bleken van de tanden

Author:
admin
Posted:
ma, 02/17/2003 - 19:37
Ong. 3 jaar geleden ben ik aan een bleeksetje + lepels (via tandarts) begonnen, dit gaf een nog steeds schitterend resultaat. Mijn tanden zijn heel mooi geworden. Mijn boventanden moest ik na dat bleeksetje niet meer doen, want tandarts was anders bang dat hij mocht ik ooit een gaatje krijgen niet zo'n witte vulling zou hebben. Dus alleen mijn ondertanden nog een keer (deze waren iets minder wit). Dit heb ik dus vorige week een nachtje gedaan en tot mijn schrik zag ik 2 kleine vlekjes op de tanden naast mijn voortanden. Dit had ik wel eerder in lichte vorm en dit is ook langzaam weggetrokken. Gaan deze ook weg? Ik moet over 2 weken naar de tandarts, wat is jullie tip? Mijn tanden voelen iets gevoeliger aan, maar de tandarts zei ook dat dit normaal is. En dat klopt want dat was de eerste keer dat ik het deed ook. Nog een vraagje; is dit spul niet schadelijk (=Vivastyle), je slikt het toch een beetje in.

BEdankt!!
de digitale tandarts

Witte vlekken in het glazuur, bijvoorbeeld door ontkalkingen of fluorose zullen tijdens het bleken vaak wat witter worden.

Doordat ze sneller witter worden dan het overige glazuur, zullen ze meer gaan opvallen. Gelukkig zie je dat na het stoppen van het bleken deze vlekken over het algemeen weer terugkleuren naar hun oude 'niveau'

Gevoeligheid voor koude en warmte van de tanden tijdens het bleken komt vaker voor en is van voorbijgaande aard, na het bleken zal dit zich weer herstellen.

Kleine hoeveelheden bleekgel zijn niet schadelijk voor de gezondheid, probeer echter niet meer te gebruiken dan noodzakelijk.
Het aanbrengen van kleine 'drupjes' ter plaatse van de tanden in de bleeklepel is vaak al voldoende. Laat de bleekgel ook zo min mogelijk contact maken met het tandvlees om irritatie te voorkomen.

Succes met bleken.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-03-02 15:45 ]
zo, 03/02/2003 - 15:44 Permalink
admin

Het is nu 3 weken geleden dat ik dat ene nachtje mijn ondertanden gebleekt hebt, ik ben ondertussen ook bij de tandarts geweest, deze zei ook dat de vlekjes verdwenen. Maar ik heb nog nooit eerder vlekjes gehad van het bleken (ja, heel licht, kwam ook door het bleken, op een tand, maar nooit door kalktekort). Nu zei de tandarts dat dat kwam omdat ik alleen mijn onderlepel in had en op een of andere manier is er wat vloeistof op mijn boventanden terecht gekomen en ben ik in mijn slaap het een beetje gaan opzuigen...waardoor er iets meer hoeveelheden (dus niet goed verdeeld) op een plek terecht zijn gekomen.

Maar ik heb nu nog steeds een beetje gevoelige tanden. Ook doen (ja, heel raar)mijn lippen een beetje zeer aan de binnenkant. Het prikt een beetje en mijn tandvlees prikt ook een beetje. Nouja en mijn tanden dus.

Voorheen was het zo dat het alleen de 1e dag een beetje gevoelig was, maar daarna was het meestal over. Hoe kan dit? Gaat dit wel weg. Maak me een beetje druk

Die vlekjes zijn nu nog niet weg, drie weken later, ik heb wel het idee dat het wat minder wordt.

Ik moet over 2 weken terug komen bij de tandarts kijkt hij even hoe het ermee is.

Ik moet er wel bij vermelden dat ik altijd hele gezonde tanden heb gehad en maar 1 gaatje in mijn leven heb gehad. Ik hoop niet dat ik het nu voor altijd verpest heb.

Maak me zorgen.....Ik heb altijd heel voorzichtig gedaan met het pakketje en altijd goed de aanwijzingen van mijn tandarts opgevolgd....ben er heel voorzichtig mee geweest.
di, 03/04/2003 - 11:35 Permalink
de digitale tandarts

De symptomen die u noemt lijken binnen de normale range van verschijnselen bij het bleken te passen.

De gevoeligheid verdwijnt vanzelf na het stoppen met bleken en de witte vlekjes zouden ook minder moeten worden.

Maak je niet teveel ongerust en laat het bij de volgende controle door je tandarts goed bekijken.

Succes.
di, 03/04/2003 - 21:44 Permalink