Brug ..ontbrekende hoektand

Author:
Mireille
Posted:
di, 11/23/2004 - 11:09
Ben laatst naar de tandarts geweest. Ik heb momenteel een geplakte brug (kunsttofhoektand geplakt aan buurtanden met tandkleurige lijm). Ze heeft het erover om een echte brug te gaan plaatsen op die plek en die kan wil 20 a 30 jaar blijven zitten. Ik vroeg om een voorbeeldje en ze liet me een naar mijn idee een etsbrug zien, die was voor bevestiging geplakt achter de 2 buurtanden. Klopt dit allemaal? Zijn er nog andere opties?
Heeft iemand een idee wat de kosten zijn voor deze behandeling?
vV

Je eigen tandarts zal je hierover informeren. Zeker wat kosten betreft is hij verplicht dit te doen, bij "hogere" kosten zelfs schriftelijk, en zeker schriftelijk wanneer je daar naar vraagt.

Ook de informatieverstrekking over de definitieve oplossing zal eigenlijk de eigen tandarts moeten doen.
Maar een etsbrug op de plaats van een hoektand? Persoonlijk betwijfel ik een levensduur van 20-30 jaar hiervoor, zeker wanneer de hoektand niet buite belasting staat. Maar ook hiervoor weer richting eigen tandarts.
di, 11/23/2004 - 12:30 Permalink
dj

Een "geplakte" brug en een "etsbrug" zijn voorzover ik het goed heb hetzelfde.

Een "conventionele" brug en een etsbrug zijn allemaal "echte" bruggen.

De verwachte levensduur van eea is van een groot aantal dingen afhankelijk. De levenseduur van etsbruggen is moeiljk in te schatten omdat de techiek wat dit betreft recentelijk is vetranderd.

Doeg,
di, 11/23/2004 - 20:53 Permalink
de digitale tandarts

Ik betwijfel ook of een etsbrug twintig a dertig jaar mee gaat, volgens mij wordt hier een 'normale' brug bedoeld, zoals in onze animatie op de website.
di, 11/23/2004 - 23:30 Permalink
Mireille

Daar ben ik weer. Ik heb inmiddels de animatie van de brug gezien en ook begrepen dat er verschillende soorten bruggen zijn.
Bij die van de animatie werd er behoorlijk geslepen aan de buurtanden en daar kwam dus de brug overheen. Dat wil dus zeggen dat je eigenlijk om 1 tand in te vullen, 2 gezonde tanden worden vernietigd? Dat is best heftig. Heb ook al een kroon op een voortand. Als ik wat ouder was ok, maar ben pas 28 en heb gezond gebit.
Het erge van dit verhaal is dat de missende hoektand gewoon in de kaak zit, maar alleen niet naar beneden wil komen.....de melkhoektand is op mijn 15e getrokken, samen met 5 andere tanden, maar dit is de enige die dus niet doorkomt.
vr, 11/26/2004 - 09:53 Permalink
vV

Is hier al eens naar gekeken door een orthodontist??(samen met kaakchirurg).
Soms is het mogelijk zo`n hoektand toch naar buiten toe te geleiden namelijk.
vr, 11/26/2004 - 10:17 Permalink
Mireille

Ja er is al naar gekeken. Zou dan een beugel moeten, helaas aan de buitenzijde van de tanden, onduidelijk voor hoe lang. Er zou dan een slotje geplaatst worden op de tand in de kaak en langzaam via de beugel steeds een stukje aan getrokken worden.

Maar klopt het dat er bij een brug op de hoektand de twee buurtanden geslepen worden en dat daar ook een soort kapje overheen gaat?
Zijn er nog meer opties dan bovengenoemde 2.
wo, 12/01/2004 - 13:52 Permalink
Mireille

Is een van de tandartsen bereid om naar de foto's van gebit (zelfgemaakte) te kijken en of het mogelijk is daar nog wat moois van te maken. Ik baal zo van mn gebit en lach daarom nooit vrijuit.

De kroon op mn voortand wordt vervangen op 15 juni. Gelijk zal hij nooit worden als mn eigen voortand. Is het niet mogelijk om bijv facings te zetten op de 4 bovenstaande voortanden om de boel er een beetje symmetrisch uit te laten zien? Kan dat wel want heb natuurlijk ook die etsbrug (voor de ontbrekende hoektand die nog in mn kaak zit). Mijn tandarts vind mn gebit wel goed, ik weer niet, ben er ongelukkig mee.

Hoop dat een van de tandartsen bereid is er naar te kijken, bvk met spoed ivm de aankomende behandelingen.
wo, 05/25/2005 - 22:55 Permalink
Mireille

Is er geen tandarts die even een kijkje wil nemen? Een tijdje geleden bood een van de tandartsen op dit forum aan even te kijken, maar had toen nog geen foto's, nu zijn ze eindelijk gereed....heb nog maar 3 weken voordat ik mijn afspraak heb bij mijn eigen tandarts..........
ma, 05/30/2005 - 17:22 Permalink
dj

Of er via deze weg iets van te zeggen valt moet maar worden afgewacht maar er zijn vast wel tandartsen te vinden die naar de foto's willen kijken.

Maar waar zit je nu mee, dat je ze nu niet voor iedereen zichtbaar online wilt zetten, dat je niet weet hoe dat moet, je geen webspace hebt, of weer wat anders?
ma, 05/30/2005 - 17:36 Permalink
dj

Ok snap ik hoor.

Pb me een link met aan wie je het wel wilt laten zien, dat doe ik dan en verder niets. Meer mensen is denk ik misschien wel goed maar dat doe ik pas na overleg.
ma, 05/30/2005 - 21:20 Permalink