bovenprothese

Author:
yo46
Posted:
di, 01/17/2006 - 19:49
Help!!!!!
Hoe kom ik erachter en geef ik aan wat voor soort smile ik wil?
Kun je bv een foto naar de tandtechnicus sturen?
Het is je gezicht, ik wil niets aan het toeval overlaten en er precies alles over te zeggen hebben.
Ik wil geen 'standaard' tandenpakketje van weet ik veel wie er daar zit te beeldhouwen.
Hoe pak je dat aan?
Geke

Om het het meest natuurlijk eruit te laten zien is het vaak een goed idee om een foto van vroeger mee te nemen, zodat ze dat als richtlijn kunnen nemen. Verder wordt er vaak niet zomaar wat gebeeldhouwd, maar kijken ze echt goed naar welke stand het beste bij je gezicht past en welke kleur tanden ook het meest natuurlijk lijkt. Ik weet niet of je op het moment nog eigen tanden/kiezen hebt, maar als dat zo is nemen ze vaak de vorm van je tanden over en ook de stand kan ongeveer gelijk gemaakt worden. Als je geen tanden/kiezen meer hebt wordt er vaak in was (nog vervormbaar) gepast, zodat gekeken kan worden hoe het eruit ziet en je zelf ook kan aangeven wat je mooi vindt en wat niet. Dat kan dan zo aan de stoel weer wat aangepast worden in de meeste gevallen, behalve als er echt een hele grote verandering nog gedaan moet worden. Als het eruit ziet zoals je graag wilt wordt het geperst (omgezet in hard kunststof), wat dan de definitieve prothese is.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
di, 01/17/2006 - 20:58 Permalink
yo46

heel erg bedankt voor het antwoord, dat is alvast al wat geruststelling!

Ik heb een brug van oor tot oor. Hier ben ik heel blij en tevreden mee geweest, maar om het goed te laten passen, moesten de hoektanden een tikkeltje breed zijn, dat wil ik dan niet meer. Misschien kan dan de hele rij beter aangepast worden?
Volgende week wordt alles wat iknog heb onder die brug getrokken en krijg ik de tijdelijke prothese die is afgedrukt van deze brug, dus dat ziet er dan hetzelfde uit. Daarna echter moet er op de een of andere manier een lange termijn prothese tot stand komen, die eruit ziet hoe ik het wil. En dat hoeft dan toch niet eruit te zien zoals mijn brug, die ook al niet natuurlijk was?
Ik zal ondertussen wel gaan kijken hoe ik er als jonge vrouw eigenlijk uitzag, maar toen had ik een beugel nodig, dus dat was ook niet perfect.

Ik zal mijn tandarts vragen of het misschien mogelijk is dat ik de technicus spreek en dat het in heel nauw overleg kan, van twee kanten, want ik weet zeker dat zo'n technicus er natuurlijk heel veel zinnigs over te zeggen heeft!
di, 01/17/2006 - 21:33 Permalink
Panfluit

Hoi,

Ik had ook een brug en heb nu een prothese. De tanden van mijn brug leken niet op mijn eigen tanden. De tanden van mijn prothese veel meer.

Er zijn goede sites van tandprotechnikers op het net te vinden met veel info hoe ze te werk gaan. Je kunt echt heel veel zelf bepalen.

Ik laat mijn definitieve prothese ook daar maken. Sommige kunnen echt hele mooie kunstwerkjes afleveren.

Gabrielle
di, 01/17/2006 - 21:55 Permalink
yo46

Heel slim van me: mijn eigen tandarts gebeld met een reeks vragen.
Wat blijkt: het hele proces van een definitieve bovenprothese met implantaten, (die ik ook krijg) duurt bijna een jaar en vergt meer dan 6 afspraken. Een daarvan is met de tandtechnicus, ik krijg heel ruim de gelegenheid om mijn wensen en onzekerheden te bespreken met de tandarts, de implantatenspecialist en de tandtechnicus.
Pfffff gelukkig! Helemaal opgelucht.
Alleen wilde ik dat het niet zo lang duurde, mijn leven gaat ook door!
wo, 01/18/2006 - 18:40 Permalink