boventanden staan naar binnen

Author:
tamara123
Posted:
do, 09/15/2005 - 09:49
hallo,
mijn boventanden staan iets schuin naar binnen. Nu is mijn vraag met wat voor soort beugel dit opgelost kan worden. Ik ben 25 en ik heb een representatief beroep en wil daarom liever geen vaste beugel. Ook ben ik nieuwsgierig naar de duur en de prijs van de beugel. Alvast bedankt
Geke

Als je niet meer in de groei bent, en dat is op 25 jarige leeftijd niet meer het geval, heeft een uitneembaar plaatje eigenlijk geen zin. Dit helpt alleen om tanden tijdens de groei een goede richting te geven, dus dat is voor jou te laat. Bij volwassenen is het enige echt effectieve op dit gebied toch een vaste beugel. Je zou misschien een consult bij een orthodontist kunnen aanvragen, want omdat je tanden naar binnen staan en je ze graag wat naar buiten wilt hebben, is er misschien iets wat de tanden van binnenuit naar buiten duwt (een soort spin noemen ze dat). Dit wordt gebruikt om de tandboog wat te verbreden (in de groei), maar misschien is er ook wel zoiets om voortanden naar voren te verplaatsen, met zo'n spin kan namelijk meer kracht ontwikkeld worden dan met een uitneembaar plaatje. Maar ik ben daar niet helemaal van op de hoogte, dus het beste zou je een orthodontist naar de mogelijkheden kunnen vragen.

Heel veel succes en ik hoop dat je iets passends kunt vinden.

:smt006 Geke
do, 09/15/2005 - 19:45 Permalink
Bergie

Ik kan me voorstellen dat je vanwege je representatieve beroep liever geen vaste beugel wilt maar het valt best wel mee hoor. Ik ben zelf 24 en heb ook sinds een maand of 2 een vaste beugel en ik sta voor mijn werk regelmatig voor de klas (Technisch Onderwijs Assistent). Ik zag hier eerst ook best wel tegenop, maar ik heb nog geen enkele negatieve reactie oid gehad.
Het enige waarin het mij een beetje belemmerd is dat ik voor mijn gevoel een beetje onduidelijker ben gaan praten maar afgezien van dat heb ik er nergens last van.
do, 09/15/2005 - 20:56 Permalink