Bruine vlekken tussen en op tanden

Author:
Tricolores
Posted:
vr, 01/08/2016 - 12:49
Beste,

Een gebit is voor mij altijd één van de belangrijkste dingen geweest. Ik heb er altijd goed zorg voor gedragen en heb tot twee maal toe een beugel gehad om alles mooi op een lijn te krijgen.
Niks mooier dan een verzorgde glimlach, toch?

Recent heb ik echter gemerkt dat er zich bruine vlekjes begonnen te vormen op de randen van mijn tanden. Deze kwamen vanuit de spleetjes tussen mijn tanden. Dit werd op korte termijn zo erg, dat ik naar de tandarts ben gegaan om mijn tanden te reinigen.
Hij zei mij dat het kon liggen aan nicotine of cafeine... Alleen drink ik maar twee koppen koffie per dag en rook ik elektronisch, dus volgens mij kan dat de oorzaak niet zijn?
Verder draag ik 's nachts een plaatje tegen het tandenknarsen.

Zes weken na de reiniging zijn mijn tanden opnieuw erg aangetast, ondanks het veelvuldig poetsen met speciale tandpasta. Ik word stilaan wanhopig, aangezien ik zelf een afkeer heb van een onverzorgde mond.

Wat kan de oorzaak zijn? Hoe kan ik dit oplossen?

Mijn eeuwige dank! Tricolores.
Lieneke

Het kan zeker wel kleurstof zijn wat op tandsteen is gaan zitten. Om dit te voorkomen is een hele goede poetstechniek vereist en een middel om tussen je tanden goed schoon te maken. Om hierin begeleiding te krijgen, zou je de mondhygienist kunnen bezoeken. Die kan dan ook goed polijsten om het geheel gladder achter te laten zodat je het wellicht minder snel terugkrijgt. Of in e-sigaret geen aanslag-gevende middelen zitten...zou ik niet meteen vanuit gaan.
za, 01/09/2016 - 13:30 Permalink