Brug of implantaat?

Author:
Worldtrips
Posted:
ma, 08/04/2008 - 17:06
Voor het eerst dat ik een bericht plaats, hoop dat het goed gaat.

De situatie: ik ben 62 jaar. In m'n onderkaak is onlangs een kies getrokken. Aan weerszijden daarvan bevinden zich kiezen met kronen erop. M'n tandarts adviseert een brug te laten maken. Maar ik lees nu ook het e.e.a. over implantaten. Met het oog op de lange toekomst mogelijk toch handiger. Als m'n gebit zwak zou worden (op alle andere kiezen zitten ook kronen, niet op de tanden) kan zo'n implantaat toch ook dienen, samen met 3 andere implantaten, om een klikprothese te nemen?
Spiegeltje

Omdat de buurelementen al kronen hebben is de meest logische oplossing een mooie brug zoals uw tandarts voorstelde. Dit vanwege de weinig ingrijpende behandeling, lagere kosten en esthetisch/functioneel niet of nauwelijks onderdoend voor een implantaat.

Of een eventueel implantaat gebruikt kan worden voor een klikprothese is nog maar de vraag evenals de vraag of u uberhaupt in de toekomst een prothese nodig heeft! Bovendien wordt een implantaat voor een prothese - indien noodzakelijk - vergoed vanuit de basisverzekering, dus qua kosten hoeft u er geen rekening mee te houden.
ma, 08/04/2008 - 19:51 Permalink