weten : 17 waarvan 5 te vervangen en 12 nieuwe ( dus met slijpwerk)
do, 03/01/2007 - 22:13 Permalink
vV

Bedankt voor de openhartigheid. dan bent u natte vinger rondom de 15.500,= tot 16.500,= kwijtgeweest. Bij collega Robinson of mij of legio serieus werkende (want zo beschouw ik mijzelf en Robinson en vele anderen maar even voor het gemak) andere tandartsen in NL zou dat tussen de 8500,= en 9500,= zijn geweest, ervan uitgaande dat er geen wortelkanaalbehandelingen of grote uitgebreide bruggen aan te pas zijn gekomen, en dat in ieder geval die 12 nieuw gekroonde kiezen een vulling of zo te vervangen hadden..

Vind ik toch een groot verschil... 6000,= tot 8000,= euro.......
do, 03/01/2007 - 22:32 Permalink
Chris888

Ik vraag me nog steeds een beetje af of chantalc in de gaten heeft dat de prijsopbouw voor een kroon grofweg uit 2 delen bestaat.
Het tarief voor het plaatsen door de tandarts (218,-) plus het tarief voor de tandtechnieker die de krron bakt (ca. 235,-). En daar komen dan in de praktijk doorgaans nog wel wat kleinere dingen bij zoals een verdoving (in Belgie gratis trouwens).

De link hieronder geeft een rekenvoorbeeld met prijzen 2006:

http://www.tandarts.nl/index.php?option=com_content&task=view&i…
do, 03/01/2007 - 22:33 Permalink
robinson

Bedankt voor de openhartigheid. dan bent u natte vinger rondom de 15.500,= tot 16.500,= kwijtgeweest. Bij collega Robinson of mij of legio serieus werkende (want zo beschouw ik mijzelf en Robinson en vele anderen maar even voor het gemak) andere tandartsen in NL zou dat tussen de 8500,= en 9500,= zijn geweest, ervan uitgaande dat er geen wortelkanaalbehandelingen of grote uitgebreide bruggen aan te pas zijn gekomen, en dat in ieder geval die 12 nieuw gekroonde kiezen een vulling of zo te vervangen hadden..

Vind ik toch een groot verschil... 6000,= tot 8000,= euro.......


Een paar van dit soort patienten en de afspraak voor de nieuwe 997 kan gemaakt worden in Oirschot.
:smt003
do, 03/01/2007 - 22:38 Permalink
robinson

Overigens in België wordt aan de hand van de techniekkosten de totale behandelkosten berekent.
Zij vermenigvuldigen voor het gemak met een factor 2.7.
Dus de kroon van €235 kost in zijn totaliteit €634,50.
Geldt hier in de grensstreek,
dat is dus de voornaamste reden dat de Belgen massaal deze kant opkomen.
Leuke is dat ik met een Belgisch lab. werk,als je het werk daar ziet en de prijzen die ze durven te vragen :oops: :roll:
do, 03/01/2007 - 22:43 Permalink
robinson

dat wilde ik nu net niet zeggen...... :roll:


Leuke anekdote tussendoor.

Tijdje geleden( toen ik nog Porsche reed) eens gaan rondneuzen naar een andere auto,gesprekje gehad daar en wat laten rekenen. :roll:
Toen ze wisten dat ik tandarts was werd ertussen neus en lippen verteld dat ze net 2 997 cabrio's verkocht hadden aan collega tandartsen van me, een tweeling, de gebroeders D. :smt005
De wereld is klein.
do, 03/01/2007 - 22:48 Permalink
Chantalc

als ik dan openhartig ben dan doen jullie wel kleinzielig grof. Bedankt!!! Ben heel blij dat ik niet bij zo een arrogante tandarts als jullie ga.
Als jullie nu alles gelezen heb verwijder ik mijn berichten want het was niet de bedoeling dat het die kant uit ging. En als jullie dan toch op die prijs vitten. Laat ons zeggen dat ik de koffiemachine in de wachtzaal help meebetalen maar daar blijft het dan ook bij. De rest zal al geregeld geweest zijn met de patienten voor mij zeker?
do, 03/01/2007 - 22:49 Permalink
vV

ik ook niet, ik verdien mijn geld liever niet op zo`n manier...
Trouwens: de tandartsen die daar werken, kunnen als ze echt goed zijn zonder problemen een eigen totko beginnen waar ze zeer waarschijnlijk beter mee af zijn. Als ze echt zo goed zijn.. Waarom daar werken? of is het soms een opstapje? ik heb geen idee hoe het verloop daar is aan personeel overigens. Hoef ik ook niet zonodig te weten. ik ben ze wel erg dankbaar voor de zeer hoge prijzen, want er komt toch wel wat werk mijn kant op van mensen die toch maar niet bedrogen willen worden...

Maar hoezo het idee dat wij daar gewerkt hebben?? De inhoud van de posts geeft daar toch niet echt aanleiding toe lijkt mij....
vr, 03/02/2007 - 17:45 Permalink
de digitale tandarts

Het is natuurlijk ook wel zo CDC-kliniek zich hier niet kan verdedigen en gezien het feit dat we als regel hebben om tandartspraktijken niet duidelijk bij naam te noemen, moeten we dat nu ook niet doen.

Er zijn genoeg klinieken en grote praktijken de afgelopen jaren failliet gegaan, maar CDC lijkt te groeien, waardoor je zou kunnen voorstellen dat er toch ook goede resultaten behaald moeten worden.

Wat betreft de tarieven, heb ik goed nieuws(?) voor de overige tandartsen, waarschijnlijk worden tandtechniektarieven in Nederland ook aan een maximumgebonden, waardoor het niet meer mogelijk is dat er dergelijk grote verschillen in prijzen voor kronen ontstaan.

Het gaat me te ver om deze discussie volledig te wissen, maar ik denk dat er genoeg gezegd is.
wo, 04/25/2007 - 00:34 Permalink