BriteSmile volgende week

Author:
EV
Posted:
vr, 02/09/2007 - 14:43
Hoi,

volgende week ga ik mijn tanden laten bleken met de BriteSmile methode. Nu vroeg ik me nog iets af: op mijn hoektand heb ik aan de achterkant een vulling. Zie je deze na het bleken door de tand heen, of heb ik geluk dat de vulling aan de achterkant zit? (de hoektand zelf heeft een witte vulling. De tand die een positie meer richting de kiezen ligt heeft een grijze vulling, ook aan de achterkant).

Ik heb heel erg last van teruggetrokken tandvlees. De tandarts waar ik het ga laten doen vertelde me telefonisch dat hij de blootliggende tandhalzen af zou dekken bij het bleken, omdat er op de tandhalzen geen glazuur zit. Waarom moet dat afgedekt worden? Wordt het anders te pijnlijk? of beschadigen je tanden omdat er geen bescherming van glazuur tussen zit? en als de tandhalzen afgedekt zijn tijdens het bleken, hoe erg ga je dan kleurverschil zien tussen de tandhals en de tand zelf? of valt dat helemaal niet op?

Ik heb sowieso erg gevoelige tanden. Is het dan een kwestie van doorbijten, of kan het gebruiken van deze bleekmethode ernstigere gevolgen hebben?

Groetjes,

EV
EV

mijn belangrijkste vraag is: waarom moeten blootliggende tandhalzen bij bleken afgedekt worden? wat kan er mis gaan als ik dat niet laat doen?
zo, 02/11/2007 - 11:28 Permalink
carabelli

Het afdekken van de tandhalzen is tegen de gevoeligheid. Het bleekmiddel kan nl. tandhalsgevoeligheid veroorzaken. Verder is afdekken nodig om het tandvlees te beschermen tegen het bleekmiddel.

Wat betreft vullingen kun je heel kort zijn, vullingen bleken niet mee, witte vullingen in het zicht zullen na het bleken dezelfde kleur hebben als voor het bleken. De tand waar de vulling in zit zal (als het goed is ;)) lichter zijn geworden. De mate waarin dit storend is hangt af van het bleekresultaat. Als het storend is is de enige oplossing een maand na het bleken de vulling te laten vervangen.

Succes!
zo, 02/18/2007 - 12:46 Permalink
EV

Het afdekken van de tandhalzen is tegen de gevoeligheid. Het bleekmiddel kan nl. tandhalsgevoeligheid veroorzaken.

van blijvende aard of van tijdelijke aard? en is het bij tijdelijke aard dan niet een kwestie van "doorbijten" m.a.w. wie mooi wil zijn moet pijn leiden?


Succes!


Bedankt! en ook bedankt voor je reactie...
zo, 02/18/2007 - 17:10 Permalink
carabelli

De tandhalsgevoeligheid kan behoorlijk vervelend zijn en ook een behoorlijke tijd duren, nog afgezien van de gevoeligheid die tijdens het bleken kan ontstaan. Misschien trek je het, misschien trek je het niet dan moet de behandeling miss. afgebroken worden en haal je geen maximaal resultaat. Zou toch zonde zijn....
ma, 02/19/2007 - 12:06 Permalink