Bruin tussen (voor)tanden

Author:
sophie123
Posted:
zo, 09/01/2013 - 23:18
Hallo allemaal, ik heb een probleempje dat vast vaker voorkomt maar ik heb er nog geen oplossing voor gevonden. Ik poets 2x per dag m'n tanden, met een handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel heb ik een tijd gebruikt, maar doordat mijn tanden erg gevoelig zijn kreeg ik hier last van. Tot dusver heb ik geen problemen met de handtandenborstel, ik heb een goede poetstechniek en heb dan ook nog nooit gaatjes of iets dergelijks gehad.
Maar, naast mijn extreem gevoelige tanden heb ik een ander probleem sinds een tijd. Tussen m'n voortanden en ook die ernaast is het geel/bruin. Ik doe er al alles aan om verkleuringen door thee ed. te voorkomen. Het is waarschijnlijk wel door thee gekomen. Maar nu spoel ik met water erna. Flossen probeer ik ook, maar daar gaat het niet mee weg. Heb ik hier gewoon aanleg voor? Want ik ken mensen die helemaal niet zo vaak hun tanden poetsen en de tanden gewoon wit zijn, ook ertussen. Wat kan ik verder doen dan naar de tandarts gaan? Zij kan het toch ook niet tussen m'n tanden schoon maken?

Alvast bedankt voor reacties!
Lieneke

Ik zou zelf niet gaan schuren als het zo gevoelig is. Wel heel goed tandsteen/aanslag verwijderen en goed polijsten zodat het zo glad mogelijk achter gelaten wordt. En daarna een fluoridelaklaag. Welke elektrische tandenborstel gebruikte je?
ma, 09/02/2013 - 08:01 Permalink
sophie123

Bedankt voor de tips!

Ik heb geen idee waardoor de gevoeligheid komt, de tandarts zegt dat er met m'n tanden zelf niks mis is. Ze heeft wel altijd gezegd dat ik voorzichtig moet poetsen. Daarom heb ik nu een hele zachte tandenborstel (Elmex sensitive). Ik denk zelf dat ik een dunne glazuurlaag heb (t lijkt bij mij wat doorschijnender. Als ik een keer het tandenpoetsen oversla op een ochtend bijv. heb ik die dag gelijk 'pijn' aan m'n tanden. De plaque doet dan blijkbaar direct wat met m'n tanden door m'n glazuur heen lijkt het. Een vriendin met dikkere tanden heeft met dagenlang 1x per dag tandenpoetsen zelfs geen last, én geen bruin tussen de tanden!

Het polijsten en zo'n laklaag kan ik het beste bij de tandarts laten doen? Maak je dan je glazuur steviger/dikker? En kan dat ook echt tussen de tanden? Ik gebruikte de elektrische van Oral B, het meest basic type. Wel met borsteltje voor gevoelige tanden. Maar m'n tanden deden na een paar weken gebruik echt pijn (zet denk ik wel teveel druk, maar dan nog).
ma, 09/02/2013 - 11:33 Permalink
sophie123

Ik doe er wat betreft mijn voedingspatroon alles aan om tanderosie te voorkomen, natuurlijk kun je niet elke situatie uit de weg gaan, je kan bijv. niet altijd een uur wachten voor je je tanden gaat poetsen en je wilt ook weleens een wijntje (drink sowieso nooit rood). Maar ik drink bijv. nooit meer / nauwelijks frisdrank en spoel na al m'n eten en drinken met water.

Is dit misschien een aanvullend idee?
http://www.elmex-erosie.nl/producten.html
ma, 09/02/2013 - 13:40 Permalink
Lieneke

Ik denk ook aan erosie. Laat eens een voedingsdagboek afnemen.
Nee, nergens wordt je glazuur dikker van of iets dergelijks. Hoogstens minder goed oplosbaar.
Het gebruik van extra fluoride door midden op de dag eens met fluoridehoudend spoelmiddel te spoelen is een idee.
Sonicare ipv de elektrische tandenborstel van OralB is wat zachter voor de tanden. Tegenwoordig hebben ze ook kleinere borstelkopjes.
ma, 09/02/2013 - 16:32 Permalink
Lieketje

Ik heb dit ook. Echt storend. Ik ben bij mijn tandarts geweest en die zei dat hij er niets aan kon doen. Omdat het aangetast glazuur is. Nu ga ik naar een andere tandarts gaan in de hoop dat zij dit misschien kunnen weg krijgen. Ik wil zo graag mijn mooie tandjes terug ! :(
zo, 05/13/2018 - 18:40 Permalink